La Liga - 13. juni 2020

Efter tre måneders coronapause var Barca endelig tilbage på banen lørdag aften, da de på udebane mødte Mallorca foran et gabende tomt stadion på grund af de mange regler, man skal overholde. Barca stillede op med Messi, Braithwaite og Griezmann i front mens Araujo var valgt i bagkæden. Undervejs fik Luis Suárez comeback mens Nelson Semedo også fik spilletid trods sin brøler mandag aften.

Ter Stegen, Roberto, Piqué, Araujo, Alba, De Jong, Busquets, Vidal, Messi, Braithwaite og Griezmann

45' Vidal Rakitic
57' Griezmann Suárez
71' Roberto Semedo
71' Busquets Arthur
85' De Jong Junior

- 0-1 2' - Vidal
- 0-2 37' - Braithwaite
- 0-3 79' - Alba
- 0-4 90+3' - Messi

Barca fik en drømmestart på opgøret, da der kun var spillet to minutter før Arturo Vidal for 117. gang viste hvorfor, at han er vigtig på holdet. Frenkie de Jong arbejdede benhårdt på at generobre bolde hvilket lykkedes før han sendte den ud til Jordi Alba, som overraskede ved at sende et hurtig indlæg ind i feltet. Her dukkede Vidal op og pandede Barca på 0-1 efter altså bare to minutter. Barcas spil i kampens indledning var overraskende godt med en masse afleveringer, genpres, hurtigt spil og ganske nærgående. Griezmann og Braithwaite kom til kort, da Mallorca stod dybt og slet ikke skabte noget i den anden ende.

Til trods for at kampen blev sparket i gang klokken 22.00, så var der alligevel 23 grader på Mallorca og det kunne også ses på spillerne, at de lange løb trak tænder - det fik Kubo at føle, da han tog et fremragende løb og trak ind i banen før han trykkede på aftrækkeren, men Ter Stegen reddede flot ved at skubbe bolden til hjørnespark. Det var Mallorcas første kvalificerede forsøg efter 22 minutter. Mallorca spiste sig ind i kampen i takt med at Barcas midtbane fuldstændig mistede grebet om kampen. De Jong lignede langt mere en jagtende spiller end manden der sørgede for kontrollen over bolden. Specielt Kubo var aktiv hos Mallorca og han var tæt på i flere omgange.

Efter en halv time fik Mallorca frispark i en god position, som Kubo kanonerede mod Ter Stegen, som dog stod godt imod taget i betragtning af boldens fart og udsynet. Med en håndfuld minutter til pause viste Barca sig dog som et tophold, da Mallorca ikke fik udbytte af deres ellers så fine pres. Et angreb resulterede i, at Martin Braithwaite tæt inde under mål kunne banke Messis hovedstødsaflevering i kassen til 0-2 efter flot opspil af Barca. Danskeren var kynisk og havde kun målet for øge. Jublen var på et lavt blus til trods for den vigtige scoring af danskeren - og han kan glæde sig over, at sit første Barca-mål blev sat op af Lionel Messi.

På grund af omstændighederne har alle hold mulighed for at benytte sig af fem indskiftere og derfor så Quique Setién sit snit til at pille Arturo Vidal ud i pausen og sende Ivan Rakitic på banen. Det var næppe på grund af Vidals præstation: Chileneren havde løbet solen sort, scoret et mål og var med i defensiven og i angrebet. Det var udelukkende for at skåne ham og undgå en eventuel overbelastning. Efter 57 minutters spil fik Luis Suárez comeback efter adskillige måneder på sidelinjen med en skade. Antoine Griezmann, som endnu engang spillede en skuffende kamp uden overhovedet at være dominerende, måtte forlade banen.

Efter en times spil var Martin Braithwaite tæt på at blive dobbelt målscorer, da han tog en Messi-aflevering med ind forbi en modstander og kom alene med keeperen, som lige præcis fik foden på Braithwaites forsøg. Sekunder senere skulle Ronald Araujo have scoret til 0-3. Suárez forsøgte at dirigere et indlæg ind med hælen, men han ramte slet ikke bolden og så gled den hele vejen om til bagerste stolpe, hvor Araujo dukkede op og smadrede kuglen direkte på stolpen. En kæmpe chance, som kunne have kronet Araujos første start med et mål. Også Messi stod bag afleveringen i denne sekvens - altså to gyldne afleveringer fra argentineren på under to minutter som skulle have resulteret i to mål.

Jordi Alba lagde op til Vidals mål. Messi lagde op til Braithwaites mål. Og Messi lagde op til Albas mål. Med bare 10 minutter tilbage af kampen sendte Messi en god bold i dybden til Alba, som pillede kuglen ned og med en lille inderside sendte han den ind ved forreste stolpe og så stod der 0-3 på måltavlen på San Moix. Mallorca havde intet at skyde med og Barca havde gjort sikret sig det resultat, som de kom efter. I kampens slutning blev Frenkie de Jong pillet ud og Junior Firpo kom på banen. Det var den sidste af de fem indskiftere og således fik Setién blev så mange spillere, som han overhovedet kunne. Kort inden at dommeren kunne fløjte af, kronede Messi en kamp med to assist ved selv at banke bolden op i krydset til 4-0 og med slutfløjt rykker Barca fem point foran Real Madrid før madrilenerne møder Eibar i morgen på Bernabeu. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder