Joan Gamper: FC Barcelona 3-0 Juventus

Nyheder - 8. august 2021

Optakten til det der typisk er en stor festdag i Barca, blev ramt af den største nedtur, da Messi tidligere på dagen sagde farvel. Derfor var argentineren ikke iført Barcas farver, da Barca tog imod Juventus i Joan Gamper-kampen. Det til trods spillede Barca en udmærket kamp og gik fra Johan Cruyff Stadium med en sejr.

Barcelonas startopstilling
Neto, Dest, Piqué, Araujo, Alba, Roberto, Busquets, Demir, Griezmann, Braithwaite og Memphis

- 1-0 3' - Memphis
- 2-0 57' - Braithwaite
- 3-0 90+2' - Puig

Barca fik en god start på kampen, da Martin Braithwaite efter få minutters spil med en god aflevering fandt Yusuf Demir, der sendte Memphis alene med keeperen og derfra svigtede hollænderen ikke. Sikkert bankede han bolden i mål og så var Barca foran efter tre minutters spil.

Kampen bølgede fint frem og tilbage i et moderat tempo, men hvor Barca var bedre på bolden og kontrollerede begivenhederne. Memphis og Griezmann havde begge et forsøg direkte på frispark mens Juventus også havde et skud på mål fra Cristiano Ronaldo, men det var Barca der var tættest på 2-0, da Demir ellers fik bolden i mål, men der blev fløjtet for offside i opspillet. Demir var tæt på kort tid efter, da han erobrede bolden og brød igennem Juventus' forsvar og trykkede af, men Szczesny reddede flot. Efter en halv time var Juventus så uhyre tæt på, da De Sciglio sendte en kanonkuglen lige forbi målhjørnet.

Med en håndfuld minutter til pausen brillerede Barcas offensiv atter engang, da Braithwaite pludselig blev spillet hele alene med Szczesny, som reddede skuddet fra danskeren. Bolden sprang ud til Griezmann, der flot fik dirigeret den i mål, men Braithwaite blev fløjtet for offside for sin aktion og dermed fik Barca endnu et mål annulleret. Straks gik det den anden vej, da Morata pludselig så bolden faldt ned foran sig og han fik et forrygende træf på kuglen, men igen stod Neto det rigtige sted og fik reddet som han tidligere gjorde det med Ronaldo.

Morata fik en ny, stor chance kort før lukketid af første halvleg, da Juventus erobrede bolden og slog en giftig kontra før Morata modtog bolden ind i feltet og tvang Neto ud i en redning, som han kun kunne halvklare. Heldigvis for keeperen var det en holdkammerat, som kunne samle op. Juventus lagde bedst fra land i anden halvleg med mere boldbesiddelse og mere nærgående spil, men udover et skud fra kanten af feltet blev de aldrig farlige. De havde foretaget fem ændringer i pausen, og i stedet kunne Martin Braithwaite slå til, da Memphis Depay sendte et hjørnespark ind i feltet hvor Braithwaite flot stormede ind foran sin modstander og pandede bolden i mål til 2-0.

Efter en times spil foretog Koeman tre ændringer, da han pillede Dest, Demir og Araujo ud til fordel for Emerson, Umtiti og Nico. En håndfuld minutter senere blev der foretaget yderligere ændringer, da Roberto og Alba gav plads til Puig og Baldé. På dette tidspunkt havde Juvenus reelt set ikke haft noget nævneværdigt udover i starten af anden halvleg og det var til dels på grund af en stærk Barca-defensiv, selvom der af og til var usikkerhed i de bagerste kæder.

Med et lille kvarter igen blev Braithwaite klappet fra banen da han gav Rey Manaj plads på banen. Med fire minutter igen var det Griezmanns tur til at blive klappet fra banen efter en indsats med mange meter i benene, men hvor det sidste manglede i offensiven. Ind kom Alex Collado. I de døende sekunder af opgøret drejede Riqui Puig rundt på en tallerken og sparkede bolden i mål til slutresultatet 3-0 og dermed fik han en pose selvtillid med sig fra kampen. Kampen blev straks fløjtet af og dermed vandt Barca Joan Gamper-trofæet og kan nu se frem til næste uges første kamp i La Liga. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder