Annonce


Annonce

Annonce

Xavi: Real vil ikke spille smuk fodbold

Nyheder: Af Sajad Koftan - 10. januar 2018




Barcelona legendariske stjerne, Xavi, mener ikke at de evige rivaler fra kongeklubben oprigtigt ønsker at spille smuk fodbold, som sin barndomsklub FC Barcelona.

Efter en flot sidste sæson af Real Madrid, hvor de hev både CL-trofæet og La Liga-titlen hjem til hovedstaden, har det i år været anderledes svært for Ronaldo & co. at følge med, hvor de er hele 16 point efter catalanerne.

I et langt interview med mediet El Pais, har Xavi ytret sin klare holdning til rivalernes spillestil og kultur på banen.

- Barcelona er den sidste eksamen for en topspiller. Det er den sværeste klub at spille for og samtidig den mest krævende klub i verden.

- Real Madrid spiller ikke smukt fodbold, ligesom man gør i Barcelona.

- På Bernabeu er det helt okay for en forsvarsspiller at sparke bolden ud over sidelinien. Han får endda klapsalver med på vejen fra tilskuerne.

- Hvis man på Camp Nou sparker bolden ud over sidelinien, som forsvarsspiller, bliver man mødt med en negativ reaktion fra alle - en kultur som Johan Cruyff skabte i sin tid.

37-årige Xavi uddybede samtidig sin pointe, omkring den taktiske forskel mellem de to spanske giganter.

- Syv spillere angriber hos Real, mens Casemiro bliver bagved og dækker det centrale forsvar. Barcelona og Busquets kan ikke gøre det samme, da selv jeg er hurtigere end Busquets.

- Casemiro er meget hurtig, men han halter bagud med alt andet på banen. Han kan andre ting som at tackle og dække i zoner, men han dominerer ikke på banen.

- Hvis man havde opforstret sine spillere til en specifik kultur på banen, så havde det været helt anderledes for Real Madrid, rent forsvarssmæssigt.

Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Xavi: Real vil ikke spille smuk fodbold

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder