Champions League: FC Barcelona 3-1 Napoli

Champions League - 8. august 2020

Barca var småfavoritter til kampen mod Napoli, da de havde fordel af at spille på eget græs og med 1-1 fra første kamp på udebane. Kampen i sig selv blev aldrig flot spillet, men der var positive momenter og Barca kunne uden for alvor at blive presset trække sig sejrrigt ud af det samlede opgør: 4-2 lød den samlede scorer mål.

Ter Stegen, Semedo, Pique, Lenglet, Alba, De Jong, Rakitic, Roberto, Messi, Suarez og Griezmann

84' Griezmann Monchu
92' Suárez Junior

- 1-0 10' - Lenglet
- 2-0 23' - Messi
- 3-0 45+1' - Suárez (Straffespark)
- 3-1 45+5' - Insigne (Straffespark)

Der var en plads i kvartfinalen på højkant, da Napoli lørdag aften gæstede Camp Nou. Italienerne startede som lyn og torden, da fladt indlæg gik af på både Semedo og Piqué og heldigt landede for fødderne af Mertens, der resolut forsøgte sig, men stolpen tog imod. Napoli åbnede klart bedst med et skidt Barca-indtryk fra start: Man var tydeligvis bange og trak sig tilbage samtidig med at Napoli trods alt også pressede højt. Derfor var det en dødbold til Barca, som åbnede op for kampen, da Rakitic efter 10 minutter sendte et hjørnespark ind i feltet. Her spillede Lenglet klogt og kom op til bolden, som han pandede i mål til 1-0 og dermed sammenlagt 2-1.

Barca fik langt bedre fat om grebet på kampen efter målet i takt med at Napoli skruede ned for det ekstreme pres. Et kvarter efter målet kom målet til 2-0 så, da Suárez spillede bolden ud i højre side til Messi, som straks gik ind i udfordringen: Han gik forbi to mand og blev egentlig nedlagt inde i feltet - dog ikke til straffespark - han opgav dog ikke, og trak bolden med sig, rejste sig og sendte den over i det lange hjørne. Ospina fik lappen på, men han kunne ikke forhindre bolden i at gå i mål til sammenlagt 3-1. Det blev også 3-0 i kampen, da Messi kort tid efter igen scorede. De Jong leverede en forrygende aflevering med ydersiden af foden, og bagerst i feltet pillede Messi bolden fornemt ned og sparkede bolden i mål, men efter længere tids kig med VAR, blev målet annulleret, da bolden snittede Messis arm undervejs.

Kort før pausen gik der et chok gennem alle Barca-fans, da bomstærke Koulibaly ville clear en bold og forsøgte at sparke hårdt til bolden. Messi var dog lynhurtig og kom ind og fik prikket bolden således at Napoli-manden sparkede Messi ned. Argentineren lå i græsset i adskillige minutter og selvom straffespark var lige så klart som han er verdens bedste spiller, så tog det alligevel adskillige minutter for dommerteamet om at finde ud af det - og om det ikke var nok, så blev kampens hoveddommer simpelthen bedt om at gå ud og kigge på skærmen. Efter flere minutters håbløshed pegede han endelig på pletten og Suárez kunne banke bolden i mål til 3-0 mens Messi kunne sunde sig.

Da Suárez scorede var vi allerede kommet godt ind i første halvlegs overtid, men der kom endnu en lang - og total unødig pause - da Rakitic klodset gav dommeren mulighed for at dømme straffespark. Og det fik Napoli, som Insigne omsatte. 3-1 og sammenlagt 4-2. I anden halvleg var der ikke helt den samme skarphed over angrebene. Bolden skiftede ofte ejermand og stadig med Napoli, som var mest på bolden - også selvom Setién slog fast, at Barca ikke har mistet sin DNA om at holde fast i bolden og angribe på den måde. Der var lidt sporadiske forsøg i den første halve time af anden halvleg, men det var som om, at Napoli stadig jagtede et mål der ville give spænding, men deres løb i defensiven haltede ofte.

Med 10 minutter igen fik indskiftede Milik pandet bolden i mål, men dommeren hævede korrekt sit flag og målet blev annulleret for offside. Kort tid efter reagerede Setién endelig, da han sendte B-holdets Monchu på banen til sin debut. Han kom ind for Antoine Griezmann, som havde været totalt anonym gennem hele kampen og slet ikke fået noget som helst ud af sine løb eller boldberøringer. Han arbejdede og løb rigtig meget, men der kommer intet ud af det. I slutminutterne pressede Napoli på for at skabe den sidste spænding, men Barca lukkede godt af bagude selvom Napoli med lidt mere skarphed sagtens kunne have scoret. Skarphed har Bayern München, som er næste modstander i Champions League - her skal Barca adskillige niveauer op for at kunne hamle op med tyskerne. De bankede nemlig Chelsea med vanvittige 7-1 sammenlagt efter 4-1 her til aften i München. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder