La Liga: FC Barcelona 1-1 Cádiz

La Liga - 21. februar 2021

Barca havde søndag en gylden mulighed for at mindske forspringet til Atletico Madrid til bare seks point, men de mødte et stærkt defensivt hold på dagen. Cádiz er ellers det hold, som lukker flest mål ind, men Barca er bare ikke på et højt niveau hvilket klart kunne ses. Man formåede ikke engang at vinde mod nedrykningskandidaterne.

Ter Stegen, Dest, Piqué, Lenglet, Alba, De Jong, Busquets, Pedri, Dembélé Messi og Griezmann

65' Griezmann Braithwaite
65' Busquets Pjanic
74' Pedri Trincao
80' Dest Mingueza
80' Dembélé Puig

- 0-1 32' - Messi (Straffespark)
- 1-1 89' - Fernandez (Straffespark)

Barca indledte kampen med enorm dominans på bolden mens Cádiz med fuld overlæg gik langt tilbage i banen og satsede på omstillinger. Derfor skulle der en del til for at Barca kunne kreere chancer, da deres svaghed ligger i at bryde kompakte hold op. Det lykkede til dels, da der kom flere nærgående forsøg fra Alba og Messi, men der skulle et straffespark til før der endelig kom en forløsning. Pedri fik netop prikket bolden inde i feltet og så blev han nedlagt og dommeren pegede på pletten. Messi gik til bolden og sendte den stensikkert i kassen til 1-0. Bare to minutter senere var det så tæt på at gå galt i den anden ende, da Cádiz kom frem til en chance, men Barca slap med skrækken og kunne siden etablere deres eget angrebsfodbold igen.

Barca fortsatte jagten på det andet mål, men havde store problemer med at bryde Cádiz ned og generelt set få afsluttet angrebene. Man sad på bolden 80% af tiden og havde syv skud på mål hvor fem ramte indenfor stolperne, men det var ikke skarpheden, som havde sat sit præg på kampen og det var heller ikke tempoet. Af og til så man hurtigt spil, men oppe omkring feltet var der simpelthen så lidt plads, at bolden blev kørt på kryds og tværs for at åbne Cádiz op. Pedri fik scoret lige inden pausen, men helt korrekt blev målet annulleret for offside. Derfor stod der 1-0 ved pausen.

adnordic

Barca fortsatte med at dominere bolden totalt i anden halvleg, men det blev konstant ved de korte afleveringer 10-15 meter fra feltet, da Cádiz gik langt tilbage i banen og forsvarede med alle mand. Kun af og til kom man dybt ind i feltet, men så endte det med en fejldribling, en fejlaflevering eller at man ikke skød på mål hvorfor bolden blev clearet af gæsterne. Efter en time var det dog tæt på,da Messi pillede bolden ned inde i feltet og uselvisk ville han finde Griezmann tæt under mål, men keeper Ledesma kom lige præcis i mellem og fik reddet bolden.

Med 25 minutter igen valgte Koeman at ryste posen, da Braithwaite og Pjanic kom på banen for Griezmann og Busquets. Det var dog Dembélé som var tæt på at øge føringen, da han pludselig tog en tur og fuldstændig satte sin modstander, men hans spark på mål var uskarpt: Bolden gik et godt stykke forbi. Trincao fik også lov til at komme på banen med et kvarter igen for Pedri og i samme omgang var Messi tæt på sit andet mål, da han tæt under mål flugtede bolden lige henover Ledesmas mål til stor ærgrelse.

Uden at der kom det store fra Barca, udover et par uskarpe skud fra distancen, så fik Riqui Puig også lov til at spille, da han erstattede Dembélé. Også Mingueza kom på banen for Sergino Dest, der var kommet til kort på sin højre kant. Absolut intet kom der fra ham udover nogle løb op i banen, der aldrig endte med at blive farlige. Der var kun 10 minutter tilbage på dette tidspunkt og med 1-0 på måltavlen var Cádiz langt fra begravet, selvom de ikke havde haft et eneste skud på mål mod Barcas otte. Desuden hed boldbesiddelsen 82-18, men det var ikke fordi, at det blev vekslet til en masse nærgående forsøg.

Med få minutter igen gik det galt for Barca. Når man ikke kan lukke en kamp, så slår modstanderen typisk til. Og det samme var tilfældet her. Lenglet begik straffespark efter 88 minutter og det scorede Fernandez sikkert på. 1-1 og så smed Barca elles chancen for at gå op på siden af Real Madrid og man udnyttede ikke Atletico Madrids pointtab i aftes mod Levante. 1-1 sluttede kampen. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder