Barca smadrer Real Madrid og er i pokalfinalen!

El Clasico - 27. februar 2019

El Clásico stod på programmet onsdag aften, da Real Madrid hjemme på Estadio Santiago Bernabeu tog imod FC Barcelona i returkampen i Copa del Reys semifinale. Første kamp sluttede 1-1 og dermed var alt fortsat åbent da de to mandskaber indtog stadion i den spanske hovedstad. Men anden halvleg blev en festfyrværkeri og FC Barcelona trak sig sejrrigt ud af opgøret med en plads i finalen.

Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Rakitic, Busquets, Vidal, Messi, Suárez og Coutinho

75' Dembélé Coutinho
79' Suárez Vidal
86' Busquets Arthur

- 0-1 50' - Suárez
- 0-2 69' - Varane (selvmål)
- 0-3 73' - Suárez

Inden var der spillet fem minutter havde FC Barcelona siddet totalt på bolden og det udmøntede sig i to hårde frispark fra Casemiro på Ousmane Dembélé og Sergi Roberto. Specielt frisparket på Roberto var hårdt, men højst overraskende gav det ikke et gult kort. FC Barcelona kontrollerede kampen ved at køre bolden rundt i egne rækker omkring midtbanen mens Real Madrid stod langt tilbage. Der gik otte minutter før den første reelle chance kom. Messi sendte en god bold ud til Dembélé, som med et højt indlæg fandt Suárez ved bagerste stolpe. Uruguayaneren truede med en hård flugter, men valgte at lægge bolden af til Sergi Roberto. Afleveringen blev dog opsnappet.

Da der var spillet 12 minutter måtte dommeren bede en bøn for, at Real Madrid ikke vekslede et hjørnespark til et mål. Reguilon forsøgte med et indlæg, men Semedo fik foden på og Ter Stegen reddede tydeligt kuglen på stregen uden at den havde været over. Linjendommeren, som stod på den anden side og ikke kunne se noget for Ter Stegens krop, valgte dog at pege på hjørneflaget og fejlagtigt give madrilenerne en hjælpende hånd. De fik dog ikke et mål ud af situationen, som gjorde Barca-spillerne rasende. Efter 20 minutters spil kom der to store muligheder i begge ender, da Vinicius i fri position midt i feltet bragede bolden over mål mens Dembélé i en kontra forsøge at finde Suárez midt inde i feltet, men Carvajal fik foden på og sparkede bolden ud til hjørnespark.

Real Madrid begyndte at trække overtaget over på deres side og pludselig fik de en kæmpe mulighed, da Jordi Alba fuldstændig kiksede sin clearing og gav Vinicius en stor chance. Ter Stegen reddede dog mens Lucas på forunderlig vis bare bankede bolden lige op i luftrummet 11 meter fra målet. Rakitic samlede op og Barca tog fat i kuglen igen. Med 10 minutter til halvleg kom første halvlegs største chance, da Piqué overdrev sit løb frem i banen og mistede bolden. Vinicius blev sendt i dybden, men fik sit forsøg blokeret af en glidende Lenglet. Returen sendte Vinicus hen til en fuldstændig nøgen Benzema, som dog måtte se Marc-André ter Stegen diske op med en forrygende redning. Bare to minutter efter fik Real Madrid endnu en gigantisk chance, da Reguilon fandt Vinicius helt alene inde i feltet, men hans forsøg gik lige præcis over målhjørnet og ud til målspark. Det var klart Real Madrid som var farligst mens FC Barcelona spillede som var det en søndagskamp - fuldstændig uden tempo, uden bevægelse og i med bange anelser for at miste bolden konstant.

Blot fem minutter inde i anden halvleg kom den forløsende - og måske også ufortjente - scoring til FC Barcelona, da Alba sendte Dembélé i dybden. Franskmanden stormede afsted og fandt Suárez inde i feltet, som køligt satte foden på kuglen og sparkede den i nettet til 0-1 på måltavlen. Dermed var det pludselig Real Madrid, som var pisket til mål. 10 minutter senere kunne dommeren sagtens have peget på pletten, da Rakitic driblede sig igennem tre mand og befandt sig lige præcis inde i feltet, da Ramos kom hårdt ind og trådte Rakitic direkte på foden. Men end ikke VAR valgte at kigge på situationen.

Efter en time var det tæt på en udligning, da Semedo for 117. gang i kampen blev kørt rundt og snydt. Et indlæg fandt Reguilon, som i flyvende stil forsøgte sig med et hovedstød, men Ter Stegen diskede igen-igen op med en klasseredning. FC Barcelona var slet ikke indblandet i spillet, Messi havde ikke lavet noget nævneværdigt i hele kampen og forsvaret blev gang på gang kørt rundt af en veloplagt, men fuldstændig overdrevet uskarp Vinicus. Det måtte Real Madrid betale for, da FC Barcelona - som pludselig agerede kontrahold - satte gang i en omstilling, som resulterede i at Varane skubbede bolden i eget net til 0-2 og dermed var Real Madrid endnu mere pisket frem i banen.

Den ekstreme uskarphed hos madrilenerne kostede i den anden ende, da Casemiro begik straffespark. Messi havde ikke spillet nogen god kamp og valgte at lade Luis Suárez sparke. Med fordums kynisme vippede han kuglen i kasse fra pletten til 0-3 og dermed stod der samlet set 4-1 til FC Barcelona. Med det klare resultat på måltavlen var der ikke meget at komme efter for Real Madrid, som prøvede sig af med Asensio og Bale i slutminutterne. Det blev dog ved 0-3 i en kamp, hvor Arthur fik comeback, og dermed er FC Barcelona klar til sæsonens pokalfinale for sjette sæson i træk! Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder