FC Barcelona 2-0 Villarreal

La Liga - 2. december 2018

FC Barcelona slog søndag Villarreal med 2-0 efter en ganske hård omgang. Villarreal dominerede i perioder, men det var Aleña som lukkede med sit mål til 2-0. Forinden havde Piqué scoret på hovedstød i første halvleg.

Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Rakitic, Busquets, Vidal, Dembélé, Messi og Coutinho

- 1-0 36' - Piqué
- 2-0 87' - Aleña

FC Barcelona satte sig hurtigt på bolden og kørte den tålmodigt rundt. Det gav en chance efter ni minutter, da bolden dumpede ned for Messi, som forsøgte sig med sit karakteristiske lumske skud helt ude ved stolpen, men keeper Asenjo kom godt ned og fik skubbet bolden ud til hjørnespark. Det fik værterne ingenting ud af. Til gengæld var det tæt på at gå galt i den anden ende, da Lenglet og Piqué i samarbejde klokkede i forsvaret. Piqué ville sparke væk, men Moreno kom ham i forkøbet og vippede den over spanieren. Lenglet gav tegn til at Ter Stegen skulle komme ud og gribe, men det gjorde han ikke. I stedet dukkede Gerard Moreno op på den anden side og trykkede af, men stolpen reddede for FC Barcelona.

Kampen blev spillet i et meget, meget lavt tempo og det var egentlig kun Ousmane Dembélé, som fik skabt noget med sine løb. Messi spillede længere fremme i banen fordi Suárez ikke var med og han kunne derfor ikke skabe noget. Det var da derfor også Ousmane Dembélé som blev noteret for en assist, da han efter 36 minutter sparkede bolden ind i feltet til Piqué, som sikkert headede den i mål til 1-0. Kort efter fik Messi en kæmpe chance, da han tæt under mål satte venstreskøjten på arbejde, men Asenjo stod det helt rigtige sted og fik reddet.

Blot halvandet minut inde i anden halvleg var Barcelona tæt på at komme foran med 2-0, da Messi sendte en aflevering ind i feltet, som Vidal hoppede over. Det gjorde det svært for Asenjo at læse, men han nåede lige præcis ned og fik skubbet bolden væk. Anden halvleg bød ikke på mange chancer og det var klart Villarreal som dominerede og som virkede farligst, men FC Barcelona slet ikke viste ansigt. Der var ingen gejst på holdet, ingen kreativitet og det var nærmest blot et spørgsmål om tid før Villarreal fik sendt bolden over stregen, selvom de heller ikke kom frem til mange muligheder. De var dog skarpest på alle meter.

Med 20 minutter igen blev Arturo Vidal pillet ud og ind kom Carles Aleña. Vidal var tydeligvis ikke tilfreds med udskiftningen, men skiftede dog hurtig fokus og løb ud fra banen, gav Aleña et kram og blinkede til Valverde. Kort efter forsøgte Coutinho sig for første gang i kampen fra distancen, men bolden gik forbi den ene stolpe. Netop Coutinho forlod banen med 10 minutter igen for at give plads til Malcom.

Med små fem minutter igen blev kampen endegyldigt lukket. Messi sendte en forrygende aflevering i dybden til Carles Aleña, som tog fat i kuglen og vippede den over Asenjo. Hans glæde strålede ud af øjnene og dermed kunne han lukke kampen med et kys på Barca-logoet på trøjen. 2-0 blev det på Camp Nou og FC Barcelona presser dermed Sevilla, som senere i dag skal i aktion mod Alavés. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder