Træningskamp: Olot 1-1 FC Barcelona

Nyheder - 13. juli 2022

Barca mødte onsdag aften Olot på udebane i en træningskamp og her dominerede Barca fra start til slut og selvom der var chancer at komme efter, så blev flere misbrugt - men det er typisk for en pre-season kamp, hvor formen og skarpheden efter en ferie ikke er hvor den skal være. Aubameyang scorede Barcas mål.

Ter Stegen, Dest, Casas, Marmol, Valle, Kessié, Nico, Pablo Torre, Ez Abde, Ilias Akhomach og Aubameyang

- 0-1 28' - Aubameyang
- 1-1 44' - Amagat (Straffespark)

Sommerens første træningskamp stod for døren onsdag aften, da Barca på udebane mødte Olot. Her var Barca klare favoritter til trods for at Xavi blev nødt til at lade flere profiler blive hjemme på grund af manglende træning. Det gjorde dog ikke meget da først kampen gik i gang. Barca dominerede klart bolden og der var overraskende et rigtig fint sammenspil mellem Nico, Torre og Kessié på midtbanen med god hjælp fra Valle på venstrekanten, som havde Ez Abde foran sig. Både Abde og Akhomach viste stærke takter på begge kanter.

Inden der var spillet 10 minutter var det tæt på at give pote, da Pablo Torre sendte bolden mellem benene på sin modstander, tog et par træk og smed den flot i dybden til Aubameyang, der trykkede af, men måtte se sit forsøg blive reddet af Olots målmand. 10 minutter senere var Aubameyang igen tæt på, da Kessié brød igennem i feltet og modtog en bold fra Akhomach. Med et lille vip fra Kessié løb Aubameyang ind i boldens bane og headede til den, men denne gang var det overliggeren, som stod i vejen for Barcas spidsangriber.

Da den halve time var rundet kom forløsningen så, men det var på ingen måde et typisk gennemspillet Barca-mål. I stedet var det Ter Stegen, som bankede bolden op i banen til Aubameyang, der rørte bolden én gang før han i en blød bue fik sendt bolden over keeperen og i mål. En stærk assist og selvtillid til Ter Stegen, som kort forinden kunne se sit forsvar være en lille smule presset, men aldrig til det punkt, hvor de ikke kunne følge med.

Kort før pausen var Olot uheldige med ikke at komme på 1-1, da et frisparksindlæg fik lov til at sejle hele vejen igennem feltet og hoppe af på stolpen før Barca fik sendt bolden ud af kommunen. Til gengæld gik den ikke for Barca kort tid efter, da Aubameyang mistede bolden på midten og ville have frispark - og i stedet for at jagte bolden videre, blev han siddende i græsset mens Olot byggede op og faktisk kom hele vejen ind i feltet, hvor Marmol noget så urutineret begik et klodset straffespark, som Amagat sendte i mål. Ter Stegen hoppede til den rigtige side, men bolden sad så tæt op af stolpen, at tyskeren ikke fik lapperne på. 1-1 ved pausen.

Fra anden halvlegs start foretog Xavi som ventet en masse ændringer. Chadi, Inaki Pena, Collado, Baldé, Ansu Fati, Pedri, Aranda, Pjanic og Casado kom på banen for Marmol, Ter Stegen, Akhomach, Pablo Torre, Aubameyang, Kessié, Nico og Dest.

Der skulle gå et kvarter af anden halvleg før Barca blev farlige, da Casado med en perfekt aflevering ind i feltet fandt Alex Valle, som med sit forsøg dog måtte se stolpen redde for Olot. Barca formåede ikke at skabe mange chancer, men med 10 minutter igen misbrugte Pedri en kæmpe chance, da den stærkt spillende Valle smed en gylden aflevering ned i dybden således at Pedri var helt alene med keeperen. Pedri forsøgte at rulle bolden under sålen forbi keeperen, men det lykkedes ikke og målmanden kunne let samle bolden op.

Pedri fik en ny, stor chance få minutter senere efter forarbejde af Collado og igen var Pedri alene med keeperen, men hans forsøg på at vippe kuglen over keeperen gik ikke - bolden gik på målmanden og chancen løb ud i sandet. Barca forsøgte konstant at presse flere chancer ud af kampen for at indlede pre-season med en sejr, men det lykkedes aldrig for dem og dermed sluttede kampen 1-1. Nu står den på restitution og træning i den kommende uge før turen går til USA. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder