FC Barcelona 2-1 Real Sociedad

La Liga - 20. april 2019

Efter triumfen over Manchester United i Champions League var det igen tid til fodbold i La Liga, hvor FC Barcelona jagtede en sejr i jagten på det spanske mesterskab. Real Sociedad var modstanderen og baseret på startopstillingen tog Ernesto Valverde det bestemt ikke let og let blev det heller ikke, men FC Barcelona formåede alligevel at hive tre vigtige point hjem.

Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Rakitic, Vidal, Arthur, Messi, Suárez og Dembélé

56' Arthur Busquets
72' Dembélé Coutinho
90' Vidal Roberto

- 1-0 45' - Lenglet
- 1-1 62' - Juanmi
- 2-1 64' - Alba

FC Barcelona åbnede kampen ganske roligt med en masse boldbesiddelse, men Real Sociedad havde læst godt på lektien og forsøgte også med en masse korte afleveringer og meget boldbesiddelse. Men det var Barca, som var farligst, uden at de for alvor foldede sig ud. Spillet var langsomt og kun til tider eksploderede det. Messi var tættest på direkte på frispark, mens linjedommeren overså en kæmpe offside på Suárez, som dog manglede to centimeter i højden for at nå frem til Messis ellers flotte aflevering. Spillet foregik meget på midten af banen og frem mod Real Sociedads felt, men den afgørende skarphed manglede.

Efter en halv time blev der lavet et tydeligt straffespark på Luis Suárez, men angriberen var ikke selv vågen, da han tog udgangspunkt fra en offside position og derfor ikke fik tilkendt et straffespark. Der var ingen brok, da kendelsen var helt tydeligt. Straffespark havde der dog været, hvis han havde stået en meter dybere i banen og dermed onside. Kort forinden tog Messi en dribletur forbi tre mand, men afleveringen hoppede fra Suárez og Sociedad kunne samle op. Baskerne kom tæt på efter 36 minutters spil, da Rakitic var helt væk i genpresset og så kunne Juanmi modtage bolden inde i feltet fra Pardo, og tæt under mål sparkede han kuglen afsted, men Ter Stegen gjorde sig bred og reddede på fornem vis og holdt dermed måltavlen på 0-0. Returen faldt ud til Willian Jose, men blev efterfølgende sendt over målet.

Barca var tæt på 1-0 kort inden pausen, da Messi legede med Munoz før han fandt Arthur i feltet. Arthur lagde bolden af til Suárez, som sendte et godt skud afsted, men keeperen diskede op med en lige så god redning. I den sidste aktion i første halvleg kom forløsningen på Camp Nou, da Dembélé sendte bolden ind i feltet fra hjørneflaget. Her steg Clement Lenglet til vejrs og pandede med masser af power bolden i mål til 1-0 hvilket var resultatet da spillerne gik til pause. Efter 56 minutter spil havde Arthur løbet færdig med sine 6,5 kilometer og blev erstattet af Busquets, som skulle ind for at stabilisere midtbanen. Barca havde intet haft i anden halvleg og Sociedad sad på stort set alt.

Lige inden den første time var rundet på uret var Dembélé tæt på at udbygge føringen, da han med et følt skud forsøgte at placere bolden over i det lange hjørne, men bolden gik lige præcis forbi. Rakitic kronede sin elendige kamp med endnu en fejl, da Real Sociedad-keeperen sparkede bolden lige ud i fødderne på ham. Her formåede han ikke at kontrollere en simpel bold, men snublede i stedet over kuglen og missede dermed den gratis chance, som opstod ud af det blå. Suárez stod uforstående og kiggede på sin holdkammerat, som tydeligt var irriteret over sin egen aktion.

Efter 62 minutter gik Barcas sløsede spil ikke længere. Juanmi stormede i ryggen på Piqué og kom først på en forrygende aflevering ind i feltet. I glidende stil fik Juanmi vippet kuglen nok centimeter over Ter Stegens fod og i nettet til 1-1. Sociedad fik dog kun lov til at juble i kort tid, da Jordi Alba kort tid efter gjorde noget, som han sjældent gør: Han modtog en aflevering fra Messi og mens alle ventede på en aflevering, så trak han bolden over til sit svage ben og bankede bolden flot i mål til 2-1. En flot, flot mål af backen.

Bare en håndfuld minutter efter kom også Suárez på måltavlen - troede han. Rakitic sendte bolden i dybden til angriberen og linjedommeren hævede flaget hvorfor alle Sociedad-spillere stoppede med at løbe. Suárez rundede dog keeperen og scorede, og derfor skulle VAR tjekke, om han nu også var offside. Desværre for uruguayaneren var han lige præcis nået foran sin modstander da afleveringen faldt og derfor var det korrekt at annullere målet. Det fortæller, at selvom linjedommeren hæver flaget, så skal man stadig sikre sit mål, da VAR kan annullere en offside, hvis det blev dømt ukorrekt på banen. En skandaløs situation, at man ikke kan stole på dommerens fløjte på banen - men sådan er spillet nu om dage.

Mod kampens slutning fik Barca to store chancer, da først Rakitic kom fri i feltet og bragede kuglen i sidenettet før Vidal kun kunne styre et frisparksindlæg over kassen i en ellers god position bagerst i feltet. Også Messi fik en stor chance og havde både Suárez og Coutinho at spille til, men det var tydeligt at han også ville på tavlen og inden han fik fyret af, blev bolden prikket fra ham.

Der skete ikke mere i kampen og dermed vandt FC Barcelona kampen uden overhovedet at folde sig ud. Nu mangler de blot seks point før mesterskabet er i hus - det kan komme i næste weekend, da de i midtugen møder Alavés og dernæst Levante. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder