Annonce


Annonce

Annonce

Længere interview med Andrés Iniesta

Nyheder: Af Emil Mozart Hansen - 13. oktober 2017




I starten af denne måned forlængede spanske Andrés Iniesta med FC Barcelona. Den 33-årige midtbanekreatør skrev under på, at han slutter sin fodboldkarriere hos FC Barcelona, som han kom til tilbage i 1996. ¨

Andrés Iniesta har spillet 639 officielle kampe i Barca-trøjen. Han har vundet imponerende 33 titler i hans tid i klubben, hvor også vundne VM og EM med Spanien indgår i statistikken. Uden for banens kridtstreger er han også kendt for at være et utroligt sympatisk menneske.

Han blev skadet i sidste spillederunde, hvilket betød, at han måtte sidde over i den netop overståede landskampspause. Derfor havde Andrés Iniesta tid til at deltage i et interview med den spanske avis SPORT, som spurgte ham om flere forskellige ting.

Føler du, at I har knækket koden til sejr i øjeblikket?
Absolut! Lige siden de skuffende Super Cup-kampe mod Real Madrid har vi redet på en bølge af succes. Vi skal som hold gøre vores bedste for at fortsætte den imponerende stime af sejre. Det bliver en udfordring, da der kommer svære kampe forude og momenter, hvor tingene måske ikke går vores vej. Men vi skal bare holde fokus og tage selvtilliden med fra de andre kampe.

Hvad er årsagen til, at I har startet sæsonen så godt?
Det er svært at sige, hvad årsagen er til det. Vi har et fantastisk hold, der er i god fysisk form. Det har givet pote i mange af kampene. Holdet sprudler af selvtillid. Vi forsøger allesammen at blive bedre hver eneste dag. Nøglen er vel, at vi knokler allesammen på træningsbanen, og når det går løs i kampene.

Hvilke ændringer er blevet foretaget efter Valverde har taget over?
Alle trænere er forskellige. Han har hans helt egen måde at forklare tingene på, men i forhold til spillet, så passer Ernesto Valverde perfekt ind. Hans spillestil passer med spillestilen, som klubben har brugt i de seneste mange år. Den ændrer sig aldrig. Vi er stadig gode til at dominere kampene og være selvsikre i vores boldomgang. Selvfølgelig kan vi blive bedre. Det kan man jo altid. Det er derfor, at vi træner på træningsbanen.

Du har været rigtigt godt kørende denne sæson. Synes du også selv det?
Jeg føler mig i god fysisk form og har masser af selvtillid lige nu. Jeg kunne spille i et hvert system, men FC Barcelonas passer mig virkelig godt. Denne sæson har vi eksperimenteret lidt med at få vores kantspillere centralt ind i banen, så vi midtbanespillere har flere afleveringsmuligheder. Det har virket utroligt godt. Det gør også, at jeg kan bevæge mig lidt mere frit.

Du har vundet 33 titler i din karriere. Kun Ryan Giggs og Dani Alves er foran dig. De har vundet henholdsvis 36 og 35 titler. Er du sulten efter at overhale dem?
Det er utrolige flotte statistikker. Jeg er meget stolt af at have opnået at vinde så meget i min karriere. Jeg tænker dog ikke så meget på, at jeg skal overhale de to. Hvis vi vinder en titel, så er det selvfølgelig fantastisk, da det er hvad vi arbejder for hver eneste dag. Jeg fokuserer bare på at vinde med resten af holdet og udvide klubbens pokalskab.

Var det dit hjerte, som fortalte dig, at du skulle forlænge med FC Barcelona for resten af karrieren?
Det var blandt andet mit hjerte. Klubben betyder utroligt meget for mig. Det var her, at jeg startede min karriere. Jeg er vokset enormt som fodboldspiller her, men også som menneske. Klubben gav mig tid til at finde ud af, om jeg ville fortsætte her. Det er jeg meget taknemmelig for. Sportsfolk skal altid tage store beslutninger i deres karriere, så det er altid rart at få tid til at tænke over tingene. Jeg kan dog ikke se mig selv spille andre steder end her. Jeg har jo været her hele mit liv næsten.

Har du tænkt over, hvad du vil foretage dig, når du en dag lægger støvlerne på hylden?
Det er svært at svare på lige nu, hvad fremtiden bringer. Min kontrakt med klubben gælder for resten af min karriere. Der kan nå at ske mange ting. Jeg vil evaluere for hver sæson der går, om jeg kan fortsætte med at spille på så højt niveau. Lige nu fokuserer jeg bare på at levere for holdet på banen, så vi kan vinde kampe og trofæer sammen. Jeg har ikke lagt specifikke planer for fremtiden. Nu må vi se. Jeg tager en dag af gangen.

Hvad med en fremtidig karriere som cheftræner? Blandt andet Pedro har nævnt, at han sagtens kunne se dig som træner i fremtiden.
Lige nu ser jeg som sagt mig selv som fodboldspiller. Jeg har selvfølgelig været i gamet i mange år, så jeg ved jo meget om spillet, men lige nu er jeg mest selvsikker ved at være spiller på banen. Jeg kan selvfølgelig ikke udelukke, at jeg fortsætter i fodboldverdenen, når jeg indstiller min spillerkarriere. Men nu må vi se hvad fremtiden byder på.

Er det kommende VM det sidste for dit vedkommende som spiller?
Jeg er realistisk, når det kommer til det. Der er stor chance for, at det bliver mit sidste VM som spiller. Jeg er selvfølgelig en anelse bekymret for, om jeg stadig har niveau til landsholdet i 2022. Vi må se om nogle år, hvordan det går. Der er nogle måneder til, at det går løs i Rusland. Jeg håber, at jeg kan holde mig skadesfri, så jeg kan deltage der.

Næste opgave for Andrés Iniesta og FC Barcelona er i morgen, når holdet skal til Madrid for at møde Atletico Madrid, der lige nu er seks point efter Barca. Andrés Iniesta er med i truppen. Spørgsmålet er dog, om han starter inde, da han har siddet ude med skade i den seneste landskampspause. Der er kickoff i Madrid i morgen aften kl. 20.45, hvor FC Barcelona forhåbentligt udbygger sejrstimen, som lige nu lyder på ni sejre i træk. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Længere interview med Andrés Iniesta

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder