FC Barcelona skulle søndag aften forsøge at hente de tre point ude mod Real Betis i håbet om at kunne øge forspringet i toppen af La Liga, da andenpladsen fra Atletico Madrid lørdag tabte deres kamp til Athletic Bilbao. Messi sørgede for med et hattrick at sejren kom i hus.

Ter Stegen, Roberto, Piqué, Lenglet, Alba, Rakitic, Busquets, Arthur, Vidal, Messi og Suárez

- 0-2 45' - Messi
- 0-3 63' - Suárez
- 1-3 82' - Loren
- 1-4 85' - Messi

Real Betis kom ikke stormende ud til kampen som de ellers har haft for vane at gøre mod FC Barcelona for at give catalanerne svære betingelser. I stedet fik gæsterne ro på bolden og kunne spille den godt rundt, men det var dog værterne fra Andalusien, som kom frem til kampens første store mulighed, da legenden Joaquin med en fantastisk aflevering fandt Tello bag Sergi Roberto bagerst i feltet. Tello sendte den første gang videre ind i det lille felt til Jesé, som dog ikke fik et godt træf på kuglen og Ter Stegen kunne let samle op. Efter 18 minutter blev Arthur nedlagt på kanten af feltet og så var der frispark til FC Barcelona. Det tog Lionel Messi sig af, og han bragede kuglen direkte op i målhjørnet i målmandens side og så stod der ellers 0-1 på måltavlen på Benito Villamarin. 10 minutter senere forsøgte Messi sig igen direkte på frispark, men denne gang reddede Pau Lopez i flyvende stil.

Halvlegen gik meget på at bolden blev spillet med små, professionelle frispark til at bremse lovende angreb. Real Betis var ikke ufarlige, men de var ineffektive når de kom op omkring feltet. Luis Suárez spillede generelt set en god første halvleg, men han var uhyre uskarp foran netmaskerne og derfor gjorde han klogt i at aflevere bolden til Messi lige inden pausen, og så kunne Messi inde i feltet banke bolden i mål til 0-2 og dermed gik FC Barcelona til pause med en to-måls føring.

Et kvarter inde i anden halvleg skulle der have stået 0-3, da Suárez brød igennem i feltet og rundede keeperen. Inde midt foran mål havde han Alba med, men uruguayaneren valgte at forsøge at finde sin holdkammerat midt foran mål med en alt for høj aflevering - han kunne også sagtens have sparket på mål. Bare sekunder senere fik han en friløber ned mod målet, men også den gigantiske chance brændte han. Minuttet efter fik han så den tredje store mulighed; men den skabte han selv, da han driblede sig forbi tre mand og køligt sendte bolden ind bag Pau Lopez til 0-3 på måltavlen. Et utroligt flot mål af Luis Suárez.

Kort efter målet blev Arthur pillet ud og Semedo kom på banen. Det betød, at Roberto gik op på midtbanen og Semedo ind som højreback. Portugiseren gjorde sig bemærket to minutter senere, da han fik kampens tredje advarsel ved at forsøge at filme sig til et straffespark - mente dommeren. Med små 10 minutter igen kom der glæde på Benito Villamarin, da Jordi Alba mistede balance i dét han forsøgte at stoppe et fladt indlæg. I stedet samlede Lainez bolden op og efter en dribletur uden at komme igennem, spillede han bolden hen til en fuldstændig fri Loren på kanten af feltet. Herfra plantede han foden på kuglen og følte den op i krydset til 1-3.

Vidal forsøgte at gøre Loren-kunsten efter, men Pau Lopez fik lige præcis vippet kuglen til hjørnespark. Det fik FC Barcelona et nyt hjørnespark ud af, og samlede Messi bolden op på kanten af feltet og fandt Jordi Alba. Messi stormede i position på kanten af feltet og med et vip sendte han kuglen i en smuk bue over Pau Lopez og i nettet til 1-4. Et gudemål fra en anden planet og dermed scorede Messi igen-igen et hattrick. Hans vilde præstation fik folket på Benito Villamarin til at rejse sig og klappe i ren hyldest til den sprudlende argentiner. Han havde mulighed for et fjerde mål i overtiden, men han ramte stolpen og bolden dansede på stregen før den gik ud i spil igen.

Det hele sluttede med en sikker sejr til FC Barcelona og dermed er de nu 10 point foran Atletico Madrid i La Liga, og de kan dermed tillade sig at rykke fokus mod Champions League, hvor man virkelig savner succes. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder