Champions League: FC Barcelona 1-0 Dynamo Kiev

Champions League - 20. oktober 2021

Barca havde ryggen mod muren inden aftenenes kamp hjemme mod Dynamo Kiev i Champions League, da catalanerne havde tabt de to indledende kampe til Bayern München og Benfica med sammenlagt 6-0. Spillemæssigt leverede Barca en trist omgang fodbold onsdag aften.

FC Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Mingueza, Piqué, Lenglet, Alba, De Jong, Busquets, Gavi, Memphis, Luuk de Jong og Dest

46' L. De Jong Ansu Fati
46' Mingueza Coutinho
69' Gavi Roberto
75' Memphis Agüero

- 1-0 36' - Piqué

FC Barcelona var pisket til sejr onsdag aften hjemme mod Dynamo Kiev i Champions League og det var tæt på, at det indledende pres gav pote, da Jordi Alba sendte et smukt indlæg ind i feltet, hvor Sergino Dest var bevæget sig ind fra sin kant. Amerikaneren kom godt op til hovedstødet, men kunne lige præcis ikke holde bolden nede og han headede i stedet over kassen. Det lignede startskuddet til et massivt pres, men i stedet fulgte Barca op med ekstrem langsom boldomgang, hvor man fremfor at satse på det kollektive håbede på, at de individuelle kvaliteter kunne skære igennem. Dynamo Kiev kom frem til en stor chance første gang de fik bolden under kontrol over midtbanen. Således kunne Viktor Tsygankov efter 12 minutter trykke af fra kanten af feltet, men Piqué tog imod med brystkassen og fik reddet for hjemmeholdet.

Med 18 minutter spillet skulle Luuk de Jong have bragt Barca i front, da landsmanden Memphis Depay smed et genialt frisparksindlæg ind i feltet, hvor De Jong kom helt alene igennem og fik et frit hovedstød, men han headede bolden lige forbi kassen. To minutter senere fik Luuk de Jong en chance meed fødderne, da han modtog bolden på kanten af feltet. Herfra rullede han bolden under foden, lagde den til rette og forsøgte med en følt afslutning op i det ene hjørne, men keeperen kom flot op og fik skubbet bolden ud til hjørnespark. Barca bibeholdt presset på Dynamo, som havde utrolig svært ved at komme over midtbanen med bolden under kontrol. Barca kom tættere og tættere på og begyndte at åbne op for Dynamo og med 10 minutter til pausen var det tæt på for Dest, da Frenkie de Jong hoppede over bolden inde i feltet og så stod Dest totalt fri med en stor skudmulighed, men hans forsøg sad lige på keeperen, som skubbede bolden ud til hjørnespark.

Selve hjørnesparket fik Barca ingenting ud af. Men returen blev samlet op og så kunne Jordi Alba smække kuglen om i bagrummet af feltet, hvor Gerard Piqué knaldede kuglen i kassen til 1-0. Det var en større forløsning for Barca og målet faldt på samme tidspunkt, som Ansu Fati netop havde indledt sin opvarmning, så tilskuerne på Camp Nou var allerede i gang med at juble som målet blev sat ind. Ansu Fati blev skiftet ind straks fra anden halvlegs start for uskarpe Luuk de Jong mens Mingueza gav plads til Coutinho. Og der gik kun fem minutter af anden halvleg inden at Frenkie de Jong skulle have øget føringen. Han blev spillet fri inde i feltet og i stedet for at sparke på mål, så forsøgte han at finde Ansu Fati med en mislykket aflevering. Frustrationen lyste ud af Ronald Koeman på sidelinjen.

To minutter efter den store mulighed fik Ansu Fati så bolden. Han pressede selv Dynamo Kievs keeper til en stor fejl, og så kunne Memphis smide sig i jorden for netop at holde bolden i spil. Han fik den prikket ind til Ansu Fati, der på et split sekund fik vendt sig med ryggen til målet, så han begyndte i stedet at jonglere kuglen på fødderne og forsøge at sparke den over sig selv og i mål, men han ramte bolden for yderligt så den gik ud til målspark. Barca blev ikke just bedre at indskiftningerne og de havde svært ved at bryde Dynamo Kiev op, som selv kom bedre med i kampen og fik mere boldbesiddelse.

Med et kvarters tid tilbage blev Memphis Depay erstattet af Kun Agüero og igen var det en kamp, hvor Memphis flere gange leverede flot spil, men aldrig rigtig blev så farlig. Resten af kampen blev en kæmpe stor sovepude uden gejst, motivation, gameplan eller noget der lignede et hold på vej i form. Barca fik en lille, men vigtig sejr på 1-0 og leverer fortsat i Champions League. Men det var langt fra smukt spil denne aften på Camp Nou. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder