Mest læste denne uge

La Liga: FC Barcelona 1-0 Sevilla

La Liga - 3. april 2022

FC Barcelona og Sevilla dystede søndag aften om de tre point i La Liga, hvor Barca med en sejr kunne snuppe andenpladsen mens en sejr til Sevilla ville se dem hoppe længere væk. Det endte med at blive en kamp med en masse uskarpe forsøg indtil Pedri dukkede op og afgjorde opgøret med sit hug fra kanten af feltet - efter at to Sevilla-spillere var blevet sendt i græsset af skudfinter.

FC Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Alves, Pique, Araujo, Alba, De Jong, Busquets, Pedri, Dembele, Aubameyang og Ferran Torres

74' F. De Jong Gavi
81' Aubameyang Memphis
91+1' Dembélé Nico

- 1-0 72' - Pedri

Der var lagt op til storkamp på Camp Nou søndag aften, da FC Barcelona tog imod Sevilla. Her var der direkte duel om andenpladsen og på papiret var Barca klare favoritter til at snuppe sejren, men det blev langt hårdere end ventet hvis man tager Barcas form og seneste resultater i betragtning.

Kampens indledning bar præg af adskillige boldtab før Barca fik bedre fat om kampen. Dernæst var det Sevillas tur til at dominere bolden, men overordnet set så Barca en lille smule mere til bolden end gæsterne og var også langt mere nærgående med flere forsøg og dominans over hele linjen.

Ferran Torres var aktiv i kampens indledning med et par løse skud. Specielt et af hans forsøg fortjente bedre, da han smart trak ind foran sin modstander og dernæst væk fra en anden før han forsøgte at krølle kuglen op i hjørnet, men bolden gik forbi målet. Efter 25 minutters spil appellerede Sevilla for straffespark, da Martial bankede bolden direkte op på Ronald Araujos arm, men dommeren vinkede afværgende med det samme.

Lige inden pausen tvang Aubameyang Sevillas keeper ud i en god redning, da angriberen blev spillet fri inde i feltet og fra en spids vinkel forsøgte at sparke fladt til bolden, men bolden blev reddet og så kunne dommeren fløjte til pause. I anden halvleg skulle man et helt kvarter ind før der kom en stor chance, da Dembélé stod bag muligheden. Fra sin position i højre side spillede han bolden fladt ind i feltet til Ferran Torres, der havde taget et forrygende løb, men hans forsøg blev skubbet ud til hjørnespark af keeperen. På det efterfølgende hjørnespark kom Araujo op til bolden og igen måtte keeperen redde og give hjørnespark til Barca.

Sevilla var dog ikke helt ufarlige og med 25 minutter igen var Ivan Rakitic tæt på at give gæsterne føringen, men hans frisparksforsøg gik tæt over Ter Stegens mål. Få minutter efter kom det så endnu tættere på for Barca, da Piqué overraskende fik uhyre meget plads inde i feltet efter et hjørnespark fra Dembélé, men hans hovedstød blev reddet af træværket. Dembélé havde generelt mange aflevering, som kunne give en assist - og den fik han endelig efter 72 minutter.

Her spillede han bolden bagud i banen således at Pedri kunne samle op tæt på feltet. Pedri modtog bolden, lavede to skudfinter og satte to mand før han med et tørt hug bankede bolden i mål til 1-0 og så eksploderede Camp Nou ellers. Et mål, som gav Barca andenpladsen - og det kunne have været bedre, da Dembélé få minutter senere igen var tæt på at få en assist, men Ferran Torres hovedstød blev reddet.

Der skete ikke mere i kampen og dermed fik Barca de tre vigtige point i en hård og svær kamp, hvor skarpheden dog kunne have gjort alt meget lettere. Dembélé havde fortjent en håndfuld assists, men måtte nøjes med den ene, som viste sig at være alt værd i kampen. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder