Copa del Rey: UD Ibiza 1-2 FC Barcelona

Copa del Rey - 22. januar 2020

FC Barcelona tog hul på Copa del Rey onsdag aften, da de varpå besøg hos UD Ibiza fra landets tredjebedste fodboldrække. Her handlede det kun om én ting: at hente sejren med hjem. Copa del Rey har nemlig skiftet format således at der ikke spilles returkampe udover i semifinalen. Det blev dog mere dramatisk end ventet, da Barca slet ikke kunne spille sig bedre end Ibiza, som leverede en fornem præstation. Griezmann vandt dog kampen for Barca i det 95. minut.

Neto, Semedo, Lenglet, Junior, Roberto, Rakitic, De Jong, Riqui Puig, Griezmann, Perez og Ansu Fati

59' Perez Alba
72' Puig Arthur
81' Rakitic Vidal

- 1-0 9' - Perez
- 1-1 72' - Griezmann
- 1-2 90+5' - Griezmann

FC Barcelona tog teten fra første fløjt for at vise, at de ville have bolden i egne rækker og at Ibiza skulle kæmpe for sin sag. Men kampens indledning gik ikke som Barca ønskede det: De fik ikke kreeret nogle chancer og i stedet sov Riqui Puig fuldstændig, efter at Nelson Semedos side blev kørt tynd. Et indlæg fra portugiserens side landede egentlig for fødderne af Puig, men han var for langsom i handling og i stedet stormede Perez ind og satte indsiden på og så gik bolden ellers i mål til 1-0 hvilket skabte helt enorm jubel på det lille, ydmyge stadion.

Barca forsøgte at sætte sig på kampen, men igen var det udelukkende boldbesiddelsen, som de vandt på. Selvom der var kreative spillere på banen i De Jong, Puig og ikke mindst Fati og Griezmann, så kunne de ikke for alvor dirigere Ibiza op. I stedet blev en lang bold sendt i dybden som Ibiza fik sparket i mål til 2-0, men lige inden skuddet blev Lenglet skubbet i ryggen og dommeren fløjtede i stedet frispark til catalanerne. Det var anden advarsel på et kvarter for Barca, som virkede løbevillige, men som ikke rigtig fik skabt noget fremadrettet. Det gjorde Ibiza til gengæld igen, da Lenglet og Neto spillede amatørbold nede omkring eget felt. I stedet for at banke bolden op i banen under voldsomt pres, blev de ved med at spille den frem og tilbage til hinanden indtil Lenglet kun kunne sende en utrolig dårlig bold op på Junior Firpo, som mistede den. Herfra endte den inde i feltet til Rai Nascimento Oliveira, som afdriblede sin modstander og sparkede bolden på stolpen. Bolden hoppede ud til Grima, som også forsøgte sig, men Neto reddede ved at give hjørnespark. Ibiza var langt tættere på 2-0 end Barca var på 1-1 på dette tidspunkt i kampen.

Der var ofte optræk til store Barca-chancer, men det kom aldrig så vidt. Den afgørende aflevering manglede i takt med at skarpheden slet ikke var til stede Efter en times spil havde Barca fortsat sit første skud på mål til gode og det fortalte simpelthen alt om kampen: Ibiza spillede deres chance og kæmpede livet ud af bukserne. Efter en times spil gav Barca odds 5,00 mens Ibiza var gået ned på 2,00. Det gav grund til bekymring, men typisk bliver de mindre hold trætte efter en times tid og det var det, som Barca måtte håbe på.

Det lykkedes da også at fange Ibiza på det forkerte ben, da De Jong drejede rundt om sin modstander på midten og drev bolden et par meter frem før han med en perfekt aflevering fandt Griezmann i dybden. Franskmanden sparkede første gang og sendte Barca på 1-1 og så var alt lige. Indtil da havde Ibiza ikke været i nærheden af noget i anden halvleg, da de klart var blevet mere trætte, da tempoet og presset er noget helt andet end de er vant til fra hverdagen. Ikke desto mindre var kampen kun på en uafgjort og Barcelona skulle bruge mindst ét mål for at undgå forlænget spilletid med tanke på weekendens ekstremt svære udekamp på Mestalla mod Valencia.

Efter at flere spillere undervejs i anden halvleg havde været i græsset med småskader, lagde dommeren hele seks minutter til. Det var Barcas vindue til at få scoret det mål, som ville sende dem direkte videre. Det lykkedes også, da Antoine Griezmann for anden gang i kampen dukkede op og scorede. Denne gang i det 95. minut, da han blev spillet i dybden af Alba og siden flot sparkede bolden fladt i mål fra en ellers spids vinkel godt presset af sin modstander. Det lykkedes for Barca at køre de sidste sekunder hjem og således slog de Ibiza med langt mere besvær end regnet. De er nu videre til næste runde af Copa del Rey. Her er der lodtrækning på fredag. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder