FC Barcelona 2-2 Valencia

La Liga - 2. februar 2019

FC Barcelona fik i dag besøg af Valencia på Camp Nou i La Liga. Kampen var samtidig startskuddet til et hæsblæsende program og det bar startopstillingen da også præg af. Valverde valgte at rotere i opgøret mod Los Che og spillet blev aldrig helt godt. Det sluttede således 2-2 på Camp Nou.

Ter Stegen, Semedo, Piqué, Vermaelen, Roberto, Aleña, Rakitic, Vidal, Messi, Suárez og Coutinho

46' Semedo Alba
66' Aleña Arthur
84' Coutinho Malcom

- 0-1 24' - Gameiro
- 0-2 31' - Parejo (straffe)
- 1-2 39' - Messi (straffe)
- 2-2 64' - Messi

Valencia tog teten fra første sekund og Parejo var specielt dikterende, da han først forsøgte sig fra kanten af feltet med et velplaceret skud, men Ter Stegen greb bolden. Bare minuttet efter var der problemer i det catalanske forsvar igen, da Parejo helt upresset kunne føre bolden frem og spille et-to med sin holdkammerat før han trykkede af. Ter Stegen kunne kun halvklare og returen bankede Cheryshev på stolpen. Efter 10 minutter brød Nelson Semedo igennem Valencia-forsvaret og kanonerede kuglen mod mål, men bolden blev bremset af Paulistas flyvske arm. Bolden ramte først Paulista på maven før den sprang op på armen, der var i en unaturlig position, men både dommer Mallenco og VAR mente ikke det var til et straffespark.

Med 24 minutter afviklet, kom kampens første mål. Parejo skubbede Messi omkuld og prikkede bolden væk fra ham. Valencia satte fart og mens Rakitic på ingen måde kunne indhente Rodrigo, kunne angriberen prikke bolden i dybden til Gameiro, som alene med Ter Stegen sendte bolden i mål til 0-1. Barca sad på bolden, men var ikke just skarpe i angrebet, så det var bestemt ikke fordi, at det var ufortjent, at catalanerne kom bagud. Efter en halv time blev det endnu værre for sløsede FC Barcelona. Sergi Roberto puffede Daniel Wass i ryggen, som faldt til jorden. Dommeren pegede på pletten og Dani Parejo bankede bolden i mål fra pletten til 0-2 på Camp Nou og dermed var FC Barcelona virkelig presset efter en decideret håbløs start på opgøret, hvor skarpheden slet ikke var til stede.

Fem minutter før pausen fik FC Barcelona oprejsning, da Nelson Semedo igen kom med i det offensive spil og fik prikket bolden før han klart blev nedlagt i feltet. VAR dømte straffe og Messi sendte Neto til den ene side og bolden i mål i den anden side. Dermed stod der 1-2 på måltavlen og kampen var for alvor på sit højeste. Blot tre minutter senere var det tæt på 2-2, da Sergi Roberto sendte et tørt hug afsted, som ramte stolpen og sprang ud i spil igen. Messi flugtede returen, som Neto dog greb. Anden halvleg blev indledt med en indskiftning, da Jordi Alba kom på banen for Semedo. Det betød, at Roberto gik over på sin vante højrebackposition.

I 15 minutter af anden halvleg sad FC Barcelona konstant på bolden, med masser af bevægelighed, et par skud og lovende angreb - men skarpheden manglede. Blot én gang fik Valencia bolden over midten og så blev det ekstremt farligt, men Ter Stegen reddede til hjørnespark, som Paulista fuldstændig umarkeret kom op til, men han headede kuglen over målet. Det catalanske forsvar stod hullet som en si og kunne ikke bremse de få gange, Valencia var oppe omkring Ter Stegen.

Netop som Valencia igen-igen kom frem til en kæmpe mulighed, denne gang ved Cheryshev, så slog FC Barcelona endelig til. Luis Suárez driblede rundt, men mistede bolden. Lidt tilfældigt landede den hos Vidal, som lige præcis nåede at prikke bolden videre til Messi. Argentineren fandt et lille hul mellem to Valencia-spillere og udplacerede en stillestående Neto. 2-2 og dermed var FC Barcelona for alvor på vej tilbage i opgøret. Minuttet efter målet forlod Carles Aleña banen og gav plads til Arthur. Aleña havde igen vist sig fint frem, men atter engang mangler han mere som helhed før han for alvor virker som en trussel. Han dribler fint, linker godt op med sine holdkammerater, men mangler det afgørende skridt.

Kampens slutfase bar mest præg af Valencias vedvarende pres mod FC Barcelonas mål, dog uden at det blev alt for farligt. Med fem minutter igen valgte Valverde at benytte sig af sin tredje indskiftning, da Malcom erstattede Coutinho, som ikke var kommet frem til noget stort i hele kampen og som de andre også havde det svært. Malcom var tæt på at score kort efter sin indskiftning, men en Valencia-fod fik lige præcis rettet boldens bane så den landede i sidenettet. Selvom FC Barcelona forsøgte til det sidste at fremtvinge et mål, så måtte de gå fra banen med kun det ene point, som blev reddet ved at komme fra bagud 0-2 til 2-2. Det var sidste kamp inden El Clásico i den kommende midtuge. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder