Der var ingen slinger i valsen hos Barcelona, der kørte AS Roma ud af Camp Nous græstæppe. Neymar og Messi kom på tavlen i første halvleg og reelt set havde italienerne absolut intet at skyde med i front. De løb rundt som kegler mens Barcelona forberedte sig til Supercuppen i næste uge mod Sevilla.

Ter Stegen, Alves, Bartra, Vermaelen, Mathieu, Rakitic, Mascherano, Rafinha, Messi, Suarez og Neymar

Bravo, Masip, Piqué, Busquets, Pedro, Iniesta, Sandro, Munir, Jordi Alba, Sergi Roberto og Halilovic

- 1-0 26' - Neymar
- 2-0 41' - Messi
- 3-0 66' - Rakitic

Efter en fantastisk præsentation af spillertruppen på Camp Nou med fyrværkeri, lysshow og en utrolig atmosfære, blev kampen sparket i gang 25 minutter senere end planlagt. Og blot to og et halvt minut inde i opgøret fik Messi den første chance, da han flot spillede kombinationsspil med Luis Suárez før han trykkede af, men Roma-keeperen fik let hånd om bolden. Minuttet senere var Neymar utrolig tæt på at kunne dirigere Alves' bold i kassen, men den kom meget pludselig og med skulderen fik han i stedet sendt den forbi målet. En håndfuld minutter senere burde målet til 1-0 så have været en realitet, da Messi og Alves spillede flot inde i Romas felt før Messi trykkede af, men igen kom keeperen i vejen. Bolden gik dog direkte ud til Rafinha, der i stedet for at placere bolden i nettet, bankede den lige på Szczesny.

Barcelona badede nærmest i den ene chance efter den anden, spillede flot med Messi som det helt store omdrejningspunkt, selvom han kun kom tilbage fra ferie i torsdags, men skarpheden manglede - specielt ved Rafinha, der igen stod det rigtige sted ved en nedfaldsbold, men han bankede den langt over. Neymar havde dog mere skarphed i sin afslutning, da Messi sendte en fantastisk aflevering over Roma-forsvaret ind til Mathieu, der første gang lagde den af til Neymar. Brasilianeren tog den til sig, driblede rundt om keeperen og prikkede den i mål til 1-0. Efterfølgende begyndte kampen at tage en helt forkert drejning med flere indbyrdes nærkampe, skubberi og aggressivt spil, selvom der var tale om en festkamp hvilket resulterede i fire gule kort på seks minutter. Messi, der også fik et gult kort, viste dog sine kvaliteter, da han fem minutter før pausen bankede Neymars aflevering i netmaskerne til 2-0. Rafinha var tæt på at score et rigtig FIFA-mål minuttet efter, da han fra kanten af feltet forsøgte at føle bolden op i krydset, men igen gik bolden forbi målet.

Alves ud, Iniesta ind

Barcelona havde kampen i fuld kontrol men skabte ikke nær så mange chancer som i første halvleg, men så tog Ivan Rakitic sagen i egen hånd, da han fra distancen kanonerede kuglen op i krydset fuldstændig uden chancen for Romas keeper. 3-0 og jublen var enorm blandt tilhængerne, der flere gange sang Pedros navn eftersom han er rygtet væk fra klubben.

Jordi Alba blev skiftet på banen ved starten af anden halvleg men måtte 30 minutter senere forlade grønsværen med en mulig skade forud for Supercuppen. Ind kom Halilovic. Han var tæt på at få en assist ved siden af sit navn med fem minutter igen, da Rakitic var uhyre tæt på at sende hans aflevering i mål. Barcelona måtte dog nøjes med et hjørnespark, som de vanen tro trillede ud af zonen. Roma forsøgte at tilkæmpe sig en chance i slutfasen, men Barcelona stod godt på banen og afviste gang på gang. Derfor kunne Enriques spillere trille sejren hjem uden yderligere anstrengelser i den sidste testkamp før det går løs i Supercup finalen mod Sevilla i Georgien på tirsdag.

Skudstatistikken denne aften lød i øvrigt på utrolige 13-0 i Barcelonas favør. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder