La Liga: Celta Vigo 0-3 FC Barcelona

La Liga - 1. oktober 2020

Balaidos har aldrig været et let sted at spille for Barca og man skal ikke langt tilbage for at finde seneste skæve resultat for Barca. Det kom i sidste sæson, hvor man nærmest i udekampe mod galicierne smed mesterskabet. Omvendt var man skarpere torsdag aften.

Neto, Roberto, Piqué, Lenglet, Alba, De Jong, Busquets, Coutinho, Messi, Griezmann og Fati

45' Griezmann Araujo
72' Ansu Fati Trincao
72' Coutinho Pedri

- 0-1 11' - Ansu Fati
- 0-2 51' - Olaza
- 0-3 90+5' - Roberto

Barca startede med en klar gameplan om at være aggressive og i boldkontrol og det lykkedes til fulde, da de fuldstændig spillede Celta Vigo ned i eget felt. Der var masser af bevægelse med og uden bold og det udmøntede sig i et mål kort inde i kampen, da Coutinho prikkede bolden i dybden til Ansu Fati, som smart tog den med og knaldede den i kassen med ydersiden. Dermed fortsætter han sin vilde form fra weekendens kamp, hvor han var i hopla med to kasser.

Efter 20 minutters spil fik Celta lidt ro og fik samtidig presset Barca ned hvilket gav et frispark på kanten af feltet til galicierne og så var der minder fra sidste sæson, da Aspas sparkede et frispark i mål mod catalanerne. Lenglet fik gult kort i situationen. Denne gang stod Busquets dog imod og pandede bolden væk. Det gule kort, som Lenglet fik i situationen, blev udslagsgivende, da han kort før pausen stangede en hånd op i Denis Suárez' ansigt og så fik han igen vist et gult kort og dermed rødt kort og et tidligt bad. Det betød, at Ronald Araujo kom på banen for Antoine Griezmann og så blev kampen ellers endnu sværere for Barca.

Barca fik dog luft kort inde i anden halvleg, da det slet ikke virkede til at de var i undertal. Messi tog bolden til sig og tryllede sig ind i feltet, hvor han forsøgte med et indlæg, men Lucas Olaza fik styret bolden i eget mål og så stod der 0-2 på måltavlen på Balaidos hvilket var kærkommen for Barca, som i den grad kæmpede flot i jagten på en vigtig sejr og ikke mindst selvtillid. Blot en håndfuld minutter senere fik Messi så scoret, da Coutinhos skud gik af på stolpen og hoppede ud til argentineren, som klaskede læderet i nettet, men VAR tjekkede op og målet blev annulleret for offside. Rollerne var byttet om efterfølgende, da Messi med en genial aflevering ind i feltet fandt Coutinho, som trykkede til, men keeper Villar reddede flot.

Med et kvarter igen var det lige ved at gå galt i den anden ende, da Miguel Baeza Perez kom først på en returbold fra Neto, en Sergi Roberto fik lige præcis afrettet bolden, så den gik af på overliggeren. Her var Barca ekstremt heldige med ikke at lukke et mål ind og skabe spænding til aller sidst i kampen. Celta Vigo var på ingen måde slået ud selvom de var bagude med to - igennem hele anden halvleg forsøgte de gang på gang at skabe spænding i kampen, men omvendt virkede Barca farlige i omstillingerne og når de kontrolleret spillede sig frem til chancer.

Med 18 minutter igen blev både Coutinho og Ansu Fati pillet af banen og ind kom Trincao og Pedri. De nåede aldrig at sætte et direkte præg på kampen, da det var Messis løb i sidste minut, som skabte en chance inde i feltet, hvor Sergi Roberto flugtede bolden i mål til slutresultatet 3-0 og således vandt Barca på en svær bane og kan nu rejse hjem og forberede sig til kampen mod Sevilla. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder