PSV Eindhoven 1-2 FC Barcelona

Champions League - 28. november 2018

FC Barcelona var på jagt efter førstepladsen i Holland, da de mødte PSV, som forinden opgøret ikke havde en chance for at gå videre fra gruppespillet. Kampen bar præg af personlige fejl og kæmpe chancer i begge ender. Første halvleg sluttede dog uden mål, men de faldt så til gengæld i løbet af anden halvleg.

Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Rakitic, Busquets, Coutinho, Vidal, Messi og Dembélé

- 0-1 61' - Messi
- 0-2 70' - Piqué
- 1-2 83' - De Jong

Kampens første fem minutter bød på to store muligheder til PSV, da Gaston Pereiro fra kanten af feltet trykkede af direkte på frispark. Ter Stegen måtte helt ned ved stolpen og skubbe bolden til hjørnespark. Kort efter var det Luuk de Jong, som var tæt på, men igen stod Ter Stegen klar. Efter et kvarter kunne Ter Stegen dog intet stille op, da Gaston Pereiro sendte bolden afsted fra distancen. Bolden passerede Ter Stegen, men stolpen reddede. Chancen opstod efter en skandaløs aflevering fra Ivan Rakitic. Returen fra stolpen samlede Semedo op, men hans aflevering tilbage til Ter Stegen var rystende og keeperen måtte sparke bolden direkte ud til Lozano. Hans forsøg kunne Ter Stegen dog samle op.

PSV fortsatte med at dominere de store chancer og efter 25 minutters spil skulle de have scoret, da Gaston Pereiro for tredje gang kom frem til en kæmpe mulighed. Han kom forbi Piqué som sidste mand og skulle sparke bolden forbi Ter Stegen, men han vippede den over kassen. Sekunder senere stormede Dembélé forbi tre mand før Hendrix nedlagde ham med en tackling, der helt korrekt gav et gult kort. Med 35 minutter spillet skete der pludselig noget hos FC Barcelona. Vidal hoppede over bolden og lod Messi tage bolden og drive den frem. Han fandt Coutinho inde i feltet som snød sin modstander og trykkede til kuglen, men den blev blokeret ud til hjørnespark. Her dumpede bolden ned til Vidal, som med venstreskøjten og ryggen til målet fik drejet bolden helt op i krogen, men et PSV-hoved dukkede op og headede bolden ud til hjørnespark. Også her kom Vidal forrest på kuglen og fik headed bolden forbi keeper Zoet, men inde på stregen stod en PSV-mand klar til at sparke væk. Messi flugtede herefter returen over mål.

FC Barcelona fortsatte med at skabe chancer og efter et forrygende drev med bolden af Messi kom Dembélé frem til en mulighed, men han formåede ikke at sende bolden afsted før den blev blokeret. Kort efter fandt Messi et mellemrum foran forsvaret og havde fri udsigt til at skyde. Forsøget blev dog let reddet af Zoet. Det var dog PSV som sluttede halvlegen bedst af, da Luuk de Jong umarkeret hoppede højt på et frisparksindlæg og ramte overliggeren. Bolden faldt lige ud til Denzel Dumfries, som fra kort afstand forsøgte sig, men igen formåede PSV ikke at score. Chancerne faldt på samlebånd i kampen, men skarpheden manglede i begge ender.

Anden halvleg startede nærmest som første halvleg sluttede, da PSV konstant var farlige og flere gange var tæt på at gøre det til 1-0, men så slog Lionel Messi til. Han drev - igen - bolden frem i banen og fandt Dembélé. Franskmanden havde en lukket vej og valgte at spille bolden til siden til Messi, som efter en løbetur inde i feltet bragede kuglen op i det korte målhjørne uden chance for Zoet. 0-1 på måltavlen og førstepladsen i gruppen var inden for rækkevidde.

Med 20 minutter igen blev Coutinho nedlagt på kanten af feltet og FC Barcelona fik frispark. Coutinho forlod i samme øjeblik banen for at give plads til Malcom og så kunne Messi tage frisparket. I en indøvet detalje sparkede Messi bolden direkte i skoen på Piqué, som fik drejet kuglen i mål uden chance for keeperen. Straks reagerede PSV ved at skifte to mand ud og to mand ind. Bergwijn var tæt på at slå igen kort efter, men igen var PSV uskarpe, da bolden knaldhårdt blev sparket forbi Ter Stegens mål. Kort forinden var Malcom tæt på, men han nåede ikke i tids nok ned til Dembélés flade indlæg. Minuttet efter var PSV igen på spil, da Lozano blev spillet alene igennem med Ter Stegen, men heller ikke her kendte PSV sin besøgelsestid. Ter Stegen reddede flot.

Med 10 minutter igen blev Ousmane Dembélé pillet ud og han fik atter engang ikke en hel kamp i benene. I stedet var der sjælden spilletid til Denis Suárez. Bare tre minutter efter fik PSV endelig scoret det mål, som de havde ladet op til gennem hele kampen. Piqué og Lenglet stod placeret på hver sin side af De Jong, men ingen gik til ham og så kunne han hoppe op og pande bolden i mål til 1-2 og dermed kunne FC Barcelona igen-igen ikke holdet nullet. I slutminutterne blev Barcelona presset i bund og mens PSV fortsatte med at bade i chancer, så var Malcom tæt på at lukke kampen på en omstilling, da han blev sendt i feltet af Messi. Men brasilianerens forsøg gik over mål.

Kampen sluttede uden yderligere mål og dermed vandt FC Barcelona både kampen og førstepladsen i gruppen. Uanset resultatet i sidste gruppekamp hjemme mod Tottenham er FC Barcelona altså videre gennem førstepladsen. Tottenham vandt her til aften 1-0 hjemme mod Inter og dermed er de begge på syv point og skal i sidste runde kæmpe om andenpladsen. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder