La Liga: FC Barcelona 4-2 Atletico Madrid

La Liga - 6. februar 2022

Barca stod over for en utrolig vigtig kamp, da der var tre uhyre vigtige point på spil og samtidig skulle der samles selvtillid foran en hektisk måned. Det startede skidt mod Atletico Madrid søndag eftermiddag, men blev straks bedre. Første halvleg var måske den bedste under Xavi.

Ter Stegen, Alves, Piqué, Araujo, Alba, De Jong, Busquets, Gavi, Pedri, Ferran Torres og Adama

60' Adama Aubameyang
67' Pedri Nico
71' Gavi Dest

- 0-1 8' - Carrasco
- 1-1 10' - Alba
- 2-1 21' - Gavi
- 3-1 43' - Araujo
- 4-1 49' - Alves
- 4-2 58' - Suárez

Otte minutter. Så lang tid kunne Barca holde Atletico Madrid fra at score før det gik galt. Koke smækkede en smuk pasning ned i dybden til Suárez, som slet ikke var dækket. Ude fra kanten kunne han banke bolden fladt ind i feltet, hvor Carrasco stod udækket således at han med en præcis bold kunne udplacere Ter Stegen. Et smukt mål på mange måder, men sløset defensivt arbejde af Barca. Koke, Suárez og Carrasco var alle alt for fri i samtlige situationer, men Barca lod sig ikke slå ud. Bare to minutter senere var der nemlig balance i regnskabet, da Dani Alves slog en høj bold over i modsatte side af feltet, hvor Jordi Alba helt umarkeret på smukkeste vis flugtede bolden over i det lange målhjørne. Et fremragende mål, som da også fik hele armen under jubelscenen.

Og glæden blev endnu større på Camp Nou nogle minutter senere. Barca sad mest på bolden og det udnyttede Adama Traoré efter 20 minutters spil, da han med sin vanvittige fart satte sin modstander af og smækkede bolden ind i feltet. Her stod Gavi klar til heade kuglen ind bag Oblak og så stod der 2-1 på Camp Nou. Pedri var tæt på at kunne øge til 3-1 fire minutter senere, da han i bedste Messi-stil løb skråt ind i feltet og modtog en aflevering fra Alba, men Pedri overplacerede sit forsøg. Med 10 minutter til pausen var Savic uhyre tæt på at udligne, da Barca snorksov på et hjørnespark, som blev taget kort før bolden blev sendt ind i feltet. Her dukkede Savic op, men han headede tæt forbi Ter Stegens mål.

I stedet gjorde Barca det onde ved Atletico, da Araujo to minutter før pausen fik scoret til 3-1. Et indlæg blev lagt ind til Piqué, som headede på overliggeren. Returen faldt ud til Ferran Torres, der kiksede sin afslutning, men så stod Araujo klar bagved til at sparke bolden i mål til 3-1. En god første halvleg af Barca, som udover et øjebliks koncentrationssvigt havde totalt styr på Atletico Madrid. Anden halvleg blev åbnet på bedste vis, da Frenkie de Jong og Gavi kombinerede i venstre side. Her blev bolden slået ind i feltet, hvor Pedri og Ferran Torres ikke fik fat i kuglen og så kunne Dani Alves luske ind foran sin modstander og kanonere kuglen hårdt ind bag Oblak til 4-1 og den helt store jubel kunne virkelig bryde ud og glæden var absolut ikke til at tage fejl af hos Alves, som sugede hvert øjeblik ind. Et legendarisk øjeblik, at brasilianeren kom på måltavlen.

Atletico Madrid foretog herefter tre ændringer og straks kom de tilbage i kampen, da et hjørnespark blev slået ind i feltet. Her headede Gimenez bolden mod mål, men den var så skæv, at den havde retning mod Suárez, som udækket pandede bolden i mål. Der var ikke offside, da Ferran Torres ophævede den og så stod der 4-2 på Camp Nou. Efter en times spil blev Adama Traoré klappet fra banen og modtog en stor hyldest af Camp Nous tilskuere. Han blev erstattet af Aubameyang, som ligeledes blev klappet ind på banen.

Også Pedri blev klappet fra banen da han blev erstattet af Nico efter 67 minutters spil i en periode, hvor Atletico Madrid helt klart havde fast i den lange ende på kampen. Og det fik de udnyttet lige efter, da Dani Alves trådte Carrasco helt oppe på læggen og efter et kig på VAR-skærmen hev dommeren et rødt kort op af lommen og så måtte Alves i bad. Han blev dog klappet fra banen til trods for at han tydeligvis var utilfreds med dommernes beslutning og rystede på hovedet hele vejen ud. Straks foretog Xavi en ændring og det var Gavi, som blev pillet fra banen så Sergino Dest kunne komme ind på højrebacken.

Atletico Madrid forsøgte at udnytte overtallet på banen, men det lykkedes dem ikke og så fik Barca hentet tre utrolig vigtige point i jagten på højere placeringer i tabellen. Næste kamp er ude mod lillebror fra Espanyol om en uge. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder