Valverdes taktik fejlede: Barca smed 4-1-føring

Champions League - 10. april 2018

Cheftræner Ernesto Valverde må acceptere kritikken. Han tog til Rom med sine spillere for at forsvare 4-1-resultatet fra første kamp; uden bolden. Barcelona havde ingen ære af kampen før Roma scorede til 3-0, som sendte dem ud af Champions League.

Ter Stegen, Semedo, Piqué, Umtiti, Alba, Rakitic, Busquets, Iniesta, Roberto, Messi og Suárez

Cillessen, Denis Suárez, Dembélé, Paulinho, Alcácer, André Gomes og Vermaelen

- 1-0 6' - Dzeko
- 2-0 58' - De Rossi (Straffespark)
- 3-0 82' - Manolas

4'
- KÆMPE CHANCE! Messi finder Roberto, som kommer fri til skud på kanten af feltet, men han fyrer lige på Alisson, som tager let imod. Kort efter får Messi chancen, men bolden hopper inden skuddet og flyver op på 17. række.

6' - MÅL!
- Netop som Suárez gør en stor chance lille, sender Roma en lang bold op til Dzeko, der holder Alba væk og prikker bolden forbi Ter Stegen. Her skal Umtiti gå ind på bosnieren - Alba kan aldrig vinde en fysisk duel med angriberen. 4-2 sammenlagt.

8'
- Messi med en hurtig dribling før han bliver nedlagt i skudposition.

10'
- Efter to håbløse minutter, som dommeren bruger på at sætte muren op, skyder Messi over målet.

13'
- Stor chance til Roma! Shick kommer højt på et hjørnespark og header over målet - Ter Stegen var ellers gået ud på en mindre skovtur.

25'
- Dommeren viser tegn på svaghed. Kevin Strootman kommer gennem både Busquets og Iniesta, men sidstnævnte nedlægger ham til et klart gult kort, da der var tale om en omstilling, men dommeren giver intet kort.

26'
- Kolarov får bolden tilfældigt tæt under mål, men Piqué går ned i en glidende tackling og giver hjørnespark.

29'
- KÆMPE CHANCE TIL ROMA! Barcelona spiller klart på resultatet ot tillader Roma at gøre præcis, hvad de vil. Her kommer et indlæg ind i feltet til Shick, som står fuldstændig umarkeret mellem Umtiti og Piqué. Han kommer godt op, men header lige forbi.

32'
- Barcelonas midtbane halter så meget, at forsvaret bakker og bakker mens Nainggolan stormer frem i et løb. Tæt på endnu en stor mulighed.

37'
- Atter en chance til Roma. Bolden smækkes ind til Dzeko, der header flot på mål, men Ter Stegen redder og giver hjørnespark. Dzeko kommer højest på det, men header over. Alisson så man kun efter fire minutter - ellers har han stået nede ved eget mål og kigget bold.

38'
- Fazio får et gult kort for frispark på Suárez på kanten af feltet.

41'
- Efter TRE minutter, hvor dommeren bruger tid på alt andet end fodbold, sparker Messi igen over.

44'
- Roma-spillerne er begyndt at gå aggressivt til værks. Her bliver Messi hårdt nedlagt af Jesus, som fortjent får et gult kort.

56'
- Iniesta dribler for meget på midten uden at spille den. Han mister den og giver Shick en stor chance, men Umtiti læser ham utrolig flot.

57' - STRAFFESPARK
- Piqué har virket sløj i hele kampen og her formår han ikke at holde Dzeko væk og han nedlægger ham klokkeklart. Dommeren skal bruge hjælp før han dømmer det tydelige og klare straffespark. I en normal bog var det rødt kort, men Piqué får kun gult.

58' - MÅL!!
- De Rossi sparker bolden ind selvom Ter Stegen gætter rigtigt. Nu fejler Valverdes taktik om at spille på resultatet - Barcelona under pres, Roma ovenpå - og gæsterne har ikke haft noget som helst i hele kampen udover chancen efter fire minutter.

68'
- Nainggolan med en fri mulighed inde i feltet. Forsvaret hos Barcelona er ikke-eksisterende.

68'
- Selv målet til 2-0 har ikke fået Valverde til at reagere. Roma presser stadig på, Barcelona kan stadig ikke kombinere eller holde fast i bolden. Det lugter mere af 3-0 end 2-1.

69'
- CENTIMETER FRA 3-0! Fazio med et gyldent indlæg til De Rossi, der header lige forbi.

70'
- Mindst 10 bolde er fra forsvaret eller Ter Stegen blevet sparket op til Luis Suárez. Èn gang har han fået frispark - resten er mistet. Det er bestemt ikke uruguayanerens aften.

72'
- Eusebio Di Francesco reagerer. Han satser offensivt og vil gøre det af med Barcelona. Valverde har endnu ikke reageret.

74'
- Første chance til Barcelona siden det fjerde minut, men Messi sparker lige på Alisson.

75'
- Klokkeklart gult kort til Jesus, som allerede har et gult kort - men dommeren ser det ikke. Jesus stanger sin arm bagud i hovedet på Suárez.

79'
- TER STEGEN! Super-redning af tyskeren, som holder Barca inde i kampen.

81'
- Ünder presset af Piqué og Alba, men får alligevel trykket af. I mellem tiden er André Gomes kommet ind for Iniesta.

82' - MÅL!
- Så kom det fortjente mål til 3-0. Et hjørnespark sparkes til forreste stolpe, hvor Manolas let header den i mål.

85'
- Fem minutter før tid reagerer Valverde. Ud med Semedo - ind med Dembélé. Ud med Busquets - ind med Paco.

90'
- Barca presser på og Suárez brænder en stor chance. Roma forsvarer.

92'
- Alisson er ude af målet og Dembélé tager chancen langt ude fra, men den sniger sig over målet.

93'
- Dzeko jagter ikke engang et mål, men Piqué nedlægger ham alligevel og det betyder, at Roma kan trække tiden.

- Valverdes taktik fejlede stort. Barcelona er ude af Champions League efter 4-4 samlet, men reglen om udebanemål sender Roma videre. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder