La Liga: FC Barcelona 1-1 Sevilla

La Liga - 4. oktober 2020

Efter to flotte kampe mod Villarreal og Celta Vigo kom Barca i den grad ned på jorden igen mod Sevilla, da man pludselig mødte et formstærkt hold. Barca kom tidligt bagud, men svarede igen kort tid efter og blev undervejs tvunget til at give Sergiño Dest debut, da Jordi Alba blev skadet.

Neto, Roberto, Piqué, Araujo, Alba, De Jong, Busquets, Coutinho, Messi, Griezmann og Ansu Fati

61' Griezmann Trincao
61' Ansu Fati Pedri
75' Alba Dest
75' Coutinho Pjanic

- 0-1 8' - L. D. Jong
- 1-1 10' - Coutinho

Barca fik en ekstremt ringe start på kampen - men det var ikke fordi, at spillerne ikke virkede oplagte eller motiverede. Sevilla pressede højt i banen i takt med at Barca forsøgte at spille bolden rundt, men det gik ikke som forventet og andalusierne ramte hinanden på de offensive afleveringer og efter otte minutter blev et indlæg sparket ind i feltet, hvor Luuk de Jong smækkede en nedfaldsbold i kassen uden chance for Neto. En spand kold vand i hovedet på Barca, som efter to kampe med clean sheets pludselig var bagud - men det slog dem ikke ud. For bare to minutter senere sendte Messi en genial aflevering i dybden, som Sevilla ikke fik clearet og et skidt touch på bolden fra Jesus Navas blev gyldent for Philippe Coutinho, som huggede kuglen i det tomme mål til 1-1 efter bare 10 minutter. Keeperen var kommet helt ud men mistimede altså sit løb på grund af Navas' dårlige touch.

Et kvarter inde i opgøret så man noget på Camp Nou, som man ellers aldrig ser. Jordi Alba skulle tage et frispark kort inde på Sevillas banehalvdel, men ud af det blå forsøgte at han at sparke på mål og med et rigtig fint forsøg fik han fremtvunget et hjørnespark. Men Sevilla lagde sig ikke ned for i det efterfølgende angreb lod Alba Suso være helt fri og med en fuldstændig forrygende tæmning tog Suso bolden med og sendte den videre i dybden til Navas, som havde en helt nøgen Fernando tæt inde foran mål, men indlægget sad ikke i skabet og Barca kunne rydde op.

Med 21 minutter rundet på uret fik Griezmann en god chance, da Ansu Fati med en smuk førstegangsaflevering fandt Griezmann helt fri inde i feltet, men franskmanden viste elendig teknik og tog et alt for langt træk på sin berøring hvorfor han kun fik et glidende skud afsted, som gik forbi mål. Sevilla var tæt på at udnytte endnu en Frenkie de Jong-fejlaflevering, men Suso var helt alene i sidste øjeblik og smadrede bolden i sidenettet. Frenkie de Jong er blevet kritiseret utrolig meget for sine fejlafleveringer på det seneste og det blev ikke bedre her til aften.

Efter en times spil foretog Ronald Koeman sin første reaktion fra bænken, da usynlige Antoine Griezmann blev erstattet af Trincao mens Ansu Fati også lod sig udskifte til fordel for Pedri. Det var dog Sevilla, som kom frem til den første store mulighed efter pausen, da indskiftede El Nesyri forsøgte sig med et indlæg, som Ronald Araujo ville blokere forkert, men bolden sprang op på overliggeren og ud i spil igen - uhyre tæt på et selvmål mens keeper Neto kort tid efter fumlede med bolden, da Barca insisterer på, at spille bolden op fra neden. I stedet diskede Neto op med et sølle forsøg på en dribling, der endte i et hjørnespark til Sevilla, hvor Kounde headede forbi.

Med et kvarter igen gik Jordi Alba i stykker og dermed fik Sergiño Dest debut tidligere end ventet og selvom han er højreback, så har han også tidligere spillet venstreback og det blev hans debutplads. På samme tid blev Coutinho overraskende pillet ud til fordel for Miralem Pjanic. Selvom Coutinho var gået hen og blevet usynlig i anden halvleg, så var Busquets den helt store svaghed på banen med flere dårlige aktioner. Man skulle helt hen til det 82. minut før Barca rigtig kom igennem i angrebet, da Dest flot spillede sammenspil med Pedri for til sidst af finde Messi, der tvang en god redning ud af keeperen. Kort tid efter var Frenkie de Jong løbet med i et angreb og satte foden på bolden, men den sneg sig lige præcis forbi mål.

I kampens slutfase jagtede begge hold det matchvindende mål, men der kom ikke flere mål og dermed smed Barca to point i en kamp, hvor de fik kamp til stregen, men heller aldrig fandt rytmen. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder