La Liga: FC Barcelona 4-0 Athletic Bilbao

La Liga - 27. februar 2022

Barca skulle forsøge at holde kontakt til konkurrenterne i La Liga, da de søndag aften fik besøg af Athletic Bilbao, som ud fra deres startopstilling allerede havde Copa del Rey-semifinalen i tankerne. Det blev dog ikke en let kamp for Barca, men catalanerne leverede en solid præstation og sejren var reelt set aldrig i fare.

Ter Stegen, Alves, Piqué, Araujo, Dest, Gavi, Busquets, Pedri, Adama, Aubameyang og Ferran Torres

67' Gavi F. De Jong
67' F. Torres Dembélé
82' Adama Memphis
87' Busquets Nico
87' Aubameyang L. De Jong

- 1-0 37' - Aubameyang
- 2-0 73' - Dembélé
- 3-0 90' - L. De Jong
- 4-0 90+4' - Memphis

Barca indledte kampen med et tungt pres ned mod baskernes mål og tillod overhovedet ikke at Bilbao fik kontrol over bolden over midtbanen. Det var totalt powerplay mens Barca spillede ganske hurtigt og målsøgende, men uden at de helt store chancer bød sig. Ferran Torres lagde op til en stor Gavi-chance, hvor Aubameyangs løb fortjener ros, men det var stort set også det. Bilbao fik sendt et skud afsted mod Ter Stegen, men de havde nærmest ingenting at komme med og manglede da også deres hurtige spillere Nico og Inaki Williams.

Efter en halv time modtog Adama Traoré bolden nede omkring midterlinjen og det logiske ville have været, at spille den bagud, da han var presset, men så satte han op i gear og stormede forbi alle mand på sin vej op til Bilbaos felt, hvor han fandt Aubameyang. Angriberen lagde bolden af til Ferran Torres, der dog måtte se sit forsøg blive reddet. Et fortryllende løb af Adama Traoré, som netop har noget unikt, hvor han kan skabe noget ud af ingenting.

Med 37 minutter på Camp Nous ur gik den ikke længere for Athletic Bilbao. Et hjørnespark blev sendt ind i feltet, hvor Piqué headede på overliggeren. Bolden sprang ud i feltet, hvor Aubameyang lynhurtigt opfattede situationen og med en halvliggende flugter sendte han sit femte Barca-mål i netmaskerne og så var Barca oppe 1-0 og det var absolut fortjent. Kampen bar ikke præg af særlig mange chancer selvom Barca havde et klart overtag på bolden, men kampen var under kontrol selvom Barca kun var foran med 1-0.

I anden halvleg indledte Barca med endnu et højt pres i jagten på det andet mål mens Bilbao tydeligvis havde talt om, at de skulle ud af forsvaret og jagte en scoring. Barca dominerede dog stadig og kom frem til et par enkelte chancer indtil den helt store kom. Her erobrede Ferran Torres bolden og kom totalt fri med keeperen, men selvtilliden er ikke på plads hos den unge spiller, som brændte sin mulighed. Efter 68 minutter foretog Xavi to udskiftninger, da Gavi og Ferran Torres gik ud og gav plads til Frenkie de Jong og Ousmane Dembélé.

Hver gang, at Dembélé havde bolden, blev der buhet fra publikum. Men det sørgede Dembélé for at ændre på, at han efter 73 minutter sendte et projektil op i hjørnet og scorede til 2-0 og så brød Camp Nou ud i en vild jubel. Med små 10 minutter igen havde Adama spillet færdig og blev erstattet af Memphis Depay, som op til kampen havde fået det grønne lys ovenpå sin skade. Med få minutter igen var det tid til Barcas fjerde og femte ændring, da Aubameyang og Busquets blev erstattet af .Luuk de Jong og Nico.

Netop som uret gik ind i det 90. minut kom der mere at juble over på Camp Nou. Dembélé blev sendt afsted i højre side, trak ind med venstre og lagde en smuk bold ind til indskiftede Luuk de Jong, som pandede bolden i mål til 3-0. Dermed fortsætter Luuk de Jong sin stærke målform selvom han overhovedet ikke får særlig mange minutter siden Barca hentede tre offensive spillere ind i januar. Kort inden mål leverede Pedri nogle smukke tekniske detaljer og han var en af de mange spillere, som også havde ramt et højt niveau. I sidste sekund kom der yderligere et mål, da Dembélé med sin anden assist i kampen smækkede kuglen ind i feltet til Memphis Depay, der heroisk kastede sig ned og fik scoret til 4-0. Der skete ikke mere, da dommeren straks herefter fløjtede af, og dermed fik Barca hentet den vigtige sejr og lukket ned for et hårdt kampprogram denne måned, som bød på fire sejre og to uafgjorte. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder