Europa League: Frankfurt 1-1 FC Barcelona

Europa League - 7. april 2022

Barca dominerede bolden men havde problemer med at spille sig igennem Frankfurts stærke defensiv og tempofyldte spil. Også nede i egen bagkæde havde catalanerne svært ved at følge med, men selvom de kom bagud kort inde i anden halvleg, fik Ferran Torres reduceret og det sluttede 1-1 for denne omgang inden returkampen på Camp Nou.

FC Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Araujo, Pique, Garcia, Alba, Gavi, Busquets, Pedri, Adama, Aubameyang og Ferran

23' Piqué Lenglet
62' Gavi De Jong
62' Adama Dembélé

- 1-0 48' - Knauff
- 1-1 66' - F. Torres

På papiret var Barca favoritter og inde på banen dominerede de da også klart bolden mest, men Frankfurt var bestemt ikke dukket op foran egne fans for at stå tilbage. Tyskerne spillede frisk til og skabte egentlig en god fodboldkamp ved at forsøge at spille fodbold ligesom Barca, og derfor var der chancer i begge ender, da hverken det ene eller det andet forsvar for alvor kunne følge med. Allerede efter få minutters spil var Ferran Torres tæt på et smukt mål, men på vej op mod målhjørnet blev bolden skubbet ud af sin bane. Bare fem minutter senere skulle Djibril Sow så have sendt Frankfurt i front, da han modtog en gylden aflevering fra Jesper Lindstrøm, men Djibril Sow formåede ikke engang at ramme målet.

Efter 23 minutters spil kom der så en kedelig nyhed, da Gerard Piqué bad om at blive skiftet ud på grund af ubehag. Han blev erstattet af Clement Lenglet, som blev kastet direkte ind i et opgør, hvor bentøjet i den grad skulle ud og løbe nogen meter. Kort inden pausen kom der så drama, da Gavi umiddelbart blev snydt for et frispark oppe på midtbanen hvorefter Frankfurt satte fart og kom helt ind i Barcas felt. Ter Stegen blev generet i sit indgreb således at bolden landede foran en Frankfurt-spiller, men Busquets forsøgte at prikke bolden væk hvilket han også gjorde, men han fik manden med og så pegede dommeren på pletten. Situationen skabte uro og dommeren måtte efter et kig på TV-skærmen annullere straffesparket og så kunne de 22 aktører ellers spille en hæsblæsende første halvleg færdig.

Undervejs i første halvleg måtte dommeren tale Xavi til ro, da træneren var træt af dommerens mangel på røde tråd. Adskillige gange skulle Barca have haft et frispark uden at de fik det og det frustrerede Xavi, som dog lynhurtigt tog imod dommerens besked om at holde sig i ro.

Anden halvleg åbnede med et brag af en fest for værterne, da et hjørnespark blev lagt ind i feltet, men clearet direkte ud i fødderne på Knauff, som pillede kuglen ned og kanonerede den op i målhjørnet til 1-0. Et utroligt flot mål, som straks tændte ild i fansene. Bare minuttet efter var det uhyre tæt på 2-0 ved Jesper Lindstrøm, men selvom han fangede Ter Stegen på det forkerte ben, overplacerede han sit forsøg. Med en halv time igen tog Xavi konsekvensen af det knap så polerede spil og bragte De Jong og Dembélé på banen for Gavi og Adama, som begge havde forsøgt at komme med noget ekstraordinært, men de formåede lige som holdkammeraterne ikke at sætte sig igennem.

Og De Jong og Dembélé kom lynhurtigt i fokus, da Dembélé fire minutter senere fandt De Jong, som to gange spillede kombinationsspil med Ferran Torres før angriberen køligt sparkede bolden fladt i mål til 1-1 og så var Barca på tavlen og fik endelig sparket sig ind i kampen igen. Med 12 minutter igen fik Barca en gylden mulighed for at få bedre fat, da Frankfurts Tuta fik sit andet gule kort og dermed rødt kort hvorfor tyskerne måtte spille kampen til ende med 10 mand. Barca forsøgte at få det forløsende mål, men lige lidt hjalp det. Kampen i Frankfurt sluttede 1-1 og dermed er alt stadig åben forud for næste uges returkamp. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder