Annonce


Annonce

Annonce

Chokerende ISIS-reklame med Messi som gidsel

Nyheder: Af Sajad Koftan - 21. marts 2018




Terrorgruppen, Islamisk Stat, har, med små tre måneder før VM-slutrunden i Rusland, lagt et foruroligende billede ud for at promovere sig selv - et propaganda-billede som viser en tilfangetagen Lionel Messi, i fangedragt, og på knæ ved siden af en formodet jihadist.

Billedet, som jo er blevet heftigt redigeret med både tekst og illustrationer, er blevet lagt ud som en propaganda-reklame via terrorgruppens samarbejdspartnere, Wafa Media Foundation - og retter sig især mod landet Rusland, som jo er Islamisk Stats værste fjende, i og med at russerne, blandt flere lande, har været kraftigt involveret i udryddelsen af mange af terror-gruppens aktiviteter i Mellemøsten.

Tusinder af fans fra hele verden forventes at tage plads på lægterne på de russiske stadions til juni, hvor VM skydes igang.

I billedets baggrund ses Luzhniki Stadium, som er Ruslands hovedstads nyeste fodboldstadion, og som også lægger bane til VM-finalen i juli.

Messi har tidligere været skydeskive for terrorgruppen i diverse propaganda-billeder - senest da verdensstjernen blev portrætteret grædende bag jihadisternes fængsels-tremmer.
Terroristerne har desuden også gjort brug af billeder af både Ronaldo og Neymar, i kreative udformninger, når reklamerne og propaganda-hjulet skulle sættes igang.

I sidste måned havde fodbold-organisationen, FIFA, følgende kommentarer til sikkerheden ved den kommende VM-slutrunde, da forbundets pressechef udtalte sig.

- Hvad angår sikkerheden i Rusland til den kommende VM-slutrunde, har FIFA fuld tillid til VM-arrangørerne, de lokale organistationer og den russiske komité, blev der meldt ud af FIFA.

Et citat fra Koranen, som ISIS ofte inddrager i sine propaganda-videoer og billeder, ses som overskrift på det chokerende jihadist-billede.

Citaterne er ISIS kendt for at inddrage i sine budskaber da disse hellige tekster, meget misvisende, misbruges og udtages fra en samlet kontekst fra muslimernes hellige bog - en propaganda-metode som Islamisk Stat har benyttet i flere år, for at tiltrække medlemmer til denne voldelige gruppe.

Se billedet nedenfor

Chokerende ISIS-reklame med Messi som gidsel Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Chokerende ISIS-reklame med Messi som gidsel

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder