FC Barcelona har ikke haft de store problemer på hjemmebane i denne sæson så derfor var der ikke set frem til at en kamp, hvor holdet skulle komme ovenpå igen. Det skal ske på udebane. Men end ikke hjemme på Camp Nou mod Slavia Prag formåede Valverde at banke liv ind i sine spillere. De prøvede og prøvede, men formåede ikke at hente tre vitale point i Champions League-gruppen.

Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, De Jong, Busquets, Vidal, Messi, Griezmann og Dembélé

46' Alba Roberto
65' Dembélé Ansu Fati
68' Busquets Rakitic

Der var set frem til et angreb med Griezmann midt for mål og Dembélé i venstre side, men Valverde overraskede ved at fortsætte med Griezmann i venstre side og derfor var han endnu engang usynlig. I hvert fald i kampens indledning, hvor han ikke fik noget som helst ud af sine anstrengelser. Det gjorde de øvrige spillere ej heller, da Slavia Prag spillede friskt til og pressede hårdt på mens Barca spillede langsomt og tydeligvis uden de store idéer. Det var tæt på 1-0 efter 10 minutter, da Semedo brød igennem og kom alene med keeperen, men portugiseren fik sit forsøg reddet.

Kort efter dummede Piqué sig, da han hellere ville have klapsalver end at spille sikkert. I en farlig position forsøgte han at vende med bolden, men tabte den og rev siden sin mand ned. Slavia samlede op og tromlede igennem, men kunne ikke udnytte den gode mulighed. Piqué fik efterfølgende et gult kort for sin forseelse. Barca forsøgte at spille sig ind i kampen, men det var helt tydeligt en trup blottet for selvtillid. Afleveringerne sad ikke godt, løbende var skæve, Dembélé og Griezmann var slet ikke involveret samtidig med at De Jong og Vidal kom til kort. Dét kombineret med et sløset forsvar gjorde at Slavia Prag fik den næste store chance, men Nicolae Stanciu bragede den gode mulighed direkte ind i sin egen medspiller og ud til målspark. På sidelinjen kunne man se en tydeligt frustreret og presset Valverde, som nærmest hvert minut rystede på hovedet. Intet fungerede for FC Barcelona.

Med det sprudlende ringe spil fra Barca var det ingen overraskelse for nogen på stadion, at det var Messi, som skulle skabe noget stort. Efter 36 minutter modtog han bolden på midtbanen, drev ind foran sin modstander, driblede forbi en anden og kanonerede kuglen mod målhjørnet. Desværre for ham og holdkammeraterne gik bolden på overliggeren, ned i græsset og lige i hænderne på keeperen. Barca skruede lidt op for tempoet lige inden pausefløjt og fik flere skudforsøg - blandt andet ved Messi, men keeperen reddede flot. Det tog dog ikke pusten fra tjekkerne, som konsekvent stod højt på banen for at ødelægge Barcas spil - og det var en direkte taktisk duel mellem trænerne, som Valverde klart havde tabt i første halvleg. Det var endda tæt på at gå helt galt, da Slavia Prag faktisk fik bolden i mål lige inden pausen, men linjedommeren og VAR annullerede korrekt for offside.

Barca havde tydeligvis snakket om at holde bedre fat i bolden i anden halvleg for der var mange flere små afleveringer end i første. Det udmøntede sig i en stor chance efter 10 minutter, da Dembélé flot vippede bolden over Slavias forsvar og ind i feltet til Roberto, men keeperen kom stærkt ud mens bolden blev clearet for fødderne af Messi. Fem minutter senere modtog Messi en god bold fra De Jong og uselvisk fandt argentineren Vidal på tværs af feltet, som sikkert scorede, men Messi var lige præcis offside og målet blev annulleret efter at have tjekket med VAR.

Med 10 minutter igen fik Messi en stor chance, da Ansu Fati fandt ham tæt under mål med en genial aflevering, men Messis position var så tæt på keeperen, at argentineren ikke fik vinkel på sit forsøg og bolden sad i stedet lige på keeperen og sprang ud i spil igen. Barca forsøgte ihærdigt at få det ene mål, som kunne sikre dem tre point, men det blev aldrig til mål på Camp Nou denne tirsdag aften og dermed storskuffede catalanerne endnu engang - og igen må Ernesto Valverde forberede sig på hårde skud fra pressen. For det var ikke en god kamp fra FC Barcelona. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder