La Liga: Barcelona 1-0 Levante

Kampreferater: Af Sajad Koftan - 13. december 2020

FC Barcelonas nedadgående formkurve skulle søndag aften vendes til noget positivt for catalanerne, da gæsterne fra Levante kiggede forbi Camp Nou i La Liga, hvor Ronald Koemans tropper skulle forsøge at rette op på en elendig uge som kulminerede med et 3-0 nederlag i Champions League til italienske Juventus. Samtidig skulle Barca forsøge at komme op på hesten igen efter nederlaget til Cadiz i ligaen, som var kulminationen på en helt igennem skuffende La Liga sæson indtil videre.
Barcas træner, Ronald Koeman, kunne heldigvis ånde lettet op efter de 90 minutter - Barca sneg en 1-0 sejr hjem.

Ter Stegen, Dest, Araujo, Lenglet, Alba, de Jong, Busquets, Coutinho, Griezmann, Messi og Braithwaite

58' Busquets S. Pedri
70' Coutinho. Trincao

- 1-0 76' - Messi L.

Lionel Messi gjorde forskellen for FC Barcelona, hvor troldmanden igen agerede redningsmand for det hårdt kæmpende hjemmehold.

Martin Braithwaite, Clement Lenglet, Jordi Alba og Antoine Griezmann havde alle deres muligheder i kampen, men Levantes.målmanden Aitor Fernandez havde en stor aften mellem stængerne.

Dog kunne Fernandez intet stille op mod Messi som klaskede læderet i kassen via stolpen i anden halvleg - endda fra en spids vinkel som vi jo efterhånden ved at Messi kan gøre når catalanerne har mest brug for det.

Levantes kunne dog have bragt sig i front i førse halvleg da Jorge de Frutos pludselig var fri, men hvor Barcas tyske målmand, Marc-Andre ter Stegen, viste sit værd for hjemmeholdet.
Aftenens sejr skubber holdet to pladser op i tabellen i La Liga, på en ottendeplads, inden næste uges hjemmekamp mod Real Sociedad.

Messi 1-0 scoring har med sikkerhed sænket blodtrykket hos den hollandske Barca-træner Ronald Koeman, som jo har kunne mærke presset på det seneste efter nogle elendige præstationer - både mod Cadiz i ligaen og mod Juventus i Champions League, hvor begge kampe endte med Barca-nederlag.

Situationen er dog uændret på Camp Nou på trods af 1-0 sejren som kun kom i hus grundet en vis troldmand fra Argentina som igen er altafgørende, når resten af holdet ikke præsterer på det forventelige Barcelona-niveau.

Barcelona fortsatte nærmest hvor de slap mod Cadiz - uden passion, kreativitet og gåpåmod, og kun Messi reddede æren for de hårdt kæmpende catalanere.