La Liga: FC Barcelona 4-0 Osasuna

La Liga - 29. november 2020

Barca mødte søndag eftermiddag Osasuna i La Liga og her var det et regnskab, som skulle gøres op efter en skidt sæsonstart. Barca spillede dog en god kamp - og ikke blot en god halvleg, som de ellers har haft til vane før de lukker modstanderen ind i kampen. Osasuna blev sat til vægs, der blev scoret masser af mål og der var til tider rigtig flot spil. Messi kom på måltavlen til 4-0 og dedikerede sit mål til sin gode ven, legenden Diego Maradona.

Ter Stegen, Dest, Mingueza, Lenglet, Alba, Pedri, De Jong, Coutinho, Messi, Braithwaite og Griezmann

46' Pedri Busquets
61' Braithwaite Trincao
61' Dest Junior
61' Coutinho Dembélé
66' Lenglet Aleña

- 1-0 29' - Braithwaite
- 2-0 42' - Griezmann
- 3-0 57' - Coutinho
- 4-0 73' - Messi

Det var en noget sløv start, som Barca satte for dagen, da Osasuna gæstede Camp Nou. Traditionen tro - efterhånden - er ingen modstandere bange for at komme til Camp Nou og det var Osasuna da heller ikke, da de gik højt i banen når de havde bolden og spillede med risiko når de skulle forsvare. Der skulle gå hele 11 minutter før Barca for første gang kom frem til noget, der lignede en chance. Griezmann tog et flot løb ind i feltet og Messi fandt ham med en skarp aflevering. Franskmanden rundede keeperen og spillede bolden bagud i feltet til en helt fri Coutinho, som havde hele målet foran sig - uden keeper. I stedet var der to Osasuna-spillere inde på stregen, som Coutinho skulle udplacere, men Garcia fik lige præcis foden på og fik reddet for sit hold. Barca begyndte så småt at sidde tungere på kampen og det pyntede gevaldigt med Braithwaite, da Barca pludselig havde en regulær 9'er på banen til at suge bolde til sig inde omkring feltet.

Efter et kvarter var det i to omgange tæt på fra Griezmann, da han først flugtede en smart aflevering fra Messi mod mål, men Osasuna-keeperen fik bokset kuglen væk. Kort tid efter var det Coutinho som smart vippede bolden ind i feltet til Griezmann, som fra en spids - og presset - vinkel bankede bolden mod mål, men den gik tæt forbi. Osasuna var dog kort tid efter tæt på at score kampens første mål, da Jony med et vidunderligt indlæg fandt Budimir, som kastede sig ind mod bolden og fik vippet den lige over Ter Stegens mål. Coutinho havde et skud på mål lige efter, og igen udviste gæsternes keeper usikkerhed, da han ikke kunne gribe i første omgang.

Efter en halv times spil kom forløsningen endelig på Camp Nou. Messi sendte en fantastisk pasning ud på kanten til Alba, som pludselig havde en hel motorvej. Han fandt plads og spillede bolden ind i feltet til Coutinho, som dog fik reddet sit forsøg. Men keeper Herrera gav en retur, som Braithwaite fik knæet på og så sejlede bolden ellers i mål til 1-0 i en situation, hvor det i første omgang var svært at se, om det var Messi eller Braithwaite der fik skubbet kuglen i mål - men tv-billeder viste, at Braithwaites knæ stod bag. Osasuna svarede tilbage igen 10 minutter senere, da Ter Stegen ellers i to omgange flot reddede, før Budimir tæt under mål fik sendt bolden i nettet, men korrekt blev målet annulleret for offside. Det var om nogen et wake up call for Barca, som har et skrøbeligt forsvar og derfor ikke kan tillade sig pludselig at slappe af.

Det blev i den grad et wake up call, for bare minutter senere stod der 2-0, da Osasuna ellers fik clearet et indlæg, men bolden faldt ud til Griezmann, som fra 20 meters afstand smadrede kuglen i nettet med en first-timer. Vidunderligt mål og ekstremt vigtigt for hans selvtillid, at han igen-igen fik scoret efter et mål i midtugen mod Dynamo Kiev. 2-0 til Barca ved pausen. Fra anden halvlegs start blev Pedri pillet ud og ind kom Sergio Busquets til sine første minutter siden han blev skadet mod Schweiz i kamp for Spanien.

Coutinho havde kampen igennem søgt et mål og var også tæt på i flere omgange, men der skulle gå en time før målet kom. Griezmann erobrede flot bolden i Osasunas opspil og fandt Coutinho. Brasilianeren fandt Braithwaite inde midt i feltet, men danskeren mistede bolden. Den strøg i stedet ud til Griezmann, der lynhurtigt så, at Coutinho stod fri midt for mål. Franskmanden spillede den ind til sin brasilianske kollega, som let prikkede kuglen i mål til 3-0. Dermed stod Griezmann noteret for et mål og et oplæg. Kort tid efter foretog Koeman hele tre ændringer: Braithwaite gik ud for Trincao. Coutinho blev erstattet af Dembélé og sidst blev Dest erstattet af Junior Firpo. Fem minutter efter fik Barca en ny, dårlig nyhed, da Clement Lenglet gik i stykker og Carles Aleña kom på banen. Dermed er Piqué, Araujo, Lenglet og Umtiti skadet - og der er dermed ingen centerforsvarer i førsteholdstruppen. Resten af kampen bestod centerforsvaret af Mingueza fra B-holdet, som i øvrigt havde spillet en rigtig god kamp igen, og Frenkie de Jong.

Netop Mingueza, som ellers havde været solid, var tæt på at koste et mål, da Trincao driblede som venstreback og fandt Junior, der spillede bolden videre til Mingueza. Han forsøgte at finde Busquets, men spillede bolden direkte i fødderne på en Osasuna-angriber, som fandt Torres. Han trykkede af, men ramte stolpen og så kunne Barca ellers samle op. Sekunder senere fik Dembélé bolden i mål, men VAR opsnappede, at Trincao undervejs var i offside-position og derfor blev målet annulleret. Det ændrede dog ikke på, at der bare skulle stå 4-0, da Messi tog sagen i egen hånd og efter et par træk uden for feltet bankede han bolden op i målhjørnet og trak siden sin trøje af for at hylde Diego Maradona. Det gav naturligvis et gult kort for at trække trøjen af.

Osasuna var tæt på at sende bolden i mål med 10 minutter igen, men Ter Stegen reddede igen flot. Tyskeren havde stået en rigtig stærk kamp og han jagtede for alvor sit clean sheet nummer tre i La Liga denne sæson. Osasuna spillede stadig frisk til og jagtede konstant et mål selvom kampen var afgjort. De lagde sig bestemt ikke ned, men samtidig var der plads til Barca når gæsterne gik frem i banen. Det blev dog ved de 4-0, selvom Trincao var tæt på til sidst efter flot opspil af Messi - som også selv havde et nærgående frisparksforsøg, og dermed kan Barca trække sig ud af kampen efter en storsejr, godt spil og tre uhyre vigtige point før de rejser til Ungarn og spiller mod Ferencvaros i Champions League i starten af næste uge. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder