Annonce


Annonce

Annonce

5 ting at tage med fra 15/16-sæsonen

Nyheder - 27. maj 2016




Endnu en sæson er spillet til ende. Endnu en sending sølvtøj er at finde i det bugnende pokalskab i katakomberne under Camp Nou. På trods af den manglende total-succes i årets udgave af Champions League, har Barcelona formået at være et af de mest seværdige mandskaber i den forgangne sæson. Her følger fem interessante ting vi lærte af den netop overståede sæson:

Suarez er verdens bedste nier. Hans tal for sæsonen taler for sig selv. Manden har været en maskine, som ikke engang Ronaldo eller Messi har været i stand til at følge. Glem Lewandowski, Benzema eller Higuain. Suarez er den varmeste angriber netop nu – manden er den komplette angriber: Han er udholdende som få, slår altid til i de store kampe, scorer med alle mulige (og umulige) dele af sin krop. I den netop overståede sæson, nåede uruguayaneren op på 40 liga-mål, hvilket udmøntede sig i titlen som topscorer i La Liga. Totalt set, nåede Suarez 59 mål i 53 i sæsonen. Et mål hvert 81. minut. Han vandt Den Gyldne Støvle foran bl.a. Cristiano Ronaldo.

MSN kan stoppes og en sejr er altså ikke garanteret, bare ved at smide dem på banen. Det er ikke nemt, men det kan lade sig gøre (at stoppe MSN), hvis bare man står dybt nok, samtidig med at man har en målmand, der spiller sit livs kamp og man derudover er i besiddelse af uudtømmelige resurser af held. Kun to gange i ligaen, formåede modstanderen af holde Barcelona fra at score. Derudover var der syv kampe, hvori Barcelona kun formåede at score en enkelt gang – i de ni kampe tilsammen, formåede Barca kun at hive en sejr hjem i to tilfælde. Et andet trick til at stoppe MSN – forær dem et straffespark; tilsammen formåede de at brænde 10 styks i løbet af 15/16-sæsonen.

Sergi Roberto udstillede manglen på bredde i truppen: I den første tredjedel af sæsonen, var skader et presserende issue i Catalonien. Heldigvis havde man altmuligmanden Sergi Roberto til rådighed. Han mangler nu kun at spille i det centrale forsvar, mellem stængerne og som nier – alle andre positioner har han spillet mindst én gang i løbet af sæsonen. I starten af sæsonen konkurrerede han med Atletico Madrids Juanfran om titlen som ligaens bedste højre back, inden han atter en gang flyttede position, da der blev brug for ham midten, eftersom både Rakitic og Iniesta blev skadet. I forlængelse heraf, fik Roberto både minutter i højre og venstre side af den forreste kæde, samtidig med at han også fik lov at vikariere for ingen ringere end kontraktforlængelsesaktuelle Sergio Busquets. Roberto gjorde en særdeles fremragnede figur i løbet af sæsonen, men mange af hans spilminutter skal givetvis ses i lyset af manglende bredde. I realiteten har Roberto været nødt til at gøre det ud for Vidals, Sandros og Adrianos lidet overbevisende præstationer i løbet af sæsonen.

Ter stegens tid er kommet: Det kan virke underligt at Bravo igen i denne sæson var førstevalg mellem stængerne på Camp Nou – han var endda med til klub-VM på bekostning af Ter stegen. En turnering Barcelona deltog i på baggrund af forrige sæsons succes i Champions League – turneringen, hvori Ter stegen har fået størstedelen af sine hidtidige minutter som Barcelona-spiller. Der har været rigeligt med rygter om at Ter stegen skulle være på vej væk fra Barcelona igen. Interesserne skulle angiveligt stamme fra bl.a Manchester City. Fremtiden ser dog lovende ud for den lyshårede tysker, hvis han skulle beslutte sig for at blive i Spanien. Alderen begynder at trykke på hos Bravo, men Ter stegen har alle odds på sin side. Ved at bytte rundt fra næste sæson, således at Ter stegen spiller i ligaen, og Bravo tager sig af cup-kampene, har man mulighed for at få kørt 24-årige Ter stegen i stilling som ubestridt førstevalg i det kommende årti.

Luis Enrique er en bedre manager, end taktiker. Som alle andre i international fodbold, har Enrique både styrker og svagheder. Hans mandskabspleje og hans overskud i medierne taler til hans fordel, mens hans taktiske satsninger i løbet af kampene ikke nødvendigvis altid falder ud som han ønsker det. Hans anderledes trænerstil er dog ikke nødvendigvis en dårlig ting – hvilket fire ud af seks mulige titler på en sæson fortæller alt om. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


5 ting at tage med fra 15/16-sæsonen

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder