Europa League: FC Barcelona 2-3 Frankfurt

Europa League - 14. april 2022

Hvis man vil vinde en fodboldkamp, så skal man møde op. Det gjorde Barca ikke i Frankfurt for en uge siden og det gjorde de bestemt heller ikke denne torsdag aften, hvor Frankfurt leverede et mesterligt stykke arbejde og slog Barcas spil i stykker og vandt 3-2 på Camp Nou. En katastrofal kamp af Barca, som kunne have tabt med endnu flere mål.

Ter Stegen, Mingueza, Araujo, Garcia, Alba, Pedri, Busquets, Gavi, Dembélé, Aubameyang og Ferran Torres.

46' Pedri De Jong
61' Aubameyang Adama
61' Mingueza Dest
70' Garcia L. De Jong
80' F. Torres Memphis

- 0-1 4' - Kostic (Straffespark)
- 0-2 36' - Borre
- 0-3 67' - Kostic
- 1-3 90+1' - Busquets
- 2-3 90+10' - Memphis (Straffespark)

FC Barcelona er favoritter til at vinde Europa League, men i sidste uge spillede de ikke som favoritter, da de kun fik 1-1 ude mod Frankfurt, hvor de på papiret var kæmpe favoritter. Returkampen stod for døren denne torsdag og igen blev Frankfurt nærmest ikke spået nogle chancer. Men Barca valgte ikke at møde ind til første halvleg og det straffede Frankfurt i den grad. Allerede efter to minutter gik det galt for Barca, da Eric Garcias mangel på erfaring blev udstillet og han begik et tåbeligt straffespark på Jesper Lindstrøm, som Kostic sikkert sparkede i nettet bag Ter Stegen. Sparket burde dog være blevet taget om, da Frankfurts Kamada var adskillige meter inde i feltet før straffesparket blev eksekveret, men selv med VAR var der ingen reaktion og målet fik lov at stå.

Barca svarede egentlig fint igen, men hvor de dog kun kom frem til én stor mulighed, da Dembélés indlæg fandt Aubameyang ved bagerste stolpe, men angriberen ramte ikke målet på sit hovedstød. Derfra sad Barca på bolden, men det var i den grad tyskerne, som var farligst. Hver gang de lykkedes med at komme ud af Barcas pres, spillede de pludselig en mod en og her kunne Barcas sløve forsvar intet stille op. Gang på gang blev Barcas midtbane kørt lige over, hvor både Pedri og Gavi var meget fraværende i tilbageløbet mens Busquets konstant haltede efter Frankfurts hurtige spillere.

Med 10 minutter igen gik det så igen galt for Barca, da Busquets og Mingueza slet ikke formåede at erobre en løs bold og så kunne Kostic prikke bolden op til Borre, der tog nogle træk og ud af det blå kanonerede han kuglen i kassen fra distancen. Et flot mål, men næppe noget som Xavi var glad for at se fra sidelinjen - Barca var alt for passive og uden intensitet og koncentration i det defensive arbejde.

Kort inde i anden halvleg fik Aubameyang en ny, kæmpe chance, da Dembélé smed bolden ind i feltet, hvor Aubameyang igen ved bagerste stolpe stod helt fri, men han fik slet ikke ramt bolden. En kæmpe chance for at få en god start på anden halvleg. Frankfurt spillede stadig frisk til og efter en time kom der drama. Jordi Alba smed et pivringe frisparksindlæg ind i feltet, hvor Ferran Torres appellerede for hånd på bolden. Dommeren afviste og i stedet startede Frankfurt en omstilling som endte med at Lindstrøm kom helt fri med Ter Stegen, men keeperen reddede. Straks blev spillet stoppet, da dommeren skulle ud på sidelinjen og se det potentielle straffe til Barca, men noget så komisk og uprofessionelt virkede skærmen ikke, og så fik dommeren et par hovedtelefoner på. Straks efter gik han ud på banen igen og afviste, at der skulle være straffespark.

Xavi tog ingen chancer og pillede både Aubameyang og kampens dårligste spiller, Mingueza, ud til fordel for Adama og Dest. Ved pausen var Pedri udgået med en skade og gav plads til De Jong. Indskiftningerne hjalp intet - tværtimod. Frenkie de Jong snorksov på en nedfaldsbold efter et tysk indkast og så kunne Kamada samle op og sende bolden ud til Kostic, der stod over for netop indskiftede Dest, men Kostic' skud strøg direkte i mål og så stod der 0-3 på Camp Nou og Xavi reagerede prompte ved at sende Luuk de Jong på banen for Garcia i en offensiv satsning. Et mesterstykke af en skandale det spil, som Barca havde leveret hidtil.

Efter Frankfurts tredje mål var det fortsat tyskerne, som dominerede de farlige chancer. Barca kunne intet skabe og løb ind i en hvid mur gang på gang. I stedet satte Frankfurt gang på gang fart og med 12 minutter igen var Kamada tæt på, da han så let som ingenting satte Busquets af, kom i skudposition og forsøgte sig, men bolden sneg sig forbi den ene opstander. Det var tættere på 0-4 end 1-3. Med 10 minutter igen foretog Xavi den sidste ændring, da Memphis kom på banen for Ferran Torres, der havde haft én god dribling i kampen og ellers var totalt lukket ned.

Med fem minutter igen fik Busquets heldigt sendt bolden i mål, men helt korrekt blev målet annulleret for offside. Busquets kommer nærmest aldrig på tavlen, men et minut inde i den ni minutter lange tillægstid flugtede han en løs bold i kassen fra distancen til 1-3 og så levede Barca-spillerne op og skyndte sig efter det næste mål. I minut 100 fik Frankfurts N'Dicka rødt kort og Barca fik straffespark, som Memphis sparkede i mål til 2-3 og selvom Trapp havde hånden på og bolden ramte overliggeren, så var bolden netop over stregen og stod stod der 2-3. Barca formåede dog aldrig at komme tilbage, da dommeren straks efter fløjtede af, og dermed er de færdige i Europa League efter to katastrofale kampe mod Frankfurt, hvor man dog må tage hatten af for tyskerne, som spillede to flotte kampe og virkelig ramte Barca på et ømt punkt over alle 180 minutter. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder