La Liga: Sevilla 1-1 FC Barcelona

La Liga - 21. december 2021

Barca spillede en stærk kamp ude mod Sevilla, som har spillet godt i denne sæson. Men alligevel var det Sevilla, som kom i front, da de på en indøvet hjørnesparksdetalje snød catalanerne. Barca kom dog tilbage i opgøret ved Araujo mens Kounde senere så rødt.

Ter Stegen, Araujo, Piqué, Eric Garcia, Alba, De Jong, Busquets, Gavi, Dembélé, Jutgla og Ez Abde

73' Garcia Lenglet
77' Jutlga Nico
85' De Jong Luuk de Jong

- 1-0 32' - Papu Gomez
- 1-1 45' - Araujo

Storkampen på Sanchez Pizjuan bar indledningsvis præg af en enorm mængde vand for oven, men det betød ikke meget for Barca, som kom bedst fra land. Inden opgøret var de underdogs mod Sevilla, men 20 minutter inde i kampen var catalanerne favoritter til at vinde kampen. Den ændring kom som følge af kampens indledning, hvor Barca så langt mere til bolden end Sevilla og havde et par løse chancer. Jutgla forsøge med to langskud, Gavi det samme og Frenkie de Jong tog undervejs et løb ind i feltet og fik sat hovedet på et utrolig smukt indlæg af Jordi Alba. Desværre for De Jong blev han grebet ud.

Midtvejs i første halvleg fik Sevilla så pludselig bolden i mål - uden at de overhovedet havde nærmet sig Ter Stegen forinden. En lang aflevering blev sendt op til Rafa Mir, som med en perfekt tæmning kom i skudposition alene med Ter Stegen og her var Sevilla-angriberen sikkerheden selv - desværre for ham og hjemmepublikum blev målet dog korrekt annulleret for offside. Efter en halv time var det tæt på at gå galt for Sevilla, da Dembélé trykkede af fra distancen. Sevilla-keeperen kunne ikke holde på bolden og lige inden at Jutgla nåede frem, blev den sparket langt ud af kommunen af en vågen Sevilla-spiller. Stik mod spil og chancer tog Sevilla føringen, da de pludselig fik et hjørnespark og så er Barca for alvor sårbare. Det var dog ikke en høj bold, men i stedet en indøvet kombination, hvor Papu Gomez fra bagerst i feltet lynhurtigt slap Abdes opdækning og løb mod bolden, som blev sparket fladt ind i feltet. Herfra kunne Papu Gomez sparke bolden mellem venner og fjender og i mål uden chance for Ter Stegen. 1-0 til værterne.

I anden halvleg kom Sevilla en smule højere op på banen, men det var stadig Barca som dominerede. Efter en times spil gik der dog psykopati i kampen, da Sevillas Jules Kounde tabte hovedet fuldstændig og først skubbede til Jordi Alba før han kastede bolden direkte mod hans ansigt. Dommeren tog straks det røde kort op og sende Kounde i tidligt bad. I minutterne efter var Sevilla-spillerne tydeligvist oppe i det røde felt og spillede meget aggressivt. Det kostede en skade til Eric Garcia, da Rafa Mir kom alt for sent. Lenglet måtte på banen i stedet. I samme ombæring gik en noget anonym Jutgla ud for at give plads til Nico. Jutgla havde egentlig forsøgt godt, men havde svære betingelser mod et aggressivt forsvar.

Med 10 minutter igen burde Gavi have gjort bedre, da Abde smed en følt bold lige ind i feltet hvor Gavi dukkede op, men hans hovedstød på Abdes aflevering gik forbi mål. Det var ellers en stor chance og i de samme minutter sad Barca tungt på spillet mens Sevilla med det røde kort havde trukket sig tilbage og satsede på omstillinger. Og med fem minutter igen kom det så endnu tættere på, da Dembélé tog et træk ind i banen og huggede kuglen direkte på stolpen. Xavi ville have sejren og valgte i de sidste minutter at pille Frenkie de Jong ud og sætte Luuk de Jong på banen i en klar offensiv indskiftning.

Det var Barca på alt i de døende minutter og de jagtede for alvor sejrsmålet. Jordi Alba fik en chance i sidste sekund, da et hjørnespark blev rettet ud til ham på kanten af feltet hvorfra han dog flugtede fladt og direkte på Sevillas keeper. Målet aldrig og således sluttede det 1-1 på Sanchez Pizjuan i en kamp, hvor det næppe havde været ufortjent hvis Barca havde snuppet alle tre point. Det var desuden årets sidste kamp. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder