La Liga: FC Barcelona 2-2 Atletico Madrid

Der var tid til krig tirsdag aften, da bundsolide Atletico Madrid gæstede Camp Nou. I forvejen var der krise i Barca og Atletico var da også klar til at give catalanerne kamp til streg: Der var ingen frygt hos madrilenerne som bare vadede ind på Camp Nou og spillede en god kamp. Barca havde undervejs problemer og der var konstant Messi, der skulle åbne op for kreativiteten.

Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Rakitic, Busquets, Vidal, Riqui Puig, Suárez og Messi

63' Rakitic Roberto
85' Busquets Ansu Fati
91' Vidal Griezmann

- 1-0 12' - Diego Costa (Selvmål)
- 1-1 18' - Saul (Straffe)
- 2-1 50' - Messi (Straffe)
- 2-2 62' - Saul (Straffe)

Det var i særdeleshed en åben affære på Camp Nou tirsdag aften. Atletico Madrids respekt for Barca var fuldstændig forduftet og madrilenerne gik højt i banen og stressede Barcas opspil. Planen med fire midtbanespillere hos Barca gav slet ingen kontrol eller balance i kampens indledning og begge hold var tæt på føringen, da først Gimenez og Diego Costa var centimeter fra at ramme et smukt indlæg af Carrasco. Kort tid efter kæmpede Rakitic hårdt og erobrede bolden fra Thomas' fødder før kroaten trykkede af, men Oblak fik reddet med en retur ud i feltet, der blev samlet op.

Der var dog Barca, som snuppede føringen efter 12 minutter, da Messi forsøgte sig med et lavt hjørnespark mod forreste stolpe, hvor Busquets forsøgte sig. Men midtbanespilleren ramte ikke bolden og i stedet røg den gennem benene på Diego Costa, som lige nåede at dreje den ind i eget net og så stod der 1-0 på tavlen og Barca var i front. Føringen holdt dog ikke længe før Arturo Vidal dummede sig og begik et klodset og totalt unødvendigt straffespark. Diego Costa gik til bolden, men Ter Stegen reddede og jublen var stor - lige indtil de velkendte Madrid-dommere i VAR-rummet slog til: Ter Stegen havde lige som 722 andre målmænd haft foden udenfor sin streg inden sparket blev taget, og så skulle straffesparket tages om. Det tog Saul sig af, og han skød i samme side som Costa, men da Ter Stegen hoppede den anden vej, stod der 1-1. Absolut ikke ufortjent baseret på spillet. Ter Stegen fik i øvrigt et gult kort for at træde for hurtigt frem.

Messi var tæt på at give Barca føringen tilbage, da han efter 22 minutter forsøgte med er forrygende forsøg, der netop snittede stolpen og gik ud til målspark. Oblak var i fuld længde, men kunne ikke nå op til bolden - som dog lige præcis ikke gik i mål. Det var igen tæt på fra Messi, da Messis frispark blev rettet af af Piqué og var tæt på at snyde Oblak, men keeperen fik lige præcis skubbet bolden over mål og ud til hjørnespark. Der skete ikke mere i første halvleg til trods for fire tillægsminutter, men anden halvleg startede godt for Barca, da Semedo blev nedlagt af Felipe i feltet og så var det Barcas tur til at få straffespark. Messi gik til bolden og vippede bolden ind bag Oblak - en såkaldt Panenka - og dermed scorede han med sit karrieremål nummer 700 til 2-1 denne tirsdag aften.

Barca havde på ingen måde kontrol over kampen, der var tydeligvis ikke en decideret gameplan og Atletico Madrid var hele tiden med i kampen. Den rysterende ringe defensiv foran Ter Stegen fejlede igen, da Semedo lige præcis snittede Carrasco, som naturligvis gik ned i feltet og så var der straffe igen og igen scorede Saul. 2-2 med en halv times tid igen. Kort forinden havde Messi fået et gult kort for at sparke bolden væk efter af Lodl havde fået et tyndt frispark, som argentineren ikke var enig i.

Med 20 minutter igen viste dommeren igen sit sande jeg, da et indlæg havde retning mod Piqué, som hoppede op til den, men han blev klart holdt ned af en Atletico Madrid-spiller, som fratog ham muligheden, men hverken dommeren eller VAR-dommerne dømte noget. I stedet var Piqué helt nede i græsset for at træne sine latter-muskler. Sekunder senere blev Semedo sendt i dybden af et hurtigt Vidal-frispark. Portugiseren fandt Vidal igen på kanten af feltet, som forsøgte med en hård inderside-afslutning, men bolden gik lige præcis forbi målet - men Oblak stod forstenet på stregen og havde ikke pillet den, hvis den var inden for målrammen.

Der kom slet ingen reaktion fra Quique Setién før der var fem minutter tilbage. Her blev Busquets pillet ud og Ansu Fati kom ind. Dermed gik man over til den traditionelle 4-3-3 formation, men det var godt nok ikke meget tid, som Ansu Fati fik. Efter 91 minutter fik Griezmann lov til at komme ind - og heller ikke han fik meget spilletid. Det var op af bakke hele kampen for Barca, som slet ikke for alvor fik inkluderet Messi i spillet, men som og for sig spillede en typisk kamp under Setién, hvor der var mange boldberøringer, for lidt bevægelse, hvor få gennembrud og med manglen på gameplan. 2-2 og dermed kan Real Madrid for anden kamp i træk udbygge sit forspring og mesterskabet synes væk fra Barca. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder