La Liga: Mallorca 0-1 FC Barcelona

La Liga - 2. januar 2022

Første og anden halvleg var som dag og nat. I første halvleg sad Barca på spillet og spillede bolden fornuftigt rundt, men i anden halvleg kunne de slet ikke håndtere Mallorcas pres og det blev i stedet til en omgang sløseri, hvor bolden skiftede ejermand konstant. Barca fik dog snuppet sejren på mål af Luuk de Jong til sidst i første halvleg.

Ter Stegen, Araujo, Piqué, Eric Garcia, Mingueza, Riqui Puig, Frenkie de Jong, Nico, Akhomach, Luuk de Jong og Jutgla

71' Nico Sanz
76' Mingueza Lenglet
80' Ilias Estanis

- 0-1 44' - L. De Jong

Barca åbnede årets første kamp ganske fint med en masse boldbesiddelse med et tydeligt mål at om få rykket bolden tæt på Mallorcas felt for at fremskaffe nogle chancer. Første halvleg bar dog ikke præg af mange chancer, men Barca kontrollerede Mallorca rigtig fint. Hjemmeholdet satsede på omstillinger, men tog en masse folk med når de fik presset Barca bagud. Til gengæld fik Ter Stegen ikke meget at lave i første halvleg.

Midtvejs i første halvleg fik Luuk de Jong to store muligheder, da bolden i første omgang blev vippet ind i boksen, hvor han lige præcis fik sat foden på, men hollænderen måtte se sit forsøge gå af på stolpen. Kort tid efter fik han så meget plads i feltet, at han kunne vende sin 188 centimeter lange krop til at saksesparke et indlæg mod mål. Han ramte bolden utrolig flot, men bolden gik af på overliggeren. Det havde været et fuldstændig forrygende mål, hvis bolden gik i mål. I stedet måtte han ærgre sig, da stillingen forblev ved de 0-0.

Men Luuk de Jong ville det anderledes. Lige inden pausen smækkede Mingueza et indlæg ind i boksen på ny og denne gang kom Luuk de Jong op med hovedet og pandede kuglen i kassen og så var Barca foran - og vigtigheden af målet var ikke til at tage fejl af. I anden halvleg kom Mallorca lidt længere frem på banen og fik i flere omgange skabt muligheder uden at det for alvor brændte på. Det samme var egentlig tilfældet for Barca, som stadig sad på bolden og havde flest chancer, men den afgørende kynisme manglede til at score det vigtige mål nummer to.

Efter 70 minutter gik Nico i jorden med en krampe og Xavi valgte straks at pille ham ud og give debut til Alvaro Sanz. Truppen er hårdt ramt i disse dage, så der var ingen grund til at tage chancer med Nico. Bare få minutter efter var det Oscar Mingueza, som gik i græsset med en krampe og så måtte han ud og ind kom Clement Lenglet, som op til kampen egentlig var testet positiv for coronavirus, men den afgørende test inden kampen viste negativ og derfor var han rejst med til Mallorca.

Anden halvleg blev i sandhed en omgang indianerbold, hvor Barca slet ikke kunne holde fast i kuglen. Midtbanen var ikke-eksisterende og løb hovedløst rundt og kunne ikke tage temperaturen på kampen ligesom angriberne tydeligvis var trætte i benene og slet, slet ikke havde kvalitet nok i sig. Det var da også et decimeret Barca-hold, men de tillod selv Mallorca at komme tilbage i kampen på grund af den manglende evne til at holde fast i bolden, som ellers var fin i første halvleg. Inden lukketid kom Estanis på banen til sin debut for Ilias Akhomach, som havde haft svært ved at sætte sit præg på kampen.

Mallorca jagtede udligningen til sidst mens Barca forsøgte at dræbe kampen med mål nummer to, men de to hold havde ikke kvaliteten til at score yderligere. Mallorcas Jaume Costa var dog tæt på i overtiden, da han ved bagerste stolpe sparkede et indlæg mod mål, men en verdensklasse redning af Ter Stegen sørgede for at holde bolden ude af målet og så blev Luuk de Jong matchvinder og sikrede Barca tre uhyre vigtige point i en kamp, hvor Barca manglede et hav af spillere. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder