La Liga: FC Barcelona 2-1 Athletic Bilbao

La Liga - 31. januar 2021

For første gang i år skulle Barca spille på hjemmebane og her mødte de Athletic Bilbao, som de havde mødt to gange på én måned allerede. Først i det omvendte opgør i La Liga, hvor Barca vandt 3-2 og siden i Super Cuppen hvor Bilbao trak det længste strå. Denne aften sikrede Barca så sejren.

Ter Stegen, Mingueza, Araujo, Umtiti, Alba, De Jong, Pjanic, Pedri, Messi, Griezmann og Dembélé

67' Pjanic Roberto
84' Griezmann Lenglet
87' Dembélé Braithwaite

- 1-0 20' - Messi
- 1-1 49' - Alba (Selvmål)
- 2-1 75' - Griezmann

Barca indledte med total dominans på bolden og efter fem minutter fik Messi en kæmpe chance, da Griezmann med en knivskarp aflevering fandt Messi i feltet. Argentineren driblede bolden tæt under mål og var alene med keeper Unai Simon, som formåede at redde Messis afslutning. Messi var tæt på igen 10 minutter senere, da Miralem Pjanic forsøgte sig fra kanten af feltet, men slet ikke ramte målet. I stedet blev det en aflevering til Messi tæt under mål, som ikke havde andre muligheder en at forsøge at styre bolden i mål med brystet, men desværre for catalanerne gik bolden lige over mål. Athletic Bilbao havde ikke haft et eneste angreb efter et kvarter spil, da Barca virkelig gik op i at holde fast i bolden hvilket 70% boldbesiddelse efter et kvarter stod som bevis.

Det er sjældent, at Messi skal have mange chancer for at score og det samme var tilfældet denne aften på Camp Nou. Efter 20 minutter afleverede han bolden ud til Griezmann, men blev efterfølgende stoppet på kanten af feltet og Mateu Lahoz fløjtede straks for frispark. Bilbao satte en stor mur op med en mand liggende bag og ikke mindst en mand, som løb ind mod den ene stolpe. Men end ikke det, kunne stoppe Messi, som krøllede kuglen helt op i krogen og i mål til 1-0. Barca-spillerne jublede stort og det var da også totalt fortjent, at Barca kom i front. Ronald Araujo var tæt på at øge kort tid efter, da han var gået med i et angreb og alle ventede på, at han ville aflevere bolden, men han tog et skarpt træk forbi sin modstander og kanonerede kuglen fladt mod mål, men den sneg sig lige forbi stolpe. God aktion af forsvarsspilleren.

Der gik ganske få minutter af anden halvleg før hele Barcas gode første halvleg blev slået ud. Mingueza var for langsomt i løbet mod sin direkte modstander, som smækkede bolden ind i feltet hvor Jordi Alba uheldigt sparkede bolden i eget net. Alba var lynhurtigt på fødderne for at forklare dommeren, at han blev skubbet, men VAR afviste - der var ikke frispark til Alba og i stedet blev han noteret for et selvmål og der stod nu 1-1 på Camp Nous måltavle. Barca var tæt på at svare igen kort tid efter, da Griezmann sendte et indlæg ind som fandt Pjanic, der headede hårdt mod mål, men Unai Simon reddede i flyvende stil.

Med godt 25 minutter igen overraskede Ronald Koeman, da Sergi Roberto stod klar til at komme ind. Den naturlige løsning ville være at pille Mingueza ud, da han tydeligvis ikke er højreback, men Koeman valgte at pille Miralem Pjanic ud for at sætte Roberto ind på midtbanen. Kort tid efter blev Dembélé snydt for et klart straffespark, da Muniain kastede sig ind i en duel med alt, hvad han havde, uden overhovedet at være i nærheden af bolden. Lahoz var dog iskold og afviste - det samme var Dembélé, da han slet ikke gad at høre på dommeren og bare løb sin vej. Muniain havde kun én ting i tankerne og det var at stoppe Dembélé uanset hvor bolden var.

Fremfor at satse på, at dommeren ville give klare straffespark, så tog Barca sagen i egen hånd, da Griezmann med et kvarter igen øgede til 2-1. Her spillede catalanerne bolden flot rundt før Dembélé sendte Mingueza i dybden, som havde taget et langt og stærkt løb. Han smækkede den første gang ind i feltet til Griezmann, som bankede bolden i mål og så var Barca i front for anden gang i kampen. Med få minutter igen gik Koeman efter at holde fast i resultatet, da Griezmann blev pillet ud og Lenglet kom på banen. Samtidig gik Dembélé ud og Braithwaite fik en lille håndfuld minutter på banen.

Barca havde en kæmpe chance i sidste minut, da Alba, Messi og Braithwaite stormede ned mod målet. Messi overlod kuglen til Alba, som så trykkede af, men Unai Simon reddede i to omgange og derved blev det 2-1.og så kunne Barca sætte tre vigtige point ind på kontoen og de er dermed ny to'er i La Liga. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder