Barca vs Inter Milan - uden Messi

Nyheder - 23. oktober 2018

Lionel Messi er som bekendt allerede meldt ude af onsdagens Champions League kamp mod Inter Milan på Camp Nou, efter han fik et brud på sin højre arm under lørdagens 4-2 sejr over Sevilla. I Barcelona kan man dog trøste sig med, at det ikke er første gang man møder Inter Milan uden den argentinske troldmand.

Sidst Barca mødte Inter, uden Messi, vandt man med 2-0, i en kamp hvor den tidligere angrebstjerne, Samuel Eto´o, vendte tilbage til Camp Nou. Pep Guardiola var træner for FC Barcelona på daværende tidspunkt, og Barca befandt sig i en situation hvor man var nødsaget til at vinde, da man kun havde vundet en ud af de første tre kampe i gruppespillet inden Inter kampen. Og man måtte altså forberede sig til den altafgørende kamp uden Lionel Messi.

Men Barcelona viste styrken uden deres store superstjerne. Pique bragte Barcelona i front allerede efter 10 minutters spil, og Pedro fordoblede føringen i det 26. minut. De to mål viste sig at være nok til at give Barca sejren og de tre vigtige point.

FC Barcelona og Inter Milan er begge, to traditionsrige europæiske storklubber. Klubberne har også mødt hinanden en del gange - det første opgør fandt sted helt tilbage i 1959. I Champions League er det blevet til seks indbyrdes opgør mellem de to giganter.

2002-03 Champions League gruppespil 2
18/2/03 FC Barcelona 3 (Saviola, Cocu, Kluivert) Inter Milan 0
26/2/03 Inter Milan 0 FC Barcelona 0
Barca vandt gruppen uden at tabe en enkelt kamp og Inter Milan sluttede på anden pladsen. Barcelona tabte herefter til Juventus i kvartfinalen, og Inter røg ud i semifinalen til by rivalerne fra AC Milan.

2009–10 Champions League gruppe F
16/9/09 Inter Milan 0 FC Barcelona 0
24/11/09 FC Barcelona 2 (Piqué, Pedro) Inter MIlan 0
Barcelona vandt gruppen med 11 point og Inter Milan kom ind på anden pladsen med 9. Barca slog herefter Stuttgart og Arsenal ud af turneringen, mens Inter sendte Chelsea og CSKA Moskva ud. De to hold mødte herefter hinanden igen i semifinalen.

2009–10 Champions League semifinale
20/4/10 Inter Milan 3 FC Barcelona 1 (Pedro)
28/4/10 FC Barcelona 1 (Piqué) Inter Milan 0
Inter gik videre samlet med 3-2 og vandt derefter finalen over Bayern München.

I alt har de to klubber spillet mod hinanden 16 gange. Her er det blevet til otte sejre til FC Barcelona, fem til Inter Milan og tre er endt uafgjort.