Europa League: Napoli 2-4 FC Barcelona

Europa League - 24. februar 2022

Efter en stærk præstation ude mod Valencia i weekenden fulgte Barca op med endnu en omgang god fodbold, da de ude mod Napoli hentede sejren i ordinær spilletid og dermed er Barca videre i Europa League. 5-3 sluttede det sammenlagt.

Ter Stegen, Dest, Piqué, Araujo, Alba, Pedri, Busquets, De Jong, Adama, Aubameyang og Ferran Torres

62' Busquets Gavi
75' Adama Dembélé
75' Aubameyang L. De Jong
75' Pedri Nico
82' F. Torres Riqui Puig

- 0-1 9' - Alba
- 0-2 13' - F. De Jong
- 1-2 23' - Insigne (Straffespark)
- 1-3 45' - Piqué
- 1-4 59' - Aubameyang
- 2-4 87' - Politano

Barca tog til Napoli med ét mål: At vinde kampen og gå videre i Europa League. Og starten på opgøret var så perfekt, som catalanerne kunne drømme om. Lynhurtigt fik Barca presset Napoli i bund og efter ni minutter viste Barca noget af det spil, som ikke typisk kendetegner dem, men som de også kan når det gælder. Insigne diskede op med en håbløs aflevering på hjørnespark og så kunne Aubameyang sende Adama Traoré i dybden. Angriberen var hårdt presset, men stormede frem med bolden. Ude til sin højre havde Jordi Alba taget et langt løb fra eget felt og var stormet med. Han modtog bolden og udplacerede sikkert målmanden med det kolde højre. 0-1 til Barca og dermed 1-2 sammenlagt.

Drømmestarten blev bedre få minutter senere, da endnu et atypisk Barca-mål blev skabt. Et langt udspark fra Ter Stegen var tiltænkt Ferran Torres. En Napoli-spiller forsøgte at heade bolden væk, men den landede alligevel hos Ferran Torres, som med hælen lagde bolden af. Den samlede Frenkie de Jong op og med et drømmespark sendte han følt kuglen helt op i hjørnet og så stod der 0-2. Det var yderst tæt på 0-3, da Sergino Dest tog chancen fra distancen, men bolden sneg sig forbi målet. I opspillet fra dét målspark fik Aubameyang en chance fra kanten af feltet, men bolden hoppede således at han skulle sparke den op i luften og forsøge at få den til at dykke, men bolden gik tæt over kassen.

Netop som de første 20 minutter var rundet kom Napoli på banen, da Ter Stegen urutineret helt ude i højre side af feltet begik et straffespark. Det tog Insigne sig af, og han sendte bolden i mål til 1-2 og sammenlagt 2-3. Dermed var Napoli tilbage i kampen, men Barca lod sig ikke slå ud, da Busquets fem minutter efter erobrede bolden og fandt Ferran Torres, der sendte bolden tæt forbi mål. Til gengæld fik han en ny skudmulighed kort tid efter, som han sendte hjem til Barcelona. Det begyndte at blive en omgang indianerbold med mange boldtab og spil frem og tilbage i banen. Barca havde mest bolden og skabte også klart mest. Og lige inden pausen lå bolden igen i Napoli-nettet, da Albas indlæg blev rettet af og faldt tilbage til Piqué, som var med oppe i forbindelse med et hjørnespark. Piqué tog bolden med sig og klappede til den i nærmest samme bevægelse og smukt gik den i kassen helt ude ved stolpen. 1-3 ved pausen og sammenlagt 2-4.

Det var tydeligt at se, at Napoli i pausen havde talt om at presse højere på Barca og forsøge med hurtigere spil, men det var Barca som scorede det næste mål, da Adama Traoré sendte en flot bold ind i feltet, hvor Frenkie de Jong smart lod den gå videre til Aubameyang, der kvitterede ved at klaske kuglen op i målhjørnet og så stod der 1-4 og sammenlagt 2-5. Det var anledning til en udskiftning, da Busquets gik ud og gav plads til unge Gavi. Fem minutter efter scoringen skulle Aubameyang have scoret igen, da han blev sendt i dybden og var alene med keeperen, men angriberens første berøring på kuglen blev for lang og blev derfor samlet op.

Med et kvarter igen foretog Xavi tre ændringer, da Pedri, Adama Traoré og Aubameyang gik ud for Nico, Dembélé og Luuk de Jong. Med 10 minutter igen fik Riqui Puig sjælden spilletid, da han erstattede Ferran Torres. Napoli jagtede fortsat miraklet mens Barca havde skruet en smule ned for der angrebsivrige spil og forsøgte i stedet at få Napoli-spillerne ud at løbe og dermed forsvare med bolden. Det lykkedes kun til delt, da Nico med tre minutter igen fumlede med bolden i eget felt og mistede den. Det udnyttede Politano med et knaldhårdt spark, som sad bag Ter Stegen. 2-4 på aftenen og 3-5 sammenlagt og dermed er Barca videre i Europa League, da der ikke kom flere mål i kampen. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder