Champions League: FC Barcelona 2-1 Dynamo Kiev

Champions League - 4. november 2020

På papiret fik Barca en let kamp, men i realiteten er intet let for Barca i disse dage. Katastrofalt spil har man set under Ronald Koeman og det var ikke anderledes i 84 minutter mod Dynamo Kiev, som kom til Camp Nou uden ni stamspillere på grund af corona. De første seks minutter var gode af Barca, men derefter skiftede de gear og Dynamo Kiev udstillede totalt catalanerne, som flere gange blev reddet af Ter Stegen.

Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Dest, Piqué, De Jong, Alba, Busquets, Pjanic, Pedri, Messi, Griezmann og Fati

60' Pjanic Roberto
60' Griezmann Dembélé
74' Busquets Lenglet
74' Ansu Fati Trincao

- 1-0 5' - Messi (Straffespark)
- 2-0 65' - Piqué
- 2-1 75' - Tsyganko

Barca satte sig tungt på kampen fra første fløjt og allerede efter fire minuter blev Messi nedlagt i feltet og så pegede dommeren på pletten. Messi gik til bolden og udplacerede sikkert Dynamo Kievs tredjekeeper, som i dagens anledning stod på mål, da de tog ellers vante keepere var ude med coronavirus. 1-0 til Barca efter få minutters spil. Bare ét minut senere tog Messi et flot løb og fandt Dest i overlappet. Amerikaneren smækkede en hård, fald bold ind i feltet, hvor Pedri kom til den og trykkede af, men desværre for et unge stortalent ramte bolden overliggeren og hoppede ned på stregen før den sprang ud i spil igen. Bare sekunder senere var Ansu Fati på spil, da han tvang keeperen ud i en flot redning. Bolden dumpede ned for fødderne af Griezmanns venstreben, men på utrolig vis sparkede han forbi på det tomme mål.

Kort inden de 20 minutter var rundet på uret var det tæt på 2-0, da Ansu Fati viste god boldberøring i feltet og prikkede bolden videre til Messi, som tog et træk og affyrede kanonen fladt, men den 18-årige ukrainske keeper reddede flot således at bolden lige præcis gik forbi den ene stolpe og til hjørnespark. Efter den fine start af Barca, begyndte Barca at gå ned i gear, miste organisationen, blive individuelle fremfor kollektive og intet fungerede lige pludselig. Dynamo Kiev udnyttede det og fik flere optræk til chancer og tvang faktisk Ter Stegen ud i en fantomredning, da Vitaliy Buyalskyy pludselig stod totalt blank inde i feltet og forsøgte sig med et hovedstød.

Anden halvleg var kun halvandet minut gammel før der igen var fare på færde i Barcas felt. Først kom Viktor Tsygankov frem til en kæmpe chance, som Ter Stegen fik reddet til hjørnespark. Netop på det hjørnespark fik Dynamo Kiev scoret, men dommeren annullerede for frispark forinden. Dynamo Kiev var slet ikke færdige. Otte minutter inde i anden halvleg opsnappede de en løs bold, og så satte de ellers gang i maskinen hvilket endte med en aflevering indenom Frenkie De Jong og så fik Vladyslav Supriaga frit til skud, men igen-igen dukkede Ter Stegen op med en god redning.

Koemans svar til problemerne kom efter en times spil, da Miralem Pjanic og Griezmann gik ud og Sergi Roberto samt Dembélé kom ind. Pjanic havde haft et par dybdeafleveringer, men var ellers blot en boldflytter, da Dynamo Kiev konstant stod med alle mand og forsvarede sit eget mål til et punkt, hvor der bare ikke var nok løb i dybden og ej heller plads. Kort forinden udskiftningen havde Messi dog et nærgående frispark, da han placerede kuglen helt oppe i det ene målhjørne, men keeper Neshcheret reddede i flyvende stil. Robert var næste mand til at være tæt på, da han sendte et nærgående hovedstød afsted, men igen stod keeperen det rigtige sted. To minutter senere kunne han dog ikke gøre noget, da Ansu Fati med et perfekt indlæg fandt Piqué, som var blevet oppe efter et hjørnespark. Forsvarsspilleren pandede kuglen ind til 2-0.

Efter 67 minutter fik Dynamo Kiev igen en kæmpe chance, da Viktor Tsygankov var helt alene igennem med Ter Stegen, men igen viste den tyske keeper storspil, da han læste afslutningen på forrygende vis. Skuffelsen stod da også malet i ansigtet på Ter Stegen, som kunne se til mens forsvaret konstant uddelte gaver. Med et kvarter igen blev Busquets pillet ud for Lenglet mens Ansu Fati gav plads til Trincao. Bare ét minut efter fik Dynamo Kiev en fortjent scoring, da Ter Stegen først reddede Verbic' forsøg, men desværre for keeperen røg returen lige ud til Tsygankov, som sparkede bolden ind til 2-1. En helt åben kamp lige pludselig - med Barca i stærk opstilling og på hjemmebane mod et coronaramt Dynamo-hold.

Med 10 minutter igen var Dembélé tæt på at udbygge føringen, da han med et kort tilløb kanonerede kuglen mod hjørnet, men igen stod Neshcheret klar og reddede på flotteste vis. En forrygende kamp af den blot 18-årige keeper, som til dagligt figurerer som tredjekeeper hos Dynamo Kiev. Herefter gik Pedri ud efter en kamp, hvor han aldrig rigtig fik fundet sig til rette og ind kom Carles Aleña hvilket var en kæmpe chance for den efterhånden 22-årige spiller. Der skete ikke mere i kampen udover at Dynamo Kiev ihærdigt jagtede det udlignende mål og efter 93 minutter fløjtede dommeren af og det eneste, som Barca kan glæde sig over, er de tre point. Spillet var lige til glemmebogen. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder