La Liga: FC Barcelona 1-0 Espanyol

La Liga - 20. november 2021

For første gang med Xavi i spidsen skulle Barca-spillerne på banen lørdag aften da Espanyol gæstede Camp Nou. Første halvleg var rigtig god spillemæssigt selvom der manglede mål, men det fik man i anden halvleg, hvor spillet dog gik i stå.

Ter Stegen, Mingueza, Piqué, Eric, Alba, De Jong, Busquets, Nico, Gavi, Memphis og Akhomach

46' Akhomach Abde
71' Gavi Coutinho
78' Busquets Riqui Puig
88' Nico Demir
88' Mingueza Araujo

- 1-0 48' - Memphis (Straffespark)

Barca tog bolden til sig fra første fløjt og kørte den tålmodigt og hurtigt rundt. Det var helt tydeligt, at Xavi havde givet sine spillere besked på, at holde bolden i egne rækker og få flyttet Espanyol-spillerne til der dukkede et hul op. I kampens indledning skulle spillerne lige lande før det rigtig skete noget, men efter små et kvarters tid kom der drama på Camp Nou. Først fik Akhomach en kæmpe chance, da han havde forladt sin kant og søgt ind i feltet, hvor bolden pludselig kom fra Gavi. Bolden lå til Akhomachs stærke venstre ben, men han bragede den langt over målet. I samme øjeblik blev der fejlagtigt fløjtet for offside på Gavi.

Bare minuttet senere mente Barca-spillerne, at de blev snydt for et straffespark, da Nico var vågen på et kort udspark fra keeper Diego Lopez. Nico kom ind foran sin modstander, David Lopez, og blev herefter sparket i hælen, men dommeren dømte ingenting og VAR brød ikke ind. En stor chance, hvor Nico ellers var alene med keeperen og havde sig en stor mulighed for at score det første mål under Xavi. Selvom Espanyol til tider kom over midtbanen og fik truet, så var det total Barca-dominans med hurtige afleveringer og målsøgende spil. Memphis Depay fik adskillige chancer, men formåede ikke at gøre brug af dem. Akhomach viste også prøver på sit talent og udfordrede utrolig ofte, men det var kun målet, som manglede. Det var Busquets tæt på at få efter en halv time, da han fra kanten af feltet med venstrebenet forsøgte sig, men Diego Lopez fik reddet inde på stregen.

Inden dommeren fløjtede til pause var Espanyol tæt på at snuppe en overraskende føring, da Raul de Tomas rundbarberede Oscar Mingueza, der satsede hele butikken. Espanyol-manden kom ind i feltet og fik trykket af, men bolden blev rettet af og gik tæt over mål. Kort tid efter gik de 22 spillere til pause med 0-0 på måltavlen.

Fra første fløjt i anden halvleg valgte Xavi at pille Ilias Akhomach ud og sende Abde på banen. Akhomach havde ellers gjort det rigtig fint og virkede utrolig farlig når han udfordrede selvom det ikke var alt, som lykkedes. Der var ikke engang spillet et enkelt minut af anden halvleg før jublen brød løs på Camp Nou. Gavi sendte en helt igennem fantastisk aflevering ind i feltet til Memphis, som blev nedlagt og så pegede dommeren på pletten. Memphis gik selv til bolden og klappede den stensikkert i kassen til 1-0 og så kunne de mere end 70.000 tilskuere på lægterne juble sammen med spillerne, som tydeligvis var glade for målet.

Efter en times spil var det tæt på at kunne blive til 2-0, da Busquets sendte en perfekt bold i dyben til Abde, som snød offsidefælden og forsøgte at vippe bolden over keeperen og ind til Memphis, men en forsvarsspiller kom i vejen og var heldig med at trykke bolden ud til hjørnespark og ikke i eget net. Minuttet forinden fik Abde et gult kort, da han kom i infight med en Espanyol-spiller. Mingueza fulgte efter og fik også et gult kort tid efter, da han bremsede et Espanyol-angreb på midten.

Frenkie de Jong troede kort tid efter, at han havde scoret til 2-0, da han løb bag om forsvaret og smukt chippede bolden i mål, men helt korrekt blev det annulleret for offside, da han var løbet for hurtigt frem mens Nico slap bolden for sent. Med 20 minutter igen var Espanyol tæt på at udligne, da Gavi begik frispark, som gæsterne tog hurtigt. Raul de Tomas havde fundet plads mellem Pique og Mingueza og specielt sidstnævnte så skidt ud og så havde de Tomas fri plads til at sparke på mål, men bolden gik forbi Ter Stegens ene stolpe.

I forbindelse med spilstoppet gik Gavi ud og gav plads til Coutinho. Og efter 78 minutters spil signalerede Busquets problemer med bentøjet og så kom Riqui Puig på banen. Med 10 minutter igen begik Pique et frispark på kanten af feltet som Raul de Tomas tog sig af. Uheldigvis for ham og Espanyol reddede stolpen for Barca. Det var spil mod begge mål i kampens slutning, da der kun stod 1-0 på måltavlen. Espanyol lugtede helt sikkert en udligning.

Espanyols Dimata skulle have udlignet med seks minutter igen, da han pludselig stod helt alene få meter fra mål og egentlig bare skulle heade bolden i mål, men på utrolig vis formåede han fra den korte afstand at heade bolden forbi. Gæsterne fortsatte med at presse på og Raul de Tomas fik pludselig en helt fri chance med hovedet, men igen blev Barca reddet af stolpen.

I kampens slutning gik Nico og Mingueza i stykker og så kom Demir og Araujo på banen. Med de mange spilstop undervejs i anden halvleg havde dommeren fundet seks tillægsminutter som skulle spilles. Her kom der ingen mål, selvom Espanyol var tæt på i absolut sidste sekund, og således fik Xavi en sejr i sin debut selvom det holdt hårdt og ikke var overbevisende i anden halvleg. Nu er der kun få dage til Barca igen står på banen når det gælder den vigtige kamp i Champions League mod Benfica. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder