Annonce


Annonce

Annonce

Kig den anden vej, Pelé!

Nyheder - 8. december 2018




Legendariske Pelé forsøger at holde sit navn oppe så højt som muligt, og føler sig derfor nødsaget til at se ned på dagens superstjerner i fodboldens veden. Når der tales om spillets absolutte legender, så nævnes Lionel Messi konstant.

For Pelé er Messi da også blandt de bedst, men det afhænger lidt af hvornår man spørger brasilianeren. Hans svar kan være forskellige alt efter om man spørger ham en tirsdag eller torsdag. Senest var han ude med riven og sagde, at Messi kun kan én ting på banen. Så bare lige for at slå fast - og nyde Messis egenskaber - så har vi her skrevet nogle forrygende øjeblikke ned fra Messis lange karriere, fra Marca.



Kig den anden vej, Pelé!
Vippet over Almunia
Bolden blev opsnappet af Iniesta, da Cesc Fábregas forsøgte med en hælaflevering. Iniesta vippede siden bolden ind i feltet til Messi, som på utrolig vis vippede kuglen over en fremstormende Almunia og siden flugtede bolden i mål.

Kig den anden vej, Pelé!
Det høje træ
Målet mod Bayern München. Messis intention er aldrig at ydmyge sin modstander - han spiler bare som han har lært det gennem hele sin karriere. Han fangede Bayern Münchens Boateng på det forkerte ben og tyskeren faldt til jorden som et træ. Noget, som selv Boateng efterfølgende kunne grine af og et mål, som alle fodboldelskere husker. Desuden vippede han bolden over Manuel Neuer med højrebenet.

Kig den anden vej, Pelé!
Det vilde spin
En aflevering fra Andrés Iniesta. Messi med en perfekt tæmning inde i feltet. En berøring på bolden og en 180-grader vending, som fuldstændig satte Atletico-keeper Franco af. Han kom ellers stormende ud mod argentineren i en glidende tackling. Herefter vippede Messi bolden i mål, så Miranda ikke kunne stoppe den. Den dag fik Messi stående applaus fra Atleti-fansene. Også dette mål var med højre.

Kig den anden vej, Pelé!
Solo-målene
Nærmest et varemærke. Han gjorde det i La Liga, Copa del Rey og Champions League. Mod Getafe driblede han alle sine modstandere fra midten af banen og scorede. Det samme gjorde han i Copa del Rey-finalen (og ikke bare hvilken som helst kamp). Desuden gjorde han det også på Bernabeu mod Real Madrid, da Busquets lagde bolden af til ham. Fra midten driblede han forbi flere spillere før han med - højre - sendte bolden forbi Casillas og i mål.

Kig den anden vej, Pelé!
Puskas-værdi, men det passer jo ikke
Messi var blandt de nominerede til det bedste mål ved VM 2018. Men det kan jo ikke passe. Målet blev jo scoret med højre og det kan Messi ikke ifølge Pelé. Men hvem husker ikke hvordan Messi kontrollerede kuglen med låret i høj, høj fart og siden fik bolden ned (berøring med låret og foden uden den rørte jorden) og klappede den ind med højre?



Kig den anden vej, Pelé!
Det kan han ikke finde ud af
Målet mod Zaragoza. Målet mod Atletico Madrid. Målet mod Uruguay. Målet mod Manchester United - i en Champions League-finale. Målet mod Getafe. Målet mod Deportivo la Coruna. Målet mod Zaragoza... igen. Målet mod Mallorca. BATE Borisov. Målet mod Osasuna. Målet mod Málaga. Målet mod Spartak Moskva. Målet mod Sevilla. Og der er mange endnu. Messi kan altså også med hovedet.

Kig den anden vej, Pelé!
Assistkongen
Der var 'saksesparksassisten'. Der var assisten med en perfekt aflevering til Jordi Alba over 35 meter. Der var den gyldne Xavi-agtige aflevering ned gennem modstanderens forsvar til Thierry Henry. Der var de utallige vip ind i feltet til Luis Suárez. Der var vippet ind til Abidal på Bernabeu, da franskmanden scorede et af sine få mål i Barca-trøjen. Assisterne er en del af Messis spil, men så stor betydning har det vel ikke.

Selvom ingen - udover Pelé - er i tvivl om, hvad Lionel Messi kan på en fodboldbane, så varer det nok ikke mange måneder før Pelé igen skifter mening og kalder Messi for en af historiens bedste fodboldspillere. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Kig den anden vej, Pelé!

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder