FC Barcelona 3-0 Liverpool

Champions League - 1. maj 2019

Der var topkamp på Camp Nou onsdag aften, da FC Barcelona tog imod Liverpool. Englænderne dominerede store dele af kampen, men var alt for uskarpe foran mål. Og så kunne Luis Suárez score til 1-0 mens Messi fulgte op med to scoringer - heraf et brag af et frisparksmål og således vandt catalanerne 3-0 før returkampen på Anfield på tirsdag.

Ter Stegen, Roberto, Piqué, Lenglet, Alba, Rakitic, Busquets, Vidal, Messi, Suárez og Coutinho

60' Coutinho Semedo
90' Suárez Dembélé
90' Roberto Aleña

- 1-0 26' - Suárez
- 2-0 75' - Messi
- 3-0 82' - Messi

Kampens indledning var totalt ulig FC Barcelona. Catalanerne gik ikke højt i banen og tillod Liverpool at spille bolden godt runt. Englænderne brugte hele banen og trak Barca ud af position og specielt Mohamed Salah var aktiv i starten med nogle gode drev op i banen. Men det var Barca, som kom til den første store chance, da Alba fandt Messi, men argentinerens forsøg blev blokeret. Returen samlede han selv op og i forsøget på at afdrible Matip, brugte Liverpool-manden hånden til at bremse bolden. Men dommerens fløjte forblev tavs - og lige så med VAR.

Kampen bar præg af meget, meget langsomt spil i håbet om ikke at fejle, men alligevel med en stor kvalitet til de små, hurtige eksplosioner. Det kom efter 26 minutters spil, da Jordi Alba med en forrygende aflevering ind i hjertet af Liverpools felt fandt Suárez i fremdrift. Uruguayaneren stormede ned til bolden og i glidende stil fik han vippet den forbi Alisson og i mål til 1-0. Camp Nou eksploderede i jubel - og det samme gjorde Luis Suárez, som inden kampen sagde, at der ingen venner er når først kampen er i gang. Sadio Mané forsøgte at svare igen 10 minutter senere, da han modtog en fremragende aflevering fra indskiftede Jordan Henderson, men hans forsøg gik langt over mål fra tæt hold.

Der var optakter til flere chancer i begge ender, uden at det for alvor brændte på, men den afgørende skarphed og lyst til at tage risikoen var specielt til stede hos FC Barcelona, som stod ekstremt lavt i banen og nærmest satsede på omstillinger på eget græs. Første halvleg blev også ramt af nogle intense øjeblikke - blandt andet kort inden pausen, da bolden var gået ud til indkast før Milner fuldstændig umotiveret bragede ind i Messi med skulderen. Dommeren takserede dog ikke hændelsen til det klare gule kort, som der skulle have været til Liverpool-manden.

Anden halvleg blev åbnet med en stor chance til Liverpool, da FC Barcelonas forsvar igen var for passive i presspilet. Bolden endte hos James Milner, som trykkede flot af, men Ter Stegen fik skubbet bolden ud til hjørnespark, som Liverpool ikke fik noget ud af. Kort efter brændte det på igen i det rystende dårlige Barca-forsvar, da Salah trykkede af, men Ter Stegen var helt nede og redde sit hold endnu engang. Liverpool åbnede præcis som de sluttede første halvleg, og det samme gjorde Barca. Billedet var det samme med et dominerende Liverpool-hold, mens Barca stod langt tilbage og satsede på de hurtige afleveringer frem i banen.

Liverpool fortsatte i samme tempo, da de tydeligvis kunne se hvor åbent Barca-forsvaret var. Efter en times spil måtte Ter Stegen igen redde, da Salahs aflevering gik direkte igennem feltet og fandt James Milner. Han bragede dog kuglen tæt på Ter Stegen, som greb det knaldhårde skud. På dette tidspunkt havde Barca ikke engang haft spillet kørende over midtbanen. Philippe Coutinho havde atter engang spillet en skidt kamp i Barca-trøjen og blev skiftet ud efter en time til fordel for Nelson Semedo, som tog sig at højrebacken mens Roberto sneg sig nogle meter op på midtbanen foran.

Selvom det var Liverpool, som dominerede bolden og kom frem til langt flere chancer end catalanerne, så var det hjemmeholdet, der var skarpest. Med et kvarter igen byggede Messi spillet op og fandt Suárez, som ramte overliggeren. Mens Van Dijk stod og kiggede på kuglen, dukkede Messi op og sendte returen i mål til 2-0. Et uhyre vigtigt mål, da det kun bliver sværere mod Liverpool på Anfield. Men historiens bedste fodboldspiller var slet, slet ikke færdig endnu. Med 10 minutter igen blev han nedlagt af Fabinho langt væk fra mål. Dommeren fløjtede fra frispark og Messi kanonerede kuglen milimeter præcist op i målhjørnet til 3-0 og Camp Nou eksploderede som sjældent set før. Et fuldstændig vanvittigt mål af Lionel Messi.

Med fem minutter igen skulle Liverpool have scoret, da Firmino på frit mål fik sit skud reddet på stregen. Returen sparkede Salah direkte på træværket. I kampens absolut sidste sekund slog FC Barcelona kontra og det udmøntede i en gigantisk chance til indskiftede Dembélé, men han sparkede bolden direkte i favnen på Alisson. Der skete ikke mere i kampen og dermed hentede FC Barcelona et drømmeresultat forud for returkampen om seks dage på Anfield. Den kamp bliver om nogen meget sværere - og med 3-0 i bagagen er der i den grad grund til optimisme. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder