Barca måtte nøjes med uafgjort i Grækenland

Nyheder: Af Emil Mozart Hansen - 31. oktober 2017

Tirsdag aften var det blevet tid til FC Barcelonas fjerde kamp i Champions League-gruppespillet. Turen gik denne gang til Olympiakos, som FC Barcelona besejrede overbevisende med 3-1 hjemme på Camp Nou i den forgangne runde af gruppespillet. Derfor forventede man også, at Ernesto Valverdes mandskab ville tage alle tre point i Grækenland, men grækerne gjorde det svært for Lionel Messi og co. FC Barcelona holdte Olympiakos fra at score, men catalanerne misbrugte selv et hav af chancer. Derfor endte kampen 0-0.

Startopstillinger:

Olympiakos startopstilling
Proto, Elabdellaoui, Botia, Engels, Koutris, Figueras, Romao, Tachtsidis, Odjidja, Gonzalez og Fortounis.

FC Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Semedo, Mascherano, Umtiti, Alba, Roberto, Busquets, Paulinho, Messi, Suárez og Denis.

Udskiftninger:

Olympiakos
79’ Gonzalez (ud) – Pardo (ind), 84' Fortounis (ud) - Djurdjevic (ind).

FC Barcelona
46’ Roberto (ud) – Deulofeu (ind), 62’ Paulinho (ud) – Rakitic (ind), 75’ Denis (ud) – Gomes (ind).

Højdepunkter:

2’
Nélson Semedo tager et glimrende løb i dybden ude på højrekanten, hvor han modtager bolden. Uden tøven sender portugiseren et hårdt fladt skud afsted, men Olympiakos-keeperen afværger.

14’
Olympiakos højreback Omar Elabdellaoui bliver sendt i dybden. Han kommer med høj fart ind i Barca-feltet. Samuel Umtiti får dog tacklet ham, inden han sender et farligt skud afsted mod mål.

18’
Denis Suárez scorer! Men linjevogteren vinker korrekt for offside. Lionel Messi sender Denis Suárez i dybden i feltet med en fræk stikning, hvorefter han køligt lægger bolden forbi Silvio Proto i Olympiakos-buret, men Denis Suárez var en halv meter offside, da han modtager bolden.

20’
Lionel Messi er enormt tæt på at bringe Barca foran! Et hjørnespark havner for fødderne af argentineren, der sender et farligt skud afsted mod mål. Silvio Proto i Olympiakos-målet disker dog op med en flot redning.

22’
Luis Suárez bliver sendt i dybden på kanten af Olympiakos-feltet, hvor han kommer i en god skudposition, men han sender en forfærdelig afslutning afsted mod mål.

27’
Lionel Messi spiller godt sammen med Luis Suárez, hvorefter han elegant dribler forbi syv Olympiakos-spillere, som ikke kan følge med argentineren. Barcas troldmand fortsætter ind i feltet og skyder på mål, men igen står Silvio Proto i Olympiakos-målet i vejen. Denne gang disker belgieren op med en flot fodparade.

30’
Grækerne er farlige igen! En tilfældig bold lander for fødderne af Olympiakos-angriberen Kostas Fortounis, der dog får et elendigt traf på bolden og sender den flere meter over mål. Barca-træner Ernesto Valverde ryster dog med hovedet ude på Barca-bænken pga. sløset forsvarsspil.

34’
Lionel Messi sender et farligt frisparksforsøg i højre side afsted mod mål. Silvio Proto giver en farlig retur, men hans forsvarsspillere kommer ham til undsætning og clearer bolden.

37’
Kostas Fortounis er igen på spil. Denne gang modtager han en glimrende aflevering fra Jacques Romao. Grækeren sparker direkte på mål, men forsøget sidder dog lige på Marc Andre Ter Stegen, der kommer flot ud af sit mål og redder.

60’
Kostas Fortounis sender et giftigt indlæg ind i boksen, men Marc Andre Ter Stegen kommer godt ud af målet og bokser bolden væk.

62’
Kampens klart største chance falder til Lionel Messi. Luis Suárez løber i dybden med bolden af feltet. Han er helt alene med Olympiakos-keeperen, men i stedet for at skyde, så afleverer uruguayaneren på tværs til Lionel Messi, der bare skal sparke bolden forbi Olympiakos-forsvaren på mållinjen, men argentineren sender bolden forbi mål.

71’
Javier Mascherano forlænger et hjørnespark videre ind i Olympiakos-feltet, hvor Luis Suárez står helt fri. Han laver et flot saksespark og rammer bolden. Forsøget går dog lige akkurat forbi mål.

80’
Uheldet fortsætter for Luis Suárez! Han modtager en fremragende aflevering af Lionel Messi. Angriberen tøver dog. Han ender med at lobbe den over keeperen. Bolden rammer overliggeren. Tæt på igen!

88'
Lionel Messi får et nyt frisparksforsøg på kanten af feltet. Endnu en gang sender argentineren et godt forsøg afsted mod mål, men Silvio Proto står igen i vejen og blokerer skuddet.

93'
Slutfløjt! Uskarpe FC Barcelona deler i porten med Olympiakos. 0-0 ender kampen i Grækenland.