Copa del Rey: FC Barcelona 3-0 Sevilla

Copa del Rey - 3. marts 2021

Fra første fløjt var Barca bagud med 2-0 fra den første kamp i Andalusien og derfor stod de over for en stor opgave, som de gik ind til med oprejst pande. Barca sad på hele kampen mod Sevilla, der forsvarede med alle 11 mand og satsede på omstillinger. Dembélé scorede tidligt i kampen mens Ter Stegen i anden halvleg reddede et straffespark. Piqué scorede til 2-0 i det 94. minut og sendte kampen i forlænget spilletid, hvor Braithwaite afgjorde det med sin scoring til 3-0.

Ter Stegen, Mingueza, Piqué, Lenglet, Dest, Alba, De Jong, Busquets, Pedri, Messi og Dembélé

63' Dest Griezmann
78' Busquets Ilaix
78' Mingueza Junior
89' Dembélé Trincao
89' Pedri Braithwaite

- 1-0 12' - Dembélé
- 2-0 90+4' - Piqué
- 3-0 95' - Braithwaite

adnordic

Barca skulle ud og vise offensiv kvalitet mod Sevilla, da de ved kick off var bagud 2-0 fra den første kamp. Catalanerne blev i første omgang kørt tilbage i banen af et veloplagt Sevilla-mandskab, men roligt fik Barca spist sig ind i kampen og begyndte for alvor at dominere. Der kom et par løse skud fra de catalanske fødder og man sad mere og mere på bolden og fik presset Sevilla tilbage i banen.

Barca havde håbet på et hurtigt mål for at ryste Sevilla og øge troen på et muligt comeback og det kom da også, da Dembélé efter 12 minutter holdt godt fast i kuglen før han fra kanten af feltet ud af dert blå valgte at smadre bolden direkte op i krydset uden chance for Sevilla-keeperen. 1-0 til Barca og så var det pludselig en åben semifinale igen. Det var Pedri, som satte angrebet i gang med en flot vending på midtbanen før han fandt Messi. Argentineren gik forbi en modstander og fandt siden Dembélé, som egentlig forsøgte at spille bolden tilbage til Messi, men Kounde stod i vejen. I stedet erobrede Dembélé bolden tilbage og valgte efterfølgende af hugge kuglen i mål. Værterne fortsatte med at dominere og fik sendt flere skud afsted, men det hele sluttede 1-0 ved pausen efter en flot første halvleg, hvor man burde have været i front med mere.

Barca indledte anden halvleg med masser af boldbesiddelse, men der var ingen til at dirke Sevillas forsvar op. Det blev konstant med bolden rundt om feltet og tilbage til midtbanen og det passede Sevilla fint, men lukrerede på omstillinger. Med en time rundet valgte Koeman at sende Antoine Griezmann på banen for Dest, der trods ihærdige forsøg på at skabe noget aldrig for alvor kom frem til noget brugbart. Fem minutter efter fik Barca en gigantisk chance, da Dembélé vippede bolden om bagerst i feltet, hvor Alba stod helt fri. Bolden kom i sådan en højde, at backen måtte flugte mod mål, men overliggeren reddede for Sevilla. Utrolig tæt på 2-0 i denne situation - hvilket absolut ville have været fortjent.

Når man ikke scorer på sine chancer, så plejer modstanderen at slå til. Det var tæt ved denne gang, da Sevilla satte en omstilling i gang og så begik Mingueza et straffespark. Ocampos gik til bolden, men han blev læst af Ter Stegen, som reddede straffesparket og så var der stadig liv i kampen. Med 12 minutter igen blev Busquets og Mingueza pillet ud og stortalentet Ilaix Moriba samt Junior Firpo kom på banen. Barca fortsatte jagten på det andet mål, men der manglede kreativitet til at åbne op for Sevillas 11-mands forsvar og med få minutter igen kom Trincao på banen for Dembélé for at forsøge at skabe noget. Braithwaite kom også ind for Pedri.

I overtiden fik Sevillas Fernando sit andet gule kort og så var det rødt til ham, men løbet lod til at være kørt for Barca, som dog pressede på for målet til 2-0 og det kom også i det 94. minut, da Griezmann smækkede bolden ind i feltet, hvor Piqué var gået med op og han headede kuglen i mål til 2-0 og til gigantisk jubel. Det betød, at kampen gik i forlænget spilletid med 2-2 sammenlagt.

Det blev endnu bedre fem minutter inde i den forlængede spilletid, da Alba smed en perfekt bold ind i feltet til Martin Braithwaite, som i flyvende stil headede kuglen i mål til 3-0 og igen kunne jublen bryde løs på det gabende tomme Camp Nou. Blot få minutter efter skulle dommeren have VAR til hjælp for at afgøre, om Sevilla skulle have et straffespark, som bolden ramte Lenglets arm i feltet, men det blev ikke vurderet nok til endnu et straffespark til Sevilla. Gæsterne kom længere frem på banen, da de bare skulle bruge et enkelt mål for at gå videre, men det blev ved 3-0 og dermed overkom Barca en stor opgave ved at vende 0-2 til 3-2 og de har nu sikret sig en plads i Copa del Reys finale mod enten Levante eller Athletic Bilbao. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder