Manchester United 0-1 FC Barcelona

Champions League - 10. april 2019

Der var storkamp på Old Trafford onsdag aften, da Manchester United tog imod FC Barcelona. Englænderne havde mest ære af kampen, men først skulle de lige forsvare i de første 20 minutter før de kom ud af starthullerne og totalt ødelagde FC Barcelonas spil, som efter de første 20 minutter var ikke-eksisterende. Et selvmål af Luke Shaw var dog nok til at give Barca sejren.

Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Rakitic, Busquets, Arthur, Messi, Suárez og Coutinho

65' Coutinho Vidal
66' Arthur Roberto
90' Busquets Aleña

- 0-1 13' - Shaw (Selvmål)

De første 10 minutter gav hurtigt et billede af hvad der ventede forude. Manchester United brød ud af alle sine egne rammer og stillede sig helt ned på banen for at forsvare eget mål. De overlod al initiativ til FC Barcelona og satsede på kontra. Det var tæt på at lykkedes i to omgange, da Rashford først bragede et frispark få meter forbi mål. Kort efter sendte Pogba en gylden aflevering i dybden til netop Rashford, men Ter Stegen var vågen og kom ud og fik erobret bolden. Til trods for Manchester Uniteds voldsomt defensive tilgang til kampen på eget græs, så kom FC Barcelona i front efter 13 minutter, da Messi tog et godt løb i dybden på en forrygende bold af Sergio Busquets og med ryggen til Suárez drejede han på en tallerken og vippede kuglen over i bagrummet, hvorfra Suárez pandede kuglen i mål. Linjedommeren annullerede målet på grund af offside, men det var VAR ikke med på - målet stod fast, da der ikke var offside. UEFA kunne kort efter registrere målet som et selvmål af Luke Shaw, der netop rørte kuglen inden i den gik i mål.

Efter en halv time blev spillet stoppet i adskillige minutter, da Chris Smalling hensynløst bragede ind i Messi og gav argentineren en ordentlig blodtud og blåt øje. Spillet kørte videre og Manchester United appellerede siden for straffespark på McTominay, men dommeren vinkede afvisende. Efter et par minutter i græsset og på sidelinjen kom Messi dog på banen igen. Kort efter lagde Suárez bolden af til Coutinho, som kanonerede den mod mål, men De Gea diskede op med en vild redning for at holde United inde i kampen. FC Barcelonas forsvar var lige så ringe igennem hele første halvleg som sjældent set. Manchester United følte sig bedre tilpas i offensiven som tiden gik og efter 40 minutter kom de frem til en kæmpe chance, da Dalot var helt alene i bagrummet på et indlæg, men på utrolig vis formåede han ikke engang at ramme målet.

Anden halvleg startede fuldstændig som første halvleg sluttede, da Manchester United igen gik op og pressede FC Barcelona, som var totalt rystede. Det var kun ren held og egentlig dårlig fodbold af United, som gjorde, at der fortsat stod 0-1 på tavlen. Barca skabte ingenting og rollerne var skiftet om: Det var nemlig catalanerne som stod på banen. De fik dog ikke etableret deres spil og United havde flere forsøg, men uden at de fik truet Ter Stegen. Valverde tog konsekvensen efter en times spil, da Coutinho, som igen virkede oplagt, men ikke fik noget som helst ud af sit spil, blev pillet ud for Vidal. Også Arthur gik ud og gav plads til Vidal.

Mod kampens slutning begyndte FC Barcelona at få mere plads til at angribe og indskiftningen af Roberto gjorde en verden til forskel. Hans energiske indhop var medvirkende til flere spark mod mål, men ligesom United var FC Barcelona også uskarpe når de endelig kom frem til muligheder. I den anden ende måtte Piqué sparke bolden ud af kommunen lige foran en fri Rashford - så det var bestemt ikke fordi, at United havde mistet pusten. I de døende minutter holdt Barca godt på bolden i takt med at de ville have sejren hjem uden at risikere et mål imod sig og det lykkedes rigtig godt.

Der skete nemlig ikke mere i kampen og efter en sløset og yderst uinspireret catalansk indsats, kan FC Barcelona prise sig lykkelige med en sejr på 1-0 og dermed fik de et udmærket resultat med hjem fra Old Trafford. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder