La Liga: FC Barcelona 5-2 Valencia

La Liga - 14. september 2019

Efter en landsholdspause trak Barca-spillerne igen i trøjen, da Valencia besøgte Camp Nou lørdag aften. Her var Ansu Fati den store oplevelse i første halvleg med et mål og en assist inden for de første syv minutter. Frenkie de Jong leverede også et mål og en assist i samme tidsrum, og dermed grundlagde de en storsejr til FC Barcelona. Luis Suárez fik comeback og nettede to gange.

Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Arthur, Busquets, De Jong, Perez, Griezmann og Ansu Fati

60' Ansu Fati Suárez
70' F. De Jong Rakitic
73' Arthur Vidal

- 5-2 90+2' - Gomez

FC Barcelona skulle kun bruge tre minutter før netmaskerne bag den tidligere Barca-keeper Jasper Cillessen blafrede. Frenkie de Jong smed en flad bold ind i feltet, hvor 16-årige Ansu Fati kom stormende og sparkede bolden i mål til kæmpe jubel på Camp Nou. Juvelen skulle altså kun bruge få minutter før han igen-igen stemplede ind. Bare fire minutter senere var Ansu Fati igen på spil, da han blev spillet i dybden, tog fat i bolden og satte sin modstander af. Herefter spillede han bolden tilbage i feltet til Frenkie de Jong, som scorede sit første mål i Barca-trøjen. Dermed fik de to spillere en kanon start på opgøret - et mål og en assist hver på bare syv minutter.

Efter de to hurtige mål satte Barca sig tungere på spillet og kørte bolden flot rundt. Med et kvarter spillet tog Ansu Fati sagen i egen hånd, da han forsøgte med et forrygende skud, som sneg sig centimeter forbi trekantssammenføjningen. Umiddelbart efter fik Valencia gennemført deres første angreb, men Semedo stod det rigtige sted i feltet og sparkede bolden ud af kommunen efter at angrebet ellers så yderst lovende ud. Los Che havde mere held i sprøjten efter en halv time, da Barcas midtbane og forsvar ikke hjalp hinanden og så kunne Gameiro løbe i dybden på en flot aflevering og sparke bolden i mål med hjælp fra stolpen. Efter flere minutters VAR kunne dommeren slå fast, at der ikke var offside og målet stod ved magt. 2-1 på Camp Nou.

Barca sad på spillet og spillede egentlig godt, men Valencia var farlige på deres omstillinger og efter 37 minutter var Piqué alt for langsom i både handling og tankegang, og Gameiro var tæt på at få en fri mulighed, men Ter Stegen var hurtigt ude af målet og fik blokeret. Minuttet efter var Ansu Fati igen på spil, da han inde i feltet drejede rundt om Parejo, som klart hægtede det unge komet. En forseelse, der klart lænede sig op af et straffespark, som dog ikke blev dømt. Parejo var ikke i nærheden af bolden, men nedlagde Fati. Efter en begivenhedsrig første halvleg med tre mål kunne dommeren efter to minutters tillægstid blæse til pause.

Syv minutter inde i anden halvleg fik FC Barcelona scoret et vigtigt mål, da Griezmann trykkede af fra kanten af feltet. Jasper Cillessen droppede fælt, da han ikke kunne holde den ellers harmløse bold, så den røg i stedet ind på stolpen og rundt om keeperen før Piqué, som var blevet oppe efter hjørnespark, kunne sparke den ind over stregen. Sjældent set af Cillessen, men heldigvis skete det i Valencia-trøjen og Piqué bragte Barca på 3-1. Bare to minuter senere var det tæt på 4-1, da Semedo ingen afleveringsmuligheder havde, så han trykkede af med et hårdt, fladt skud, som tog stolpen og hoppede i spil igen. Yderst tæt på en sjældent portugisisk scoring på Camp Nou.

Efter en times spil blev Ansu Fati klappet fra banen, da han blev erstattet af Luis Suárez. Måske med tanke på Dortmund-kampen, da det ellers ville være en underlig beslutning eftersom Carles Perez slet ikke havde nået de samme højder som Fati. Ikke desto mindre var det en god idé at bringe Suárez på banen, for bare minuttet efter modtog han bolden på kanten af feltet af Arthur og i ren Ronaldinho-stil fra Stamford Bridge, stod han stille foran kuglen før han elegant sendte den mod mål. Den ramte stolpen og gik i nettet til 4-1.

Griezmann skulle have gjort det til 5-1 to minutter senere, da han var alene igennem med Cillessen, men franskmanden brændte på den hollandske keeper. Til hans forsvar havde han dog to modstandere lige i ryggen på sig, som forstyrrede ham i skudøjeblikket. Chancen blev skabt af et flot løb af Frenkie de Jong og Suárez, som hoppede over kuglen og lod den trille videre til Griezmann ind i feltet. Herefter var det tid til at spare minutterne hos Frenkie de Jong, som blev klappet ud til fordel for Ivan Rakitic. Den tredje, og sidste udskiftning, blev foretaget umiddelbart efter, da Arturo Vidal erstattede Arthur.

I slutfasen af opgøret fik Rakitic sit forsøg afværget, men Busquets samlede bolden op og fandt Griezmann, som prikkede den ud til Suárez. Han skød første gang og scorede sit andet mål til 5-1. Valencia kæmpede flot, men Barca ramte et højt niveau og var klart det bedste hold på banen. Valencia fik dog scoret til sidst, da Gomez kom først på et fladt indlæg og prikkede bolden i mål til 5-2. Det endte således med en klar sejr til FC Barcelona, som nu er klar til Dortmund tirsdag aften. Dortmund vandt tidligere på lørdagen hele 4-0 over Leverkusen. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder