Cultural Leonesa 0-1 FC Barcelona

Copa del Rey - 31. oktober 2018

Sent onsdag aften var FC Barcelona på besøg hos Cultural Leonesa i Copa del Rey. Til kampen havde Ernesto Valverde valgt at spare flere profiler, da der udover at være tale om en lettere modstander på papiret også var tale om en dobbeltkamp, hvor den sidste kamp spilles hjemme.

Cillessen, Semedo, Cuenca, Chumi, Miranda, Denis, Samper, Vidal, Malcom, Munir og Dembélé

- 0-1 90+1' - Lenglet

Kampen var blot 12 minutter gammel, da Leonesa fik en gylden mulighed. Semedo var arrogant i sin måde at håndtere bolden på, og så mistede han bolden til Garcia, som fra kanten af feltet sendte et godt skud afsted. Cillessen måtte helt ned til den ene stolpe og vifte bolden ud til hjørnepark. På dette tidspunkt i kampen havde FC Barcelona slet ikke sat sig på kampen som ventet. De første 20 minutter var med et overtag til Barcelona, men uden at de blev farlige. Bevægelse var der nok af, men skarpheden i duellerne og afleveringerne manglede.

Efter en halv time måtte Sergi Samper smide sig i græsset, da bentøjet gav op. En skade sendte ham ud og ind kom Carles Aleña. Fem minutter før pausefløjt kom der lidt aktion, da Miranda kom for sent i en tackling og fik et gult kort. Ellers var det bare Barcelona, som sad på bolden og konstant mistede den oppe omkring Leonesas felt. Skarpheden var der ikke og den generelle timing i spillet haltede gevaldigt og de første 45 minutter gav også et indtryk af Malcom, som tydeligvis var ude af form. Han har kun spillet 25 minutter i sæsonen og manglede alt i sit spil.

Anden halvleg startede skidt for Barcelona, der fortsat ikke kunne kombinere sig igennem. Valverde forsøgte med at smide Dembélé i højre side og Malcom i venstre, men det gav ikke den store effekt. Efter en time blev Cuenca pillet ud og erstattet af Clement Lenglet. Der skulle gå hele 71 minutter før FC Barcelona fik fyret bolden af og ramte målet for første gang. Carles Aleña drev bolden frem og trykkede af fra kanten af feltet, men kuglen sad lige på keeper Palatsi og var overhovedet ikke farlig. Med et kvarter igen blev Leonesa for alvorlige farlige, da Hugo Rodriguez Romero tog et hjørnespark som gik lige på stolpen. Returen samlede Leonesa op og fra kanten af feltet affyrede Saul Gonzalez et missil, som Cillessen flot fik banket over mål. Det var Cillessens fjerde redning i kamp - tre flere end kollegaen i den anden ende.

Med 10 minutter igen blev Malcom pillet ud for at give plads til Arthur. Fem minutter senere fik Munir en gylden mulighed, da Alena pandede kuglen ned for fødderne af angriberen inde i feltet, men hans skud gik over mål - som stort set alle skud fra Barcelona-fødderne denne aften. Selvom Leonesa fik et par skader undervejs, så formåede de at byde Barcelona op til dans og virkelig gå til den i nærkampene.

I første overtidsminut kom forløsningen for Barcelona, da Dembélé smækkede et frispark ind i feltet, som Clement Lenget headede i nettet til slutresultatet 0-1. Kort efter fik hjemmeholdets Maros et gult kort for et frispark og efterfølgende endnu et for at brokke sig - altså rødt kort og Leonesa sluttede derfor med 10 mand. I det sidste sekund var Denis Suárez igennem og fik sig en kæmpe chance, men han sparkede bolden forbi. FC Barcelona er med sejren - hvis muligt - endnu større favoritter til returkampen på Camp Nou, som spilles i starten af december. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder