Barca sikrede et godt udgangspunkt på Anoeta: 0-1

Nyheder - 19. januar 2017

Barcelona har haft det svært på Anoeta i næsten 10 år uden sejr. Men her til aften var de på besøg og med et mål på straffespark fra Neymar sørgede gæsterne fra Catalonien for at få en tiltrængt sejr. Udover at være tiltrængt, så skabte de også et fantastisk udgangspunkt før returopgøret på Camp Nou.

Cillessen, S. Roberto, Piqué, Umtiti, Digne, Rakitic, Busquets, Iniesta, Messi, Suárez og Neymar

Masip, Alba, Mascherano, D. Suárez, Gomes, Arda og Paco

- 0-1 21' - Neymar (straffespark)

8'
- Dårlig beslutning af Neymar. Messi finder ham i en-mod-en duel på venstre kanten. Brasilianeren kan sparke på mål, men vælger at spille Messi, som er omringet af tre mand og hurtigt mister den. Stor chance til Neymar, hvis han havde udnyttet pladsen.

11'
- Dårligt spil af Samuel Umtiti. Han er slet ikke klar i denne sekvens. Først smider han bolden væk, så erobrer Iniesta den tilbage og spiller den tilbage til Umtiti, som straks sender en fejlaflevering lige hen i fødderne på en fri Oyarzabal, men heldigvis brager han kuglen over.

20' - STRAFFESPARK!
- Flot opspil af Barcelona, som fuldstænding fanger Sociedads defensiv. Neymar får plads til at løbe mod målet og da han kommer ind i feltet tager han et træk ind i feltet og bliver tacklet.

21' - MÅL!!
- Messi giver straffesparket til Neymar og han er sikkerheden selv. Han sender målmanden til den ene side og skyder i den anden. 0-1 på måltavlen og et vigtigt udebanemål.

37'
- Dårligt dommerarbejde. Neymar nærmest flyver forbi sine modstandere før han klart nedlægges på kanten af feltet, men på utrolig vis ignorerer dommeren situationen.

41'
- Rakitic har spillet en helt utrolig dårlig første halvleg. Gang på gang smider han tåbelige bolde væk, han formår ikke at tænke hurtig nok og i kombinationsspillet er han slet ikke hurtig i sine reaktioner.

45' - ind-/udskiftning
- Iniesta går ud. Gomes kommer ind.

50'
- KÆMPE CHANCE TIL NEYMAR!! Han snyder værternes offside-fælde og løber i dybden. Han er alene, får tæmmet bolden med brystet, men da han skal kontrollere den med foden smider han den direkte hen til keeperen.

57'
- God mulighed igen til Neymar. Busquets sender flot bolden i dybden til Messi, som med hælen finder Neymar. Han trækker ind i feltet og forsøger at føle den over i den lange hjørne, men præcisionen manglede.

59'
- Messi lever livet farligt. Han fik et gult kort i første halvleg og nu giver Rakitic et klodset frispark til Sociedad og her står Messi i et minut og diskuterer med dommeren, stemningen er hed og han adlyder ikke dommerens signal om at bakke væk fra stedet.

59'
- På frisparket forsøger Barcelona at storme frem i banen og efterlade Sociedad-spillerne i offside. Men Zurutuza formår at snyde den og er egentlig alene, men han dømmes fejlagtig for offside - omend hans nedtagning hører til i den danske serie 3.

63'
- Rakitic igen med en elendig præstation. Real Sociedad erobrer bolden højt på Barcelonas banen og kroaten formår slet ikke at komme hjem og lukke af for et hul. Stor chance til Real Sociedad.

64'
- Gult kort til Neymar for at forsøge at filme sig til et straffe ifølge dommeren - igen bliver Barcelona dog snydt, da Suárez i sekundet forinden klart bliver nedlagt af keeperen og skal have et straffespark.

67'
- André Gomes har igen-igen været en skuffelse. For anden gang i kampen smider han bolden væk i en farlig position og for anden gang giver det en god mulighed til Sociedad. Baskerne er dog ikke skarpe og har svært ved at udnytte de portugisiske gaver.

69' - ind-/udskiftning
- Rakitic går ud. Ind kommer Denis Suárez.

78'
- Messi tryller på kanten af feltet og bliver nedlagt. God mulighed direkte på frispark.

79'
- Bolden lander ovenpå målet af Messi.

87'
- Dobbeltchance til Piqué! Han tæmmer bolden ind i feltet, flugter med venstre, men den blokeres og han flugter derefter med højre, men den blokeres også.

90'
- God chance til Real Sociedad på frispark i Barcelonas højre side, men igen er baskerne uskarpe.

- Barcelona henter en nærmest historisk sejr på Anoeta og står dermed godt forud for returopgøret på Camp Nou. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder