La Liga: FC Barcelona 3-2 Elche

La Liga - 18. december 2021

FC Barcelona er inde i en ekstremt dårlig periode rent resultatmæssigt. Spillet har været udmærket til tider, men resultaterne har Barca svært ved at få hjem. Mod Elche spillede Barca en rigtig flot første halvleg, men anden halvleg blev pludselig et mareridt - indtil Nico fem minutter før tid dukkede op og blev matchvinder.

Ter Stegen, Araujo, Eric Garcia, Lenglet, Alba, De Jong, Busquets, Gavi, Ez Abde, Jutlga og Dembélé

72' Jutgla Nico
76' F. De Jong Riqui Puig
89' Abde Balde

- 1-0 16' - Jutgla
- 2-0 19' - Gavi
- 2-1 62' - Tete Morente
- 2-2 63' - Milla
- 3-2 85' - Nico

Blot to minutter inde i opgøret fik talentet Jutgla bolden i mål, da han tog et træk bag om Elches forsvar og modtog bolden hvorfra han gjorde arbejdet færdigt, men desværre for Barca blev målet korrekt annulleret for offside. Barca satte sig tungt på spillet med en masse boldbesiddelse, men havde tydeligvis stor respekt for Elche når de skulle angribe. Barca lider under stor frygt for at indkassere mål - så stor, at man ikke stoler nok på sine egne kvaliteter. Det var tæt på at gå galt efter 10 minutter, da Araujo egentlig bare skulle trække en simpel offside, men i stedet åbnede op for en stor chance til Elche. Gæsterne formåede dog selv at smide chancen væk.

Efter et kvarters spil begyndte Dembélé at røre på sig og med et smukt overblik og en perfekt pasning fandt han Jutgla inde i feltet, men Jutgla kunne ikke få bolden under kontrol. Til gengæld lykkedes det for de to kort tid efter, da Dembélé smækkede et hjørnespark ind i feltet, hvor Jutgla smukt kom op og pandede den i kassen til 1-0 og så var Barca ellers i gang, for bare tre minutter senere gav Gavi publikum mere at juble over, da han smukt trak bolden bag om støttebenet og faktisk snød to mand, før han drev bolden frem mod feltet. Her hjalp Jutgla med at åbne en masse plads op for Gavi, som udnyttede det til fulde og trykkede af fra kanten af feltet. Bolden gik på stolpen og i mål til 2-0. Fremragende mål af den bare 17-årige Gavi, der straks kyssede Barca-logoet på trøjen. Jutglas løb minder meget om den måde, som Suárez arbejdede på uden bolden ved fødderne.

Med 25 minutter rundet på uret modtog Dembélé igen bolden ude i sin højre side og med sine lette ben og hurtige boldflytteri satte han lynhurtigt sin modstander og sendte en absolut perfekt stikning ind i feltet til De Jong, der dog totalt mistimede sit touch på bolden. En gigantisk chance, som skal udnyttes meget bedre. Elche fik en kæmpe mulighed lige efter, men på utrolig vis fortsatte Camp Nous måltavle med at vise 2-0 selvom der nok skulle have stået 2-1. Dembélé lavede et hattrick af konge-afleveringer inden der var spillet en halv time, da han helt nede ved midterlinjen modtog bolden, tog et par hurtige træk ind i banen før han smed endnu en gylden aflevering i dybden til Jutgla, der kom helt ind i feltet og fik trykket af, men denne gang fik keeperen lappen på bolden og fik reddet situationen.

Lige inden pausen kunne Gavi have sendt Barca på 3-0, da Ez Abde brød igennem ude i sin side for 117. gang efter flot spil endnu engang. Han valgte at holde i bolden og spille den ind i feltet da andenbølgen kom, og her dukkede Gavi op, men hans forsøg blev blokeret. Barca åbnede anden halvleg med samme målopsøgende spil, hurtige kombinationer og fart over kanterne og selvom Barca kom tættest på kampens tredje mål, så tilfaldt den Elche, da hele Barcas venstre side var i total opløsning efter et angreb. Araujo fik egentlig skubbet bolden mod indkast, men bolden holdt sig i spil og mens Eric Garcia hellere ville minde folk om Piqué og hans flagrende arme fordi han mente, der var offside, så kunne Elche lynhurtige sætte et angreb i gang og så blev bolden skubbet helt over i modsatte side til en totalt nøgen Tete Morente, der ikke blev presset nok af Lenglet, og så kunne han kanonere kuglen i mål til 2-1. Og Elche var slet, slet ikke færdig.

Araujo havde meget skyld i Elches andet mål, som kom minutet efter! Altså stod der 2-0 men i det 62. og 63. minut scorede Elche og så stod der 2-2. Denne gang smed Araujo blev væk, da han ville aflevere til Dembélé. Herefter satte Elche et nyt angreb sammen og i stedet for at fokusere på sin modstander ude på backen, så listede Araujo med ind i feltet uden at kigge bag ved sig en enkelt gang. Her stod Milla totalt fik og han fik al plads i verden til at pande bolden i mål til 2-2. Jutgla skulle have gjort det til 3-2 lige efter, da Alba smækkede en bolden ind i feltet, hvor Jutgla dukkede op ved bagerste stolpe, men han formåede ikke at dreje bolden i mål. Tre katastrofale minutter for Barca, som pludselig igen havde smidt det hele væk.

Nico kom ind efter 72 minutters spil for Jutgla og der skulle kun gå to minutter før han fik en stor, tilfældig chance, da bolden sprang ud til ham på kanten af feltet med keeperen væk fra sin streg. Desværre for Nico sad hans skud lige på en spiller, der var stormet ind på stregen. Med et kvarter igen blev Frenkie de Jong pillet ud efter endnu en kamp, hvor han slet ikke bidrog til noget, der bar frugt. Han havde nogle flotte detaljer rundt omkring på banen, men der kom aldrig noget ud af det. Riqui Puig snuppede hans plads med et kvarter igen.

Netop som det lignede endnu en fadæse af Barca, så dukkede Nico op inde i feltet efter flot kombinationsspil af Gavi og Dembélé der endte med at Gavi spillede bolden bagud i feltet til Nico, der flot bankede den ind til 3-2 og kæmpe jubel på Camp Nou. I et kort øjeblik blev jublen dog parkeret, da det lignede, at Gavi var sneget sig offside, men målet fik lov at stå og Barca gik foran med 3-2 med få minutter tilbage at spille.

Selvom dommeren fandt plads til seks minutters ekstra spilletid, så formåede Barca at lukke kampen med en efterhånden sjælden sejr, men den var langt fra overbevisende efter to skandaløse minutter efter en times spil. En sejr, tre point og nu skal der bygges videre på det. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder