La Liga: Osasuna 0-2 FC Barcelona

La Liga - 6. marts 2021

Selvtilliden var i orden hos Barca, da de lørdag aften gik på banen i Pamplona mod Osasuna. Her kom catatalanerne fra en kamp mod Sevilla, hvor man sikrede sig en plads i pokalfinalen. Kampen mod Osasuna tog Barca seriøst fat om, og de vandt da også helt fortjent. Ilaix Moriba scorede sit første mål for førsteholdet.

Ter Stegen, Dest, Mingueza, Umtiti, Lenglet, Alba, De Jong, Busquets, Pedri, Messi og Griezmann

46' Umtiti Dembélé
67' Busquets Ilaix
67' Griezmann Braithwaite
87' Alba Firpo
88' Pedri Puig

- 0-1 30' - Alba
- 0-2 83' - Ilaix

Barca indledte kampen mod Osasuna med en masse boldbesiddelse men som set så ofte før kneb med det med at skabe chancer. Osasuna mødte catalanerne forholdvist højt i banen og kunne derfor omstille sig hurtigere og mere effektivt hvilket de gjorde adskillige gange og de fik da også sendt et par forsøg afsted, men Ter Stegen tog godt imod - specielt på forsøget fra Ruben Garcia, som ellers havde retning mod målhjørnet. Kampens første dramatik kom efter 20 minutter, da Osasunas keeper blev udvist. Messi blev sendt alene i dybden og prikkede bolden forbi keeper Herrera, som nedlagde Messi. Men det røde kort blev trukket tilbage, da Messi var offside i opspillet.

Barca manglede udelukkende den afgørende aflevering for at åbne Osasuna op, som forsvarede godt, men ikke noget nær med alle mand bag bolden som man typisk ser Barcas modstander gør. Efter en halv time gik det galt for Pamplona-holdet, da Lionel Messi med en fuldstændig vanvittig aflevering fandt Jordi Alba, der i 9 ud af 10 tilfælde forsøger at aflevere bolden videre, men backen, som scorede to gange mod Granada for et par uger siden, kanonerede kuglen op i nettaget og så stod der 0-1 på måltavlen. Osasuna var tæt på at svare igen lige med det samme, da Ruben Garcia perfekt tog en lang aflevering ned inde i feltet og kom helt fri med Ter Stegen, som igen-igen viste storspil og totalt afviste Ruben Garcias gigant-chance.

Barca fortsatte med at dominere kampen i anden halvleg med en masse boldbesiddelse og der var chancer i begge ender men der var på ingen måde skarpe spillere på banen. Koeman valgte at pille Umtiti ud i pausen og sende Dembélé på banen mens Braithwaite og Ilaix Moriba senere erstattede Griezmann og Busquets. Overordnet set havde Barca kampen i sin hånd, men med en smal føring på et enkelt mål var det bestemt ikke tilfredsstillende.

Osasuna stod fortsat højt i banen og det var kun i perioder, at de var helt nede foran eget felt og med en håndfuld minutter igen gik det galt for Osasuna, da Pedri fandt Messi, som egentlig havde ryggen til målet. Han lagde bolden af til indskiftede Ilaix Moriba, der med et utrolig skarpt træk gik ind mellem to mand og hamrede bolden i mål med venstreskøjten fra kanten af feltet. Et utrolig flot mål og med stor glæde for Ilaix, da Messi altså lagde op til hans første scoring for Barcas førstehold.

Osasuna forsøgte at skabe en scoring i de døende minutter, hvor Junior Firpo og Riqui Puig i øvrigt erstattede Pedri og Alba, men det lykkedes ikke for hjemmeholdet at skabe spænding og således vandt Barca tre vigtige point og kan i morgen se frem til at mindst én af de to Madrid-klubber mister point, da de møder hinanden. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder