Super Cup: FC Barcelona 2-3 Real Madrid

Spansk Supercup - 12. januar 2022

Barca og Real Madrid mødtes i El Clásico onsdag aften i Saudi Arabien. Her var der tale om semifinalen i Super Cuppen og det var langt fra et sprudlende Barca-mandskab, som dukkede op til kampen. Specielt når der skulle deltages i det defensive spil fejlede Barca stort, og det tabte de da også kampen på til sidst.

Ter Stegen, Alves, Piqué, Araujo, Alba, De Jong, Busquets, Gavi, Dembélé, Luuk de Jong og Ferran Torres

46' F. Torres Ez Abde
46' F. De Jong Pedri
66' L. De Jong Ansu Fati
78' Gavi Memphis
79' Alves Nico
101' Abde Jutgla

- 0-1 25' - Vinicius
- 1-1 41' - L. De Jong
- 1-2 72' - Benzema
- 2-2 83' - Ansu Fati
- 2-3 98' - Valverde

Real Madrid indledte kampen ved at stille sig tilbage og lukke af for Barcas spil med håbet om, at kunne sende angriberne afsted i lynhurtige omstillinger. Det lykkedes to gange inden for 10 minutter med afslutninger fra Benzema og Asensio, som dog begge skød over. Kort efter var det Vinicius, da Modric med én aflevering satte Barcas høje forsvar under pres. Vinicius kom igennem, men skød lige på Ter Stegen. I den anden ende havde Luuk de Jong haft et skud, som blev blokeret, men ellers kom Barca ikke frem til noget i kampens indledning.

Xavi kunne på ingen måde være tilfreds ude på sidelinjen efter et kvarter. Barca fik intet skabt og omvendt var midtbanen totalt ikke-eksisterende når Real Madrid drev bolden frem i banen. Gavi, Busquets og De Jong blev spillet uden om uden problemer og bagved lå forsvaret så højt, at der var masser af plads for Real Madrids spillere at løbe ned i lommerne. Efter 19 minutter var det samme fejl fra Barca igen: Et intetsigende hjørnespark gik fra Dembélé til Gavi og til Busquets, som vippede den ind i feltet, hvor Courtois let greb bolden. Han kastede den ud til Benzema, som lagde bolden af til Vinicius. Brasilianeren stormede ned mod Barcas feltet og fandt Asensio, som igen forsøgte med et skud mod hjørnet, men igen gik den tæt forbi målet. Real Madrid havde ingen problemer med at komme frem til mulighederne mens Barcas spillere ledte efter sit spil.

Efter 25 minutters spil gik den ikke længere for sløve Barca. Busquets modtog bolden på midtbanen og som ofte set før i disse dage for Busquets, så er han for langsom i sin boldomgang. Benzema gik let ind og fik prikket bolden og så blev Vinicius sendt afsted og han omsatte let ved at sparke forbi Ter Stegen. Fuldt fortjent ovenpå en elendig start fra Barca, som slet ikke kunne håndtere Real Madrids omstillinger og fart. Barca kom med en lille smule mere nærgående spil efterfølgende med to hovedstød fra Luuk de Jong, men catalanerne kunne slet ikke spille sig igennem Real Madrids forsvar. Det var hele tiden ud på kanten og smide indlæg ind i panden på hollænderen.

Barcas sløve spil fortsatte ind i den sidste periode af første halvleg og med fem minutter til pause drev Asensio bolden frem fuldstændig uden pres. Hele to gange lagde han an til skud men fik plads til at komme endnu tættere på - stadig uden pres - og så trykkede han af. Ter Stegen klarede dog i to omgange. I angrebet efterfølgende forsøgte Ferran Torres at flugte bolden mod mål, men han ramte bolden skidt og den røg direkte ned i jorden og udover baglinjen. Dembélé var tæt på at skabe en stor chance til sig selv, da han inde i feltet satte to Real Madrid-spillere med to skudfinter, men da han i tredje omgang trykkede af, kom modstander nummer tre og fik blokeret.

Mere held havde Barca i næste angreb, da Dembélé med et hurtigt fodskifte fandt plads til at slå et fladt indlæg. Luuk de Jong kom egentlig for sent, så Militao kunne sparke væk, men uheldigt for Real Madrid sparkede Militao direkte ind på Luuk de Jong og så gik bolden i mål til 1-1.

Straks fra anden halvlegs start kom Ez Abde og Pedri på banen for Ferran Torres og Frenkie de Jong. Der skete ikke det store i anden halvlegs indledning udover en masse boldtab fra begge hold og med 25 minutter igen forsøgte Xavi at ruske lidt i situationen ved at pille Luuk de Jong ud og sende Ansu Fati på banen. Kort efter var Real Madrid uhyre tæt på at komme i front, da Benzema på flot vis fik skabt plads til sig selv inde i feltet og trykkede af, men stolpen reddede for Ter Stegen og Barca. Det gjorde den dog ikke kort efter, da Barca sejlede fuldstændig. Intet pres, intet sammenspil og sløset i opdækning. Benzema trykkede af, Ter Stegen reddede, men ingen dækkede Carvajal i feltet, som manglede op og smækkede den fladt ind foran mål til Benzema, som prikkede bolden i mål. Katastrofalt forsvarsspil i hele seancen og så var Barca bagud igen.

Efter føringsmålet til Real Madrid blev Gavi og Dani Alves pillet ud for Memphis og Nico. En klar offensiv satsning i takt med at spillet gik ind i en fase, hvor Real Madrid-spillerne gerne trak tiden ved frispark. Selvom Barca ikke længere havde Luuk de Jong på banen, så forsøgte de sig fortsat med indlæg og det lykkedes med fem minutter igen, da Jordi Alba smækkede bolden ind i feltet, hvor Ansu Fati fejrede sit comeback ved at heade bolden i mål til 2-2 og så var det igen helt lige i Saudi Arabien. Sådan blev det også da dommeren fløjtede kampen af og så var det tid til forlænget spilletid.

Otte minutter inde i den forlængede spilletid kom Real Madrid for tredje gang i front og igen var det på kontrastød, som netop er det, Real Madrid kan og som Barca ikke har sat taktikken ud fra at stoppe. Casemiro drev bolden frem og fandt Rodrygo på kanten. Han spillede bolden ind i feltet, hvor intet mindre end fire Real Madrid-spillere stod helt frie til at banke bolden i mål. Det blev Valverde, som tog bolden og skød den i mål til 2-3. Med 110 minutter på uret valgte Xavi at pille Ez Abde ud og sende Ferran Jutgla på banen. Lige inden lukketid var Ansu Fati tæt på at sikre straffesparkskonkurrence, men han fejlede totalt sit saksespark. I modangrebet fik Rodrygo en gylden chance på et kontrastød, men han fejlede endnu større, da han sparkede direkte forbi målet.

Peptalken og indskifterne gav ikke pote for Barca og dermed tabte catalanerne 3-2 efter forlænget spilletid og misser dermed chancen for at booste selvtilliden med en plads i finalen og et eventuelt trofæ. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder