La Liga: FC Barcelona 2-1 Mallorca

La Liga - 1. maj 2022

Både Sevilla og Atletico Madrid tabte point i løbet af weekenden og dermed kunne Barca udbygge afstanden og sætte sig tungt på andenpladsen, da de søndag aften hjemme på Camp Nou mødte Mallorca. Spillemæssigt var det en anelse bedre end de foregående hjemmekampe, men det kom aldrig helt op at ringe og det var også tæt på at gå galt. Memphis og Busquets sikrede Barca en sejr på 2-1.

Ter Stegen, Alves, Pique, Araujo, Alba, Busquets, Gavi, De Jong, Memphis, Aubameyang og Ferran

28' Piqué Garcia
75' F. Torres Ansu Fati
75' Aubameyang Dembélé
90' Alves Lenglet

- 1-0 25' - Memphis
- 2-0 54' - Busquets
- 2-1 79' - Raillo

Barcas mål i de første minutter af kampen var ikke at lukke mål ind. Catalanerne er ikke stærke når først de er kommet bagud og derfor blev spillet meget rodet, men var tæt på at give pote efter fem minutter, da Gavis flotte indlæg fandt Aubameyang, der tvang en stærk redning ud af ærmerne af Sergio Rico. Spillet var generelt meget rodet, hvor Barca alt, alt for ofte mistede bolden og efter 20 minutter var Mallorca tæt på, da Fer Nino fandt plads inde i feltet på et tomt mål, da bolden kom fra modsatte side og Ter Stegen ikke var nået tilbage, men der var så meget fart på kuglen, at Fer Nino kun kunne sparke den op på 17. række.

Få minutter senere jublede Camp Nou så kortvarigt, da Ronald Araujo et kort øjeblik troede, at han havde fejret sin kontraktforlængelse med et mål, men målet blev annulleret for offside. Det stoppede dog ikke Barca, da Jordi Alba to minutter senere smækkede en høj bold op til Memphis Depay, som lagde bolden af og huggede den i kassen til 1-0. Et kynisk og flot mål, som satte ro på kampen - men dog blev det afbrudt af at Piqué atter engang gik i stykker og måtte lade sig udskifte. Han har ikke været på toppen i måneds vis og trænede ikke engang med i går, men alligevel valgte Xavi at bringe ham i spil og så gik han i stykker igen.

Målet til 1-0 gav ro på Barcas spil og de blev bedre på bolden og dominerede mere mens Mallorca udelukkende satsede på omstillinger. Dem fik de også et par stykker af, men ikke noget, som var værd at skrive hjem om. Første halvleg sluttede 1-0 og kort inde i anden halvleg kom kampens andet mål, da Sergio Busquets samlede bolden op på kanten af feltet og med det kolde venstre huggede han kuglen i nettet til 2-0. Det var tæt på 3-0 kort tid efter, da Ferran Torres tog et forrygende løb før han lagde bolden af til Alba. Backen smækkede den fladt ind i feltet første gang, hvor en Mallorca-spiller fik foden på og bolden ramte stolpen og hoppede ud.

Med 25 minutter igen var det fuldstændig forrykt, at VAR ikke blev bragt i spil, da Clement Grenier satte knopperne op på Gavis skinneben og nærmest skrabede sig vej ned til Gavis fod. Han fik kun et gult kort, men skulle absolut have set rødt, da han endda kom alt for sent ind i duellen. Med 20 minutter igen kom Barca på 3-0, men for anden gang i kampen blev Barcas mål annulleret af en offside. Denne gang var det ellers Ferran Torres, som fik scoret. Kort forinden havde han misset en kæmpe chance, hvor Alba dog var offside i opspillet.

Med et kvarter tilbage fik Camp Nou en masse at juble over, da Ansu Fati og Dembélé blev skiftet på banen. Her var det naturligvis Ansu Fati, som snuppede de fleste klapsalver, da han efter mere end 100 skadesdage var tilbage på grønsværen. Efter 79 minutter gik det dog galt, da Barca i minuttet for inden havde smidt et hav af bolde væk på egen banehalvdel, hvor ingen spillere tog ansvar og sendte den langt ud af kommunen i stedet for det usikre spil. Det resulterede i et frispark midt på Barcas banehalvdel, som blev smækket ind i feltet, hvor Raillo satte en tå på og så lå bolden bag en chanceløs Ter Stegen og dermed åbnede kampen sig op igen med 2-1 på måltavlen.

I slutminutterne forsøgte Mallorca at komme længere frem mens Barca søgte den aflevering, som kunne lukke det hele. Det blev dog ved 2-1 og selvom spillet og resultatet ikke var forrygende, så var de tre point det absolut vigtigste. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder