Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Top 10: Bedste Barca-køb nogensinde

Nyheder: Af Sajad Koftan - 6. september 2017


Top 10: Bedste Barca-køb nogensinde

Selvom FC Barcelonas talentprogram og ungdomsakademi er kendt for at være blandt verdens bedste, har catalanerne stadig haft pengepungen fremme i tide og utide når truppen skulle forstærkes og sikres til de kommende sæsoner.

At købe spillere er mange gange som at gamble. Nogle spillere lever op til prisskiltet og forventningerne, mens andre skuffer fælt og må finde andre græsgange.

De fleste Barcelona-indkøb har dog været en stor nydelse at følge og er en medvirkende årsag til at Barca idag betragtes som en af verdens bedste og mest respekterede fodboldklubber.

Vi har samlet en liste over de ti bedste Barca-indkøb nogensinde.

Top 10: Bedste Barca-køb nogensinde
10 - Bernd Schuster

Barcelona købte Bernd Schuster fra FC Køln for 15 mil kr i sommeren 1980. Tyskeren revolutionerede Barcelonas midtbane og skabte tonsvis af chancer for angriberne med sine præcise og direkte pasninger.
Selvom Schuster ofte gik imod regler og autoriteter på Camp Nou, så var han en elsket spiller iblandt fansne.
Tyskeren vandt 7 titler i sine 8 sæsoner for klubben. Dog er det ikke grunden til at han fremgår på denne liste.
Schusters spillestil gik hånd i handske med Johan Cruyffs taktiske dispositioner, som dermed gjorde ham til en værdifuld spiller for klubben.Top 10: Bedste Barca-køb nogensinde
9 - Gerard Piqué

Manchester United snuppede ham fra Barcas akademi tilbage i 2004. Men da det ikke lykkedes at imponere træner Alex Ferguson i United, solgte englænderne ham tilbage til Barcelona for omkring 40 mil kr. En stor fejl af United, set i bakspejlet idag.
Pep Guardiola fik det optimale og bedste frem i Pique. Pique blev brugt i centerforsvaret sammen med Puyol, og blev ofte betegnet som hjertet af Barcelona. 14 titler i fire sæsoner blev det til med Pique i de bagerste kæder.
Idag er Pique stadig en stor succes i Barcelona, hvor han er en del af et solidt centerforsvar med Samuel Umtiti.

Top 10: Bedste Barca-køb nogensinde
8 - Samuel Eto'o

Eto´o kom til Barcelona i 2004 for 220 mil kr. Efter at have scoret 48 mål i sine fire sæsoner for Mallorca, blev camerouneren betragtet som lidt af en sensation i La Liga.
Barcelona slog til og købte ham efter ønske fra den daværende træner, Frank Rijkaard.
Ingen turde forudsige eller drømme om, hvad Eto´o var i stand til foran modstanderens mål. Angriberen var dødbringende og var i besiddelse af en kynisme, som ganske få.
Eto´o scorede 108 mål i sine 145 kampe for klubben. Trist for Barcelona valgte man at skille sig af med stjernen og hente Zlatan Ibrahimovic istedet efter ønske fra Guardiola. Noget som Pep fortrød senere hen.

Top 10: Bedste Barca-køb nogensinde
7 - Hristo Stoichkov

Barcelona købte Hristo Stoichkov fra CSKA Sofia i sommeren 1990 for 25 millioner kr.
Bulgareren var en del af det såkaldte "Dream Team" under ledelse af Joyan Cruyff og scorede 77 mål i 149 kampe for Catalanerne. Han formåede endda at blive i klubben i længere tid end nogen anden fra Dream Team-holdet og var med til at vinde 14 titler i sine syv sæsoner. Legenden er idag en anerkendt og respekteret personlighed på Camp Nou, hvor Michael Laudrup stadig er Stoichkovs bedste holdkammerat gennem tiden, ifølge bulgareren selv.Top 10: Bedste Barca-køb nogensinde
6 - Luis Suárez

Den uruguayske stjernespiller blev hentet til Barcelona fra Liverpool i sommeren 2014 for knap 650 mil. kr. Suárez ændrede angrebet hos Barcelona med sine pragtpræstationer og utrolige scoringer gang på gang. Angriberen har været så imponerende i angrebet at han, på et tidspunkt, skubbede Messi ud på højre side af angrebet som har været det bedste for alle parter, set ud fra et scoringsgennemsnit.
Meget få spillere har været så stabile som Suárez, og med 85 mål i 97 kampe har han endnu en gang bevist at han er en af verdens absolut bedste angribere. 9 titler i to sæsoner er det blevet til indtil videre, og mon ikke flere er på vej ?

Top 10: Bedste Barca-køb nogensinde
5 - Andoni Zubizarreta

Zubizarreta skrev under for Barca i sommeren 1986 og kom til Camp Nou fra Athletic Bilbao i en rekord-handel for en målmand dengang. Hele 15 mil. kr måtte Barcelona betale for manden mellem stængerne.
Prisen glemte Barca dog alt om. Zubizarreta har kun misset fire kampe i de 301 kampe fordelt på otte sæsoner for klubben, og bliver idag meget hurtigt betegnet som den bedste målmand Barcelona nogensinde har haft.
Selvom Zubizarreta forsøgte til det sidste at blive i Barcelona, blev han dog solgt til Valencia.

Top 10: Bedste Barca-køb nogensinde
4 - Luis Figo

Portugiseren kom til klubben i sommeren 1995 fra hjemlandet og Sporting CP for 20 mil kr. Han var en sand inspiration på Camp Nou. Det direkte angrebsspil, de finurlige vendinger og de fantastiske langskud var usammenligneligt med alt andet man havde set før på Catalonien. For nogle fans vil Figo altid været en skuffelse for Barcelona, eftersom teknikeren valgte at drage mod hovedstaden og Real Madrid senere i karrieren, hvor han endda optrådte på et endnu højere niveau. På trods af det, mener vi at Figo er en af de bedste Barca-indkøb nogensinde.

Top 10: Bedste Barca-køb nogensinde
3 - Dani Alves

Den brasilianske højreback kom til klubben i sommeren 2008 fra Sevilla for 290 mil. kr.
Alves skulle erstatte den populære Juliano Belletti som skiftede til Chelsea. Alves påtog sig rollen som publikums nye darling og mere til. Han blev en del af den revolution som Pep Guardiola stod bag.
Alves var en af de bærende kræfter og en stjerne på mandskabet, som skabte succes år efter år på Camp Nou. Med sit helt utrolige drive op ad kanten og store passion drev Alves hele mandskabet frem mod alle modstandere, store som små. Desværre blev han solgt til Juventus, grundet stridigheder med ledelsen.
Alves har vundet næstflest titler i europæisk regi med sammenlagt ni medaljer, kun overgået af Paolo Maldini.
På otte sæsoner blev det til i alt 23 titler i Barca-trøjen.

Top 10: Bedste Barca-køb nogensinde
2 - Rivaldo

Barcelona købte Rivaldo fra Deportivo la Coruna i sommeren 1997 for 180 mil. kr, efter at have spillet en fantastisk sæson for Deportivo. Barca-fansne forventede naturligt nok at Rivaldo ville fortsætte i samme spor på Camp Nou. Og den driblestærke spiller skuffede ikke. Han blev en kæmpe succes, hvor han brillerede sammen med Luis Figo og Patrick Kluivert og scorede massevis af mål. Når ingen forventede en scoring, gjorde Rivaldo det umulige. Med flotte saksesparksscoringer og frække tekniske finesser, blev Camp Nou for alvor omdannet til en kunstscene af dimensioner.
86 mål i 157 kampe og fire titler blev det til for denne fantastiske offensivspiller.

Top 10: Bedste Barca-køb nogensinde
1 - Ronaldinho

Man mangler ord. For Ronaldinho er den mest elskede spiller i Barcelona stadig den dag idag, og kun overgået af Lionel Messi. Han talte i den grad med fødderne og gjorde det på et niveau, hvor ingen andre kunne følge med. Konstant blev grænserne rykket og nye tricks og finesser blev skabt på boldbanerne rundt omkring på kloden, alt grundet læremesteren Ronaldinho som var en sand motivationsfaktor for mange fans, også udenfor Barcelona. Forsvarsspillerne var, bogstavelig talt, bange for at gå til bolden når den var klistret til tryllekunstnerens offensive fødder. Som forsvarsspiller var man bange for at blive gjort til grin, når den smilende sensation rykkede frem på banen.
70 scoringer blev det til i 145 kampe, og 5 titler i lige så mange sæsoner for Barca.
Det endte dog med at teknikeren forlod klubben. Sidenhen er det også gået ned ad bakke for Ronaldinho med adskillige klubskift og en nedadgående formkurve. Ingen har dog glemt de gode tider som fyldte aviserne i Catalonien, hver gang Ronaldinho havde optrådt på sin scene.
Få odds 9,00 på at Brøndby IF slår Randers FC
Der henvises til Betfairs eget reglement

Ugens mest læste

Seneste nyheder